За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 828
  • 726
# 720
дайте моля рецепта за вкусна гъбена крем супа със сметана/мляко

Любимата у нас ,автор е Червено Винце от форума Blush

" Норвежка гъбена  крем супа !

Приготовление 15 минутки!

Тази супа без никакви други  добавки , само с тези продукти е просто страхотна! Ще ви хареса!  Опитайте  Wink   

Супата с тази доза е около 3 порции,  тоест за 3-ма човека, или 2-ма  по-ящни... Joy

Тази супа е много популярна в Норвегия. Изключително вкусна и лесна е за правене... Heart Eyes Всички в семейството я обожават, особено децата!  Grinning



Продукти:

Дозата е малка, та  ако семейството е голямо, то препоръчвам  двойна доза!!! Peace

150 гр  гъби
400 гр вода
300гр прясно мляко
300гр течна готварска или заквасена сметана, но за предпочитане течна !!Много по добър става вкуса Peace
4 с. л разтопено масло/ за пържене на гъбките/
1 с.л /с  голям връх/  брашно или нишесте. Ако искате да е по-гъста супата може да сложите 2. с.л. брашно с връх
1 зеленчуков бульон
сол и черен пипер.
[/color]

Приготовление:

Слагате на котлона да заври водата със зеленчуковия бульон. През това време нарязвате гъбките  парчета с големина каквато желаете, желателно е  на по-дребнички.

4 с.л. масло се загряват в тиган и се изсипват гъбките и се  пържат до златисто. Осоляват се.

Когато водата заври, изсипвате вече изпържените гъбки. Добавяте прясното мляко и течната сметана. По принцип много  по добре на вскус е  да се прави с течна сметана. Заквасена само поради липса на течна...със заквасената сметана, вкуса съвсем леко киселее... Иначе когато се слага заквасена, трябва да се разбърка  с лъжица преди това и с малко от бульона, както когато се прави застройка за супи с жълтък. Ако сметаната си я сложила студена и директно в топлата супа, ще се пресече. Явно трябва да допълня това в рецептата...че студената зкавасена сметана се разбива отделно с малко бульонче от супата , за да стане на гъста каша и чак тогава се слага в супата, за да не се пресече.

Оставате да поври 3 минутки и добавяте 1 с. л  с връх брашно която ПРЕДВАРИТЕЛНО  сте разтворили с малко водичка за да се получи средно гъста кашичка, така супата няма да ви стане на бучки..

Изливате кашата в тенджерката и бъркате постоянно. Накрая слагате черния пипер..на вкус. Много е хубава с чер пипер  Wink

Оставете супата да къкри на среден огън около 5 минутки.

Готово! Hug  Сервира се с препечена  чеснова франзела или с крутони     chef "
Виж целия пост
# 721
В каква рецепта да сложа кълцано месо /останали две свински пържоли, печени на фурна, които искам да префасонирам в ястие/?

Виж, малко назад в темата съм дала няколко рецепти, които могат да се използват като идеи.


Цитат на: Nivea ツ в вт, 10 ное 2020, 13:40
дайте моля рецепта за вкусна гъбена крем супа със сметана/мляко

Крем супа от гъби


https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D1%8A%D0%B1%D0%B8
Виж целия пост
# 722
Скрит текст:
В каква рецепта да сложа кълцано месо /останали две свински пържоли, печени на фурна, които искам да префасонирам в ястие/?

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/02/blog-post_4.html
Виж целия пост
# 723
Разрешавам си да ползвам поста  на Ала-Бала и да пусна рецепта за още една гъбена супа
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_71.html
Скрит текст:
Виж целия пост
# 724
Ихааа, колко много рецепти! Направих я - хареса се много. Ще се прави явно у дома - подкарвам рецептите ви една по една, да видим коя е нашата.

Може ли да дадете рецепти и за бисквити, които мога да направя с фигурки, печати.
Виж целия пост
# 725
............
Може ли да дадете рецепти и за бисквити, които мога да направя с фигурки, печати.
Всяко маслено тесто може да стане с печати. Те ти рецепти и да избираш, караш подред, но основно тези, които са маслени, то си личат. https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%B1%D0%B8% … D0%B8%D1%82%D0%B8
Виж целия пост
# 726
https://m.bg-mamma.com/?topic=1269582.new#new заповядайте в новата тема мъъъъничко по-рано, че ще съм навън тези дни.
За гъбена  препоръчвам горещо норвежката  гъбена супа
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия