За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 33 316
  • 726
# 150
Може чията да се накисне в гроздов сок.
Виж целия пост
# 151
На гроздето ще му изчистя семките. А и идеята за гроздовия сок е много добра.👌
Виж целия пост
# 152
За първи път ще правя нечистени скариди с глави. Измих ги, срязах люспите отгоре, но не ги обелих, извадих червото, сега ги натиснах във вода, че все още ми изглеждат неизмити.... нещо друго трябва ли да правя преди да ги готвя..
Виж целия пост
# 153
На скара ли ще ги правиш?
Виж целия пост
# 154
момичета, как да направя гроздов сок от винено грозде?
Виж целия пост
# 155
На скара ли ще ги правиш?
Не, мисля в масло, чесън и бяло вино. Понеже така съм ги правила, но винаги са били чистени.
Виж целия пост
# 156
Ще станат.
Виж целия пост
# 157
Коя сметана може да се разбие и бухне добре? Вероятно растителната най много но като видях колко е-та има лошо ми стана, заквасена коя марка може да се разбие до устойчиви връхчета?
Тази сметана която е 30 - 35 %. Разбива се студена, престояла най-малко 3 часа в хладилник. Не ползвам растителната, щото има толкова добавки...... Заквасена сметана не се разбива, защото се втечнява. Може само да се врътне много за кратко с миксер и край. Избор - твой.  Добър крем става от приготвен крем от мляко, яйца , захар и брашно/нишесте, ванилия,  така на бързо ти го пиша, след това се охлажда напълно и може да се смеси с разбита сметана на сняг. Става ефирен ,пухкав крем.

Много благодаря, спряла съм се на течна животинска 30% от Лидъл марка Pilos 200 мл кутийка, не пише че има захар вътре, имате ли опит с нея, разбива се с добавяне на кристална захар предполагам -  на опаковката не пише че съдържа захар, благодаря
Виж целия пост
# 158
Разбива се със ситна кристална или пудра захар. Сметаната, купата в която разбиваш и бъркалките много добре изстудени. Разбиваш на ниски и средни обороти на миксера. Внимаваш да не прекалиш с разбиването, за да не се отдели маслото.
Виж целия пост
# 159
Коя сметана може да се разбие и бухне добре? Вероятно растителната най много но като видях колко е-та има лошо ми стана, заквасена коя марка може да се разбие до устойчиви връхчета?
===========
Много благодаря, спряла съм се на течна животинска 30% от Лидъл марка Pilos 200 мл кутийка, не пише че има захар вътре, имате ли опит с нея, разбива се с добавяне на кристална захар предполагам -  на опаковката не пише че съдържа захар, благодаря
Тя не е от най-добрите, но става, важното е да е охладена самата сметана, никога не охлаждам купата или бъркалките на миксера, не е необходимо. Захар добавям такава, каквато е по рецепта, някъде е кристална, а в други рецепти е пудра. Започва се от ниска степен на миксера и постепенно се увеличава, като на два-три приема се добавя захарта. Разбива се за около 7 - 9 минути или до твърди върхове, или до меки върхове, зависи как е зададено в рецептата . Това е.
Виж целия пост
# 160
момичета, как да направя гроздов сок от винено грозде?

https://pep-4o.blogspot.com/2011/10/blog-post.html?m=0 от всякакво грозде правим
Виж целия пост
# 161
Момичета, имам десет изпечени на скара телешки шишчета. Много са жилави и се ядат с мъка. Какво мога да сготвя с тези месца?
Виж целия пост
# 162
И аз вчера с едно телешко имах проблем. Изглеждаше толкова крехко като го рязах.  В тигана стана каиш.  Ще го варя под налягане.                                                        Колко време се варят пилешки воденички в херметическа ?
Виж целия пост
# 163
Телешкото го сложете с картофи, моркови  лук  подправки и под фолио да се задуши  ,  тогава става крехко
Долу, за херметическа не знам,,аз ги вървя в обикновенна тенджера ,докато вилицата влиза лесно в тях
Виж целия пост
# 164
Телешкото може и в плик за печене. Пак ще стане крехко. Аз обикновено така го правя.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия