Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Данък сгради

  • 746
  • 8
Имам подобен казус и не знаех за тази промяна, че трябва да се погасяват стари задължения. В моя случай искам да платя данък на основното жилище на родителите ми. Баща ми почина преди 3 години и от тогава плащаме данък и на неговия дял на малък имот от майка му.
Искам да платя само данъка на основното жилище на родителите ми, тъй като една от лелите ми ползва наследствения имот и уговорката е тя да плаща данъка.
На нея нужни ли са и ЕГН-тата на нас, наследниците, за да плати този данък?
Виж целия пост
# 1
Вие не трябва да плащате данък сгради на починал човек, тъй като той е недължим . Необходимо е да предекларирате имота с удостоверение за наследници. Едва тогава преминавате към плащане. Така или иначе задълженията ви по данък сгради за имота възлизат от датата на смъртта на починалия човек. Като предекларирате, ще закрият партидата към датата , която последно сте плащали  и ще ви се оправят нещата./Ако искат де.../
Виж целия пост
# 2
нов въпрос: какви са начините да се плати данък сгради онлайн, чрез банков превод. Ако нямаш ПИК.
Виж целия пост
# 3
https://ubbpay.bg/ -  ето от тук може да се плати забатачено нещо.
Виж целия пост
# 4
https://ubbpay.bg/ -  ето от тук може да се плати забатачено нещо.
само за автомобили
Виж целия пост
# 5
И данък сгради + такса битови отпадъци. За Столична община. Но знаех кой е партидния номер.
Виж целия пост
# 6
Може и чрез еpay.bg. Така плащам и от чужбина. Плащам и на родители с ЕГН и номер на партидата.
Към автора на първия пост. Задължително трябва да декларирате с удостоверение за наследници в местни данъци и таксите общината. Писали са ви вече.
Виж целия пост
# 7
Dimana12,
как точно плащаете, с карта или по банков път (от чужбина)
Виж целия пост
# 8
Отначало оставях достатъчно пари в микро сметката в ерау по време на посещение в България. Сега вече плащам с чуждата карта. като излязат данъците ги плащам с 5% намаление до края на април. Имаше еднократно валидиране на картата от епеу преди  първото плащане. Чакаш няколко дни. При първото плащане оттук се включи системата за превенция на измами автоматично по телефона от банката ми. Обяснихме се и оттогава всичко е точно.
Ерау има добър клиентски сервиз по телефона, обаждала съм се оттук. На сайта им има много обяснения също за различните начини на плащане. Успех.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия