Машина за хляб - 66 тема

  • 38 726
  • 739
# 720
Благодаря!
Само да уточним - посоченият комплект за ремонт на тази част ли е ...

Да.
Виж целия пост
# 721
А колко струва ново казанче за лидълските машини? Едната ми бъркалка е силно надрана и не знам дали няма да залепва хляба за нея по тая причина.
Имате ли представа каква е цената и на бъркалките?
Виж целия пост
# 722
А колко струва ново казанче за лидълските машини? Едната ми бъркалка е силно надрана и не знам дали няма да залепва хляба за нея по тая причина.
Имате ли представа каква е цената и на бъркалките?

http://www.zigifly.com/igrachki/konsumativi-za-silvercrest-i-nev … arna-silvercrest/
Виж целия пост
# 723
Един такъв въпрос... Пристигна ми казанчето и не съм сигурна дали е достатъчно ок. Оригиналното казанче като го слагам, прави едно стържещо щрак. Това новото не прави щрак и малко със зор и натиск го слагам. Иначе пуснах машината с новото за 5 сек , колкото да се уверя, че оста се завърта. След като се върти, да считам ли за проблем, че  поставянето е съпроводено с такива особености?
Виж целия пост
# 724
Един такъв въпрос... Пристигна ми казанчето и не съм сигурна дали е достатъчно ок. Оригиналното казанче като го слагам, прави едно стържещо щрак. Това новото не прави щрак и малко със зор и натиск го слагам. Иначе пуснах машината с новото за 5 сек , колкото да се уверя, че оста се завърта. След като се върти, да считам ли за проблем, че  поставянето е съпроводено с такива особености?
Откъде поръчахте / за каква марка е / и за колко време пристигна.
Аз от години все ще сменям моето .
Виж целия пост
# 725
Мулинекс OW200031, поръчах оттук. Пристигна за един ден. Като сравних двете кошници, видях къде е проблемът на моята - около оста на новата кошница действително има уплътнение,което я държи от една страна изправена, от друга предотвратява изтичането на течни съставки надолу и от трета - самата ос не е 'забита' докрай в казанчето, а има 3-4 мм разстояние и се напасва по-добре с частта, която я върти.
На старата кошница това уплътнение го няма - съответно оста се криви, течностите протичат, лесно изпада при вдигане на кошницата и бяха сложили един 'уплътнител' да повдига оста дотолкова, че да запуши неуплътнената дупка.
Егати обясненията - дано ме разбрахте Grinning
Виж целия пост
# 726
Новите кошници наистина влизат без защракване, защото с времето кошницата и въртящия механизъм се напасват едно към друго. Перките на механизма се "изяждат" постепенно, а на кошницата отдолу врътките се вдлъбват и стават едно като резки. Ама как го обясних.
Моята машина е с две кошници - единична, която ползвам ежедневно и двойна, която съм ползвала броени пъти. Двойната се закопчава по различен начин от единичната, защото още е нова.
Виж целия пост
# 727
Благодаря!
Само да уточним - посоченият комплект за ремонт на тази част ли е ...

Да.
Благодаря за помощта! Отново си имам казанче.
Виж целия пост
# 728
Здравейте! Видях, че някой от Вас имат този модел хлебопекарна.

https://zora.bg/product/fbm-1480

Как разпределяте продуктите в двете тави, за да се получи хляб ...или правите два малки. Или ако искам да направя само тесто ... нова ми е и голямо чудене пада Grinning
Виж целия пост
# 729
Не знам дали тук трябва да питам.
Всички рецепти стават с консистенция на хляб. Пр.правя кекс (кейк се води в книжката) - като го нарежа, отвътре си е точно хляб, на едни малки 'балончета', само дето е сладък и със стафиди и яйца. Козунакът не седи на конци, кексът не е 'мокър' като кекс. Аз ли нещо не правя като хората, или това е нормално?
Виж целия пост
# 730
Не знам дали тук трябва да питам.
Всички рецепти стават с консистенция на хляб. Пр.правя кекс (кейк се води в книжката) - като го нарежа, отвътре си е точно хляб, на едни малки 'балончета', само дето е сладък и със стафиди и яйца. Козунакът не седи на конци, кексът не е 'мокър' като кекс. Аз ли нещо не правя като хората, или това е нормално?

Ще направиш първата крачка към получаването на задоволителни резултати, когато спреш да ползваш рецептите от книжката на машината. Пробвай с препоръчани от участниците в темата рецепти. Шансът крайния резултат да ти хареса е доста по-голям.

П.П. Да не забравя да спомена, че правенето в машината на редки сладки теста с много захар е прекия път към скоропостижна смяна на казанчето заради протичане на уплътненията.
Виж целия пост
# 731
Правенето на хляб в двойна тавичка е като правенето на хляб в единична. Само че делиш грамажа на всеки продукт на 2. Аз съм с друга пекарна, но имам 1 голяма и 1 двойна ваничка. В двойната правя предимно различни по състав хлябове - да речем бял и пълнозърнест. Моята е с капацитет 1 кг, така че адаптирам такива рецепти. Доволна съм, добре измесва и изпича хлебчетата. Понякога едното се надига малко повече, но то е защото не уцелвам точно еднакво количество мая или са с различни видове брашно.
Козунаците е нормално да стават като хляб, ако не ползваш своя програма. Те са специфични откъм месене и втасване и не стават добре изцяло в машина със стандартните програми. Последните 2 години правя козунаци, които се месят и втасват в пекарната, а сплитам и пека във фурната. Резултатът е много конци и добре изпечени козунаци.
За питки и тутманици практикувам като с козунаците. Стават и мързеливи, но във фурната за мен резултатът е по-добър, особено ако се ползва и плънка (сирене, да речем).
Виж целия пост
# 732
Не знам дали тук трябва да питам.
Всички рецепти стават с консистенция на хляб. Пр.правя кекс (кейк се води в книжката) - като го нарежа, отвътре си е точно хляб, на едни малки 'балончета', само дето е сладък и със стафиди и яйца. Козунакът не седи на конци, кексът не е 'мокър' като кекс. Аз ли нещо не правя като хората, или това е нормално?
искат се някой ръчни процедури, които машината не може да прави. Smiley
Виж целия пост
# 733
Не знам дали тук трябва да питам.
Всички рецепти стават с консистенция на хляб. Пр.правя кекс (кейк се води в книжката) - като го нарежа, отвътре си е точно хляб, на едни малки 'балончета', само дето е сладък и със стафиди и яйца. Козунакът не седи на конци, кексът не е 'мокър' като кекс. Аз ли нещо не правя като хората, или това е нормално?

Лично на мен опитът за кекс в хлебопекарната не ми допадна. Предпочитам фурната за това и си стават чудесни печива.

Конците на козунака се получават, когато мазнината се добавя лъжица по лъжица, след като вече е оформено тестото на топка. Изчаква се да се поеме мазнината, преди да се сложи следващата лъжица. Последните години козунакът го правя само в хлебопекарната.

Скрит текст:

Виж целия пост
# 734
Вела, козунакът, който си показала на снимката изглежда страхотен. Би ли споделила рецептата?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия