За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 33 256
  • 726
# 210
Имам козе кашкавал, който трябва да оползотворя. В какво мога да го сложа? Не искам да е само кашкавал, а в нещо, което да прикрие специфичния му вкус.

Какво може да е?

Също търся сполучлива рецепта за крекери.

Шарени лаваш-крекери

Пържени картофени топчета

Кюфтета по Френски

Солети с кашкавал

Запечени палачинки с месна плънка

Запеканка с гъби и варени яйца

Пикантни соленки
Виж целия пост
# 211
щом те е страх от паниране,  а са ти тънички отразяни, виж Соломони-те по Лабрекс  https://pep-4o.blogspot.com/2012/10/10.html
Пеп-4о, благодаря! И аз мислех да са само с брашно /нишестето е по-добра идея/, но не бях сигурна дали няма да прегори . Всъщност на мен много ми хареса твоята рецепта за котлети, но това са си шницели и няма как да я използвам.
Виж целия пост
# 212
Благодаря Ваня! Имам цяла бяла риба, която ще готвя довечера. Моля за рецепти за фурна без сос.
Виж целия пост
# 213
Сол, черен пипер и лимон, поливаш със зехтин и печеш до готовност.
Виж целия пост
# 214
Рибата стана много хубава, но децата не я харесаха. Остана поне 500 г - в какво мога да я сложа така, че да се изяде? Не съм правила салата с риба никога.
Виж целия пост
# 215
Сваряваш някаква паста и слагаш зеленчуци ( може и задушени) каквито обичате. Зехтин, лим.сок, подправки на вкус. От Каварна бях купила разкошна бяла риба, но я правих на фурна.
Виж целия пост
# 216
Биляна, и нашата риба е от борсата в Каварна. Много хубава, но децата не я харесаха. Те ядат 2-3 вида риби само.
Виж целия пост
# 217
Може ли един бърз въпрос - забърках половин килограм кайма с едно яйце, лук, нарязани маслинки и нарязана кисела краставичка, малко топено сирене вътре и го оформих като руло в една силиконова формичка. Сега го слагам да се пече, но се зачудих дали да го покрия с фолио или така да се пече, а  и не знам колко време да се пече?
Рецептата сама си я измислих и пробвах, но сега да видим какво ще стане...Blush
Виж целия пост
# 218
Може ли един бърз въпрос - забърках половин килограм кайма с едно яйце, лук, нарязани маслинки и нарязана кисела краставичка, малко топено сирене вътре и го оформих като руло в една силиконова формичка. Сега го слагам да се пече, но се зачудих дали да го покрия с фолио или така да се пече, а  и не знам колко време да се пече?
Рецептата сама си я измислих и пробвах, но сега да видим какво ще стане...Blush

Не е нужно да покриваш с фолио, а за печенето - около 45-50 мин.
Виж целия пост
# 219
Благодаря! Ще пиша какво е станало накрая.
Виж целия пост
# 220
Дайте идея за някаква супа за дете на близо 4г
Правила съм супа топчета, пилешка, леща, крем супа...
Виж целия пост
# 221
Зеленчукова с буквички (пастата въ форма на буквички) може.
Рибена.
Боб, пасиран.
Виж целия пост
# 222
Дайте идея за някаква супа за дете на близо 4г
Правила съм супа топчета, пилешка, леща, крем супа...

Постна крем-супа с червена леща
Виж целия пост
# 223
Скоро яде такава крем супа от леща
Виж целия пост
# 224
Нежна крем-супа от целина със сметана - тогава опитай с тази уникално вкусна и много лесна за приготвяне супа с целина, а осван това и много полезна!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия