Машина за хляб - 66 тема

  • 38 760
  • 739
# 420
Стават си конци и без сплитане, стига тестото да е достатъчно добре измесено и със силно брашно.
На мен пак ми прилича на хляб ама да кажем че аз съм разглезена че ме е учила баба да правя козунак, а лесното търся от мързел или понеже за две шепи от нещо не ми се занимава и цапа. При разрязване естествено не си личат конци, но ако се разчупи парче, си ги има пак, не стои като кекс или като панетоне.
Виж целия пост
# 421
Мунчо ти си от малкото дето се хвалят с качествен козунак САМО В машина  Simple Smile
С ако докажеш успешна рецепта със стафиди и ядки - цена нямаш  Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Виж целия пост
# 422
Както вече написах, ползвам рецептата на Пина, но поради семейните вкусове, не слагам ядки в самия козунак. Когато му дойде времето за печене, мажа с топла вода, поръсвам със захар и набучвам 10-15 по-големи парчета орехови ядки. Някои изпадат от казанчето, когато козунакът се надигне над ръба, но повечето си стоят отгоре. Стафиди добавям на око при сигнала по време на второто месене. Кисна ги за малко в ром. Купил съм си една бутилка специално за сладкарски цели Hug. Колкото по-малко са киснали в рома, толкова по-малко се разкъсват при месенето. Ако държите на алкохола в рецептата, просто добавяте една супена лъжица в началото на месенето. Ще допълня, че действам съвсем мързеливата - още в самото начало сипвам всичко заедно с мазнината и оставям козунака да се меси и втасва на воля до сигнала за добавките. След това пак така до пробата с шишчето около 35-40 минути след началото на печенето.
Виж целия пост
# 423
Пробвах различни рецепти за микс хляб от бяло брашно и спелта. При едните хлябът не втасва както трябва и при изпичане стои клисав. При други рецепти се изпича и изглежда нормално, но изсъхва още на следващия ден. Пробвах рецептата за хляб от спелта в книжката ми, също не се получи и си мисля, че брашното е проблема. Ще сменя марката на брашното от спелта и продължавам с опитите. Satisfied
Гледам доста често се прави бял хляб на доста по-различни програми като програма за пълнозърнест или даже за слaдък хляб. Но при тези програми количеството на водата е различно може би заради другите видове брашна, как тогава пак се получава белия хляб? Или обратно правят пълнозърнест на програма за бял хляб... Rolling Eyes
Виж целия пост
# 424
Всичко зависи от съотношението на брашната. По книжка се слага много по-малко пълнозърнесто брашно от това, което слагат заклетите любители на по-черен хляб Hug
Виж целия пост
# 425
Имам голямо желание да приготвя козунак в хлебопекарна, въпреки съветите на мои близки, че просто нямало смисъл - не ставал. Харесала съм си тази рецепта:
https://gozbite.com/kozunak-v-hlebopekarna/
Виж целия пост
# 426
В хипермаркетите има всякакво брашно, включително направени смеси от брашно, готови за печене.
Благодаря!
Виж целия пост
# 427
Имам голямо желание да приготвя козунак в хлебопекарна, въпреки съветите на мои близки, че просто нямало смисъл - не ставал. Харесала съм си тази рецепта:
https://gozbite.com/kozunak-v-hlebopekarna/
Пробвай, трябва да стане. Аз не съм правила по тази рецепта , а по рецепта на Пина и се получи хубав козунак на вкус , с конци. Единствено формата не докарах както трябва, че бързах да го сплета и върна в машината . Сега си мисля, че мога да изключа машината и ще имам 10 минути на разположение за сплитане . Ще пробвам.
Виж целия пост
# 428
Козунака на Пина го правя вече два , три пъти . Много е успешен ,но не и с печене в хлебопекарната.
Единствената ми забележка е , че е много бял с двете яйца само. Правя го с две яйца и един жълтък допълнително и става супер.
Виж целия пост
# 429
Козунака на Пина го правя вече два , три пъти . Много е успешен ,но не и с печене в хлебопекарната.
Единствената ми забележка е , че е много бял с двете яйца само. Правя го с две яйца и един жълтък допълнително и става супер.
с какво го мажеш отгоре ?
Виж целия пост
# 430
Козунака на Пина го правя вече два , три пъти . Много е успешен ,но не и с печене в хлебопекарната.
Единствената ми забележка е , че е много бял с двете яйца само. Правя го с две яйца и един жълтък допълнително и става супер.
с какво го мажеш отгоре ?
С разбития белтък и поръсвам  захар.
Става много добре
Виж целия пост
# 431
Здравейте,може ли рецептата за козунака на Пина,че нещо не я намерих.Аз пробвах козунака на Звездев , първият път стана супер,но след това няколко пъти го правих   със стафиди вътре и става глетав.
Виж целия пост
# 432
стафидите ги оваляй в брашно преди да ги сложиш в тестото.

"Козунак (рецепта на Пина) на хлебопекарна
150 мл прясно мляко; 2 яйца (разбити); 50 мл олио; 40 гр краве масло (предварително разтопено); 150 гр захар; 450 – 500 гр брашно (на око ако трябва се добавя да стане тестото на топче; по-меко от хлебно, но да може да се плете, да не е каша – аз сложих 450 гр. и добавих към 2 лъжици)
настъргана кора на 1 лимон; 1 ванилия; 11-12 гр жива мая (четвърт кубче) – натрошена на ситно се слага отгоре върху брашното"
Виж целия пост
# 433
рецептите за козунак в хлебопекарна са десетки - много подобни с на Пина
Виж целия пост
# 434
Здравейте.Търся сполучлива рецепта за кекс за пекарната.Някой да ми помогне,че нещо не ми се получи първия опит.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия