Заквасих горещо мляко

  • 1 125
  • 9
Здравейте, не ми е за пръв път да правя домашно кисело мляко, но съвсем ми избяга от главата, че трябва да се поохлади млякото..... Аз свалих тенджерата от котлона и сложих закваската и пресипах в бурканите, затворих и ги покрих..... Та кажете ми дали ще стане киселото мляко или не
Виж целия пост
# 1
не вярвам ама... ти ще кажеш кво е станало...
Виж целия пост
# 2
Няма да стане или ще стане нещо рядко и гадно. Ако в момента е още топло добави закваска сега, защото ако изстине повече няма да можеш да го стоплиш /ще се пресече/, защото вече има киселина от закваската.
Виж целия пост
# 3
В най-добри яслучай много цвик(суроватка) ще е.И некачествено ...Но не е за хвърляне все пак.Не ги покривай поне.Дори охлади вече.
Виж целия пост
# 4
Няма да стане или ще стане нещо рядко и гадно. Ако в момента е още топло добави закваска сега, защото ако изстине повече няма да можеш да го стоплиш /ще се пресече/, защото вече има киселина от закваската.
Тоест да сложа още закваска в бурканите?
Виж целия пост
# 5
Вероятно закваската се е попарила. Аз бих го изчакала да се охлади и да го подквася отново.
Виж целия пост
# 6
Това имах предвид, когато се поохлади да се подкваси отново.
Виж целия пост
# 7
Както казаха момичетата, да напомня :да не го метнеш през балкона от яд! Ще стане хубава извара. Че  аз понякога в яда си, бързам да  дам "провала" на кучетата.
Виж целия пост
# 8
Няма да стане киселото мляко според мен. Трябва да го изсипеш обратно в тенджерата и да го пресечеш и после да го прецедиш. Ще стане поне извара, да не го изхвърляш.
Виж целия пост
# 9
Няма да стане. Няма да стане и повторна закваска. Но извара - да.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия