За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 708
  • 726
# 300
Моля ви за рецепти за платика. Имам 2-3 риби, около кило всяка. Имах по-дребни, които обикновено пържа, но тези не знам какво да ги правя.
Виж целия пост
# 301
Пак ги изпържи, тази риба е най-хубава пържена

Тези по-дебелите кори стават много хубави цигара бюрек
Виж целия пост
# 302
Здравейте с един сигурно тъп въпрос. Правя овесени бисквити и пише да пека 15мин на 180°. И в други рецепти за тестени неща гледам да се пекат 15-20 мин на 180° - после вътре са като недопечени, клисави, не знам как му казвате на това състояние по вашия край. Въпросът ми е - не е ли недостатъчно това за топлинна обработка? Не че съм блеснала готвачка, ама или градусите, или времето според мен е малко.
Виж целия пост
# 303
Здравейте с един сигурно тъп въпрос. Правя овесени бисквити и пише да пека 15мин на 180°. И в други рецепти за тестени неща гледам да се пекат 15-20 мин на 180° - после вътре са като недопечени, клисави, не знам как му казвате на това състояние по вашия край. Въпросът ми е - не е ли недостатъчно това за топлинна обработка? Не че съм блеснала готвачка, ама или градусите, или времето според мен е малко.

И аз имам една рецепта с овесени ядки. Там печенето е дори 10-12 мин. на 180 градуса, така че всичко е наред според мен. По принцип тези сладки като се изпекат стават меки и трябва да се изчакат да изстинат преди да се консумират.

Бисквити с фъстъчено масло и парченца шоколад
Виж целия пост
# 304
Здравейте. Канена съм на гости и искам да занеса някакъв сладкиш или кекс, но да е без захар. Мисля си да използвам естествената сладост на банани, стафиди, фурми и подобни. Имате ли изпробвана рецепта?
Виж целия пост
# 305
Здравейте. Канена съм на гости и искам да занеса някакъв сладкиш или кекс, но да е без захар. Мисля си да използвам естествената сладост на банани, стафиди, фурми и подобни. Имате ли изпробвана рецепта?

Нискокалоричен сладкиш с ябълки и моркови

Бананов хляб с бадемово брашно
Виж целия пост
# 306
Здравейте. Канена съм на гости и искам да занеса някакъв сладкиш или кекс, но да е без захар. Мисля си да използвам естествената сладост на банани, стафиди, фурми и подобни. Имате ли изпробвана рецепта?
Харесвам тази рецепта.Има съвсем малко захар,предполагам можеш да я замениш със стевия или да я изключиш.
http://vkusnosbety.blogspot.com/2012/07/blog-post_31.html
Виж целия пост
# 307
Аз предпочитам баница именно с по-плътни кори и затова купувам такъв тип и тук. ....
Много ще съм благодарна ,ако ми кажете от къде в България купувате като точените одрински кори(показаните ми приличат на такива)?
Виж целия пост
# 308
За София купувам точени кори на килограм от Млекаря 75, има ги на доста места вече.
Виж целия пост
# 309
За София купувам точени кори на килограм от Млекаря 75, има ги на доста места вече.

Да, супер са там корите.
В кюфтетата не слагам хляб, а размесвам каймата със студена вода. Каймата става много пухкава.
Виж целия пост
# 310
Какъв е крема за торта Червено кадифе?
Виж целия пост
# 311
Какъв е крема за торта Червено кадифе?
Ето го - https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/01/blog-post_23.html
Виж целия пост
# 312
https://prikachi.net/image/xqffl

Как се прави пица с това тесто. Нямам представа,до сега не съм правила с него. А инцидентно отидохме до Лидл и не бях подготвена със списък грабнах на бързо 2-3 неща и това беше едно от тях.
Виж целия пост
# 313
Както със всяко друго. Редиш плънката отгоре и печеш 10 до 15 минути в зависимост от фурната ти. Можеш преди това леко да го поразтеглиш, за да изтънее.
Виж целия пост
# 314
Благодаря.Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия