Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Хранене с АМ и нощни паузи

  • 149
  • 7
Здравейте. Бебето ми е на 1 месец. Храни се на поискване с АМ. Искам да попитам как да му създам режим или поне да има някаква нощна пауза. Изяжда между 90 и 150 мл. на веднъж, а мисля че е прекалено много. Освен това се храни на около 2 часа денонощно. Това според мен е прекалено, сумирайки количествата за цялото денонощие. Коремчето му не почива и според мен го боли често, заради колики. Неспосокойно е и все е гладничко. Не мога да не му дам АМ когато пожелае, защото за няма и минута ревът е истеричен.  През нощта се храни на около час, час и нещо. Трудно се оригва, често връща мляко. Много му е, но е страшно лакум. Иска ми се нощно време поне на 4-5 часа да яде. Давам му Humana Pre. Живеем в Германия и с такава го захраниха в болницата като се роди. Освен това не спи много. Почти денонощно е буден, нервен и иска само на ръце (наистина денонощно! ) Не мога да го оставя на легло, веднага започва мятане на ръчички, ритане с крачета и силен рев. Утре имаме час при педиатъра, но исках да чуя и още мнения, така като знам, че много майки не се съгласяват със съветите на педиатрите. Моля за съвет.
Виж целия пост
# 1
Рано му е за спиране на нощно хранене. Синът ми сам го спря някъде през осмия месец. На АМ беше, сам си правеше режима.
Виж целия пост
# 2
Ако млякото не го засища и бебчето непрестанно е гладно-няма да може да е спокойно и да спи дълго,а то има нужда и от сън освен от храна.
Може да попитате за смяна на млякото.
За коликите-капки,масажи много гушкане😊
Виж целия пост
# 3
А при толкова малко бебе може да се сбъркат колики с глад. Може и рефлукс да има, щом връща често. Не е задължително да е все гладно и затова да плаче. Иначе моята дъщеря е на 3+ месеца и все още няма режим, точно защото изяжда различно количество всеки път.
Виж целия пост
# 4
И аз си мислех, че е напълно възможно авторката да бърка колики с глад.
Виж целия пост
# 5
бебетата плачат и  по други причини - глад, напикано, колики, боли го нещо и т н. Освен това имат потребност да сучат (напр залъгалка).
На опаковката на АМ си пише за всяка възраст/кг каква е дозата. И децата, както и възрастните не ядат еднакво количество на всяко хранене, но си изчислявайте на денонощия колко му давате.
Ако повръща, може да му е много, но може и да е по др. причина.
Наддава ли бебето?
Виж целия пост
# 6
Бебето наддава, даже малко дебеличко ми се вижда. Често по влеме на хранене, започва да вика, да се присвива, чувам къркорене, балбукане в коремчето му.. Това ме кара да мисля, че са колики. А отноство количествата. Не ме притеснява това, а това че се храни на около максимум 2 часа. За АМ знам, че трябва да се храни поне на 3-4 часа. Храненията трябва да са около 100мл, от 5 до 8 за денонощие. Ние се храним около 12 пъти на ден, често по 120 мл. Което е много. Така е вечно подут, тежко му е, вероятно го боли. Няма време да преработи стомахчето му старата храна, а   започваме с новата.
Виж целия пост
# 7
Неразположенията в началото са нормални, не са от храна.
Малко е за нощна пауза. Коремчето му не е достатъчно голямо, за да поеме количество, което да засища за 4-5 часа.
Не е вярно, че бебетата на АМ се хранят различно от кърмените. Най-добре е за всички да ядат на поискване (освен някои с определени здравословни проблеми, които спят много и трябва да бъдат събуждани принудително).

Бебето ви преминава през т.нар. фази на бърз разтеж. При някои деца са по-изразени, при други не. Ориентировъчно са около 10-ти ден, 3-та седмица, 6-та седмица, 3-ти месец и 6-ти месец. Но разбира се, не са точни до секундата тези цифри Simple Smile

П.П. Моето беше като ламя, стигна до хранене през час, добре че имахме свестен педиатър, който ни даваше адекватни съвети. Вече е на 16 г., всичко ѝ е нормално (доколкото може да бъде нормален един тийнейджър).
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия