Машина за хляб - 66 тема

  • 38 724
  • 739
# 360
мерителната лъжичка е за суха мая. има деления, които отговарят на грамажа.
на кубчето суха мая се знае грамажа. разделяш го с нож на 2-3 или повече части.
съотношението  жива-суха мая е 3:1.
Виж целия пост
# 361
1кубче прясна мая разделям на 4,това е за 500гр брашно.
Виж целия пост
# 362
10 г. жива мая (от кубче) е много за 500 г. бяло брашно.
От старите теми съм си записала следното:

Принципа е следния - на 100 г. брашно - 60 мл. вода
маята, захарта, солта 1-1,5% от теглото на брашното
може с олио, може и без него
Така, че една проста рецепта включва:
500 г. брашно
300 мл. вода
1-2 с.л. олио
1 каф.лъж. захар
1 ч.л. сол
5 г. жива мая
500 брашно / 300 течност е пропорция за бяло брашно. Ако се прави пълнозърнест хляб естествено, че течността трябва да е повече и да се остави леко да маже под бъркалките.

1ч.л. суха мая = 3,25 г.
Съотношението суха : жива е 1:3
Виж целия пост
# 363
За живата мая имате впредвид кубче 42гр, нали? Аз вземам мая на калъп и ми трябва точен грамаж, за да отрежа... Някой складират маята във фризера, когато се ползва такава мая трябва ли да се размрази?
Моята мерителна лъжица на машината няма грамаж, само е разделена на половина с черта.. Та не мога да видя колко грама е, освен да измеря с везната количеството...
Виж целия пост
# 364
прочети си упътването към машината. там може да е написано на колко грама отговаря едното деление.
друг вариант е да напълниш лъжичката със суха мая и да я премериш. след това ще ти е ясно.
иначе на една лъжичка може да се побере и цяло кубче  жива мая (42 гр.) - това за мен не е ориентир.
обикновено използващите голям калъп жива мая я разпределят на по-малки равни парчета и ориентировъчно знаят колко тежи една част. слагат  ги във фризера.
аз лично мая от фризера не бих я използвал директно, но мая от хладилника - да. машината ми има предварително подгряване и маята ще се затопли ако е от хладилник.  ти се запознай с функциите на твоята машина и ще имаш представа какви са и възможностите. а пък и нищо не пречи да пробваш веднъж с мая от фризер и с мая от хладилник, да видиш резултата и да прецениш кое е най-удачно за теб и твоята машина.
Виж целия пост
# 365
Да попитам когато в рецептата има масло как се добавя - разтопено или на кубче от хладилника? Защото в една рецепта за Brioche пише нещо за масло от хладилника.Rolling Eyes
И когато добавяте маслини в диспенсера горе ли се слагат? Колко ситно ги режете?
Маслините не режа, слагам цели без костилки, те си се накъсват.
Виж целия пост
# 366
Искам да поръса хляба с маково семе или сусам. Четох, че се поръсва след като започне печенето. Обаче намазва ли се с нещо втасалия хляб преди да се поръси отгоре, за да се задържат семките?
Виж целия пост
# 367
lunna pateka, може да намажеш с яйце или само жълтък. Сусамът понякога само го притискам с ръка върху питки докато ги оформям, без мазане нищо.  След като са във фурната не пипам нищо,  отивам да гледам телевизия, може и да има други методи.

ПП. преди малко направих хляб със сусам отгоре, намазах го с топено масло за вкус, поръсих сусам и го натиснах с ръка, да потънат малко сусамчетата.
Виж целия пост
# 368
Силиконова четка и топла вода.
Виж целия пост
# 369
Здравейте  Simple Smile Може ли да ми препоръчате рецепта за кекс в хлебопекарна.
Хлебопекарната ми е Тефал - 1000гр.
на първа страница от темата има препратки към рецептите. избери си някоя.
мисля, че има и за кексове. аз лично не съм привърженик на кекс в хлебопекарна.


Аз не видях нито една рецепта за кекс на първа страница! Ще съм благодарна ако някой сподели!
Виж целия пост
# 370
Здравейте  Simple Smile Може ли да ми препоръчате рецепта за кекс в хлебопекарна.
Хлебопекарната ми е Тефал - 1000гр.
на първа страница от темата има препратки към рецептите. избери си някоя.
мисля, че има и за кексове. аз лично не съм привърженик на кекс в хлебопекарна.


Аз не видях нито една рецепта за кекс на първа страница! Ще съм благодарна ако някой сподели!
рецепти няма - има препратка към рецептите.
натисни в/у
 РЕЦЕПТИ ЗА МАШИНА ЗА ХЛЯБ
Виж целия пост
# 371
Аз не видях нито една рецепта за кекс на първа страница! Ще съм благодарна ако някой сподели!

Абе кекс ли търси или нещо друго дето се пее по песните Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Кексове в машина за хляб | 7 рецепти от Веселият Готвач
https://receptite.com/рецепти-за/кексове-в-машина-за-хляб

Рецепти за кекс за хлебопекарна
https://www.1001recepti.com/s/233196-keks-za-hlebopekarna

Видеоклипове на кекс в машина за хляб
bing.com/videos

Кекс в машина за хляб :: BG-Mamma
https://www.bg-mamma.com/?topic=138453
 
Кекс в машина за хляб - За Жената
https://www.zajenata.bg/кекс-в-машина-за-хляб-recepta.html

Солен кекс със сирене и маслини в хлебопекарна (машина за ...
https://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=...

Кекс в хлебопекарна с ябълки - ДОМАШНИ ХИТРИНИ
https://-spam308-/keks-v-hlebopekarna
Виж целия пост
# 372
Аз искам рецепта за козунак, но да е с отложен старт . Ще ми се да го замеси машината през нощта и сутринта да се събудим с ухания .. Yum
Дали ще стане ? В повечето рецепти ръчно трябва да се пуска на допълнително месене и има постепенно прибавяне на масло .Ако ще спим по това време ,как да стане?
Виж целия пост
# 373
При всички случаи козунак в хлебопекарна е компромисен като резултат. в Общия случай, ако го заложите от вечерта без надзор, сутринта ще ви посрещне ухание, заради продуктите, които ще сложите,  но ще изглежда като хляб .. или кекс... нещо такова. Конци не очаквайте да има - те се получават от сплитането на фитилите. Може, примерно, да си сложите месенето на отложен старт, като се събудите веднага вадите, сплитате и докато си измиете очите и се поизлежавате в кревата, ще имате истински козунак Grinning
Виж целия пост
# 374
Правила съм козунак в хлебопекарната, по рецепта на Пина. Става на конци и без да се сплита. Ако го оставите на отложен старт, ще имате козунак с формата на хляб (ще бъде вкусен, ще има конци). Освен това няма да можете да го намажете отгоре с яйце и да поръсите със захар. За закуска е добре.
П.П. За Великден меся тестото в хлебопекарната като я пускам само веднъж да си изкара целия цикъл, без да я прекъсвам. После сплитам, оставям да втаса изделието, мажа с яйце, ръся със захар и пека в загрята фурна.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия