За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 33 287
  • 726
# 195
Търся сполучлива, изпитана рецепта за пилешки бутчета (горни и долни) с картофи на фурна. Благодаря. 🙃
Виж целия пост
# 196
Търся сполучлива, изпитана рецепта за пилешки бутчета (горни и долни) с картофи на фурна. Благодаря. 🙃

Пилешки бутчета с хрупкави картофи на фурна
Виж целия пост
# 197
Има ли люти чушки камби?
Виж целия пост
# 198
За София...от къде да си купя булгур, едър обаче! От този начупения има навсякъде. Ядох турски (купен от Турция) със зеленчуци лятото и много ми хареса.
Страницата на този магазин ми бе споделила Сончето, че са в София и са много заредени. https://www.facebook.com/turskistoki/
Ако не намериш, ноември, живи и здрави ще ти взема от там. И аз харесвам едрия.  Simple Smile особено на сарми и с агнешко.
Виж целия пост
# 199
Има ли люти чушки камби?


Има някакъв сорт пипер люти камбички. На баба от градината съм попадала на такава люта камба, не понасям люто, тя обясняваше нещо с опрашването от съседни люти пиперки или чушлета, не помня с подробности.
Виж целия пост
# 200
мхм, опрашват се яко, ако са засадени наблизо. Мама, да ни е жива и здрава, все ще ги сее в различните дворове, но все са на 10 метра лютите от капията и камбите. Та и от двата вида си имаме люти ние.
Виж целия пост
# 201
Купих камбите от кварталния плод зеленчук.Месести,големи...почистих ги и  мариновах с моркови и зеле....още ми парят пръстите.
Виж целия пост
# 202
ако имаш прясно мляко, сложи да ги накиснеш. Най-вероятно, когато са готови за ядене ще лютят съвсем леко, защото ти си им изчистила семето и бялата жилка.
Виж целия пост
# 203
Купих камбите от кварталния плод зеленчук.Месести,големи...почистих ги и  мариновах с моркови и зеле....още ми парят пръстите.
Много са вкусно пикантни, не съжалявай. Ако си намеря така люти веднага ще забъркам някоя и друга рецепта -туршийка с тях. Много ги харесвам.
Виж целия пост
# 204
И аз обичам люто и пикантно.Мислих да слагам във всеки буркан и по една люта чушка,,но като усетих парене, се отказах.
За пръв път правя такива чушки.Така хубаво замириса.Приядоха ми се,а трябва да престоят 2-3седмици.

Някой правил ли е кимчи?
Лесно ли е?
Много ли се чака да втасва?
Виж целия пост
# 205
на топло място до седмица ти е готово. 
е, поне няма да имаш проблем с пикантността Simple Smile щом обичаш и люто.
Виж целия пост
# 206
За София...от къде да си купя булгур, едър обаче! От този начупения има навсякъде. Ядох турски (купен от Турция) със зеленчуци лятото и много ми хареса.
Аз си купих едър булгур преди месец от Метро, но не знам дали им е постоянен асортимент. Сигурно и в София има.
Виж целия пост
# 207
Преди 2-3 страници се коментираше за телешко месо, но моят въпрос е за телешки шницели. Синът ми донесе някакви от домашна ферма, дали са от младо теле, дали от старо - не знам. Повечето рецепти, които намерих са за панирани. Не обичам много да пържа или да панирам, не толкова от здравословна гледна точка, но никога не знам в колко олио да ги панирам,  дали под панировката месото е крехко, или пък дали не е станало като "гьон", а да не говорим за пръските олио... И да си призная, май почти никога не съм приготвяла нещо такова. Иначе шницелите са нарязани много на тънко и може би ще се нуждаят само от бърза топлинна обработка, но с телешкото никога не се знае. С две думи - трябва ми съвет или идея за друг начин /на фурна, със зеленчуци, сирена или.../ за приготвяне.
Виж целия пост
# 208
щом те е страх от паниране,  а са ти тънички отразяни, виж Соломони-те по Лабрекс  https://pep-4o.blogspot.com/2012/10/10.html
Виж целия пост
# 209
Имам козе кашкавал, който трябва да оползотворя. В какво мога да го сложа? Не искам да е само кашкавал, а в нещо, което да прикрие специфичния му вкус.

Какво може да е?

Също търся сполучлива рецепта за крекери.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия