Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как охранявате жилищата си?

  • 2 344
  • 51
# 45
Тия хора са готови на всичко,щом влязоха докато бях будна и се разхождах из къщи. .просто нямам думи .
За протокола успяха да вземат портфейла на ММ,на сутринта добър човек е намерил само документите му захвърлени до една аптека и ни ги върна по адреса.
Виж целия пост
# 46
Да не би да става дума за HikVision? Те са най-големия производител в световен мащаб, за съжаление.

Иначе и аз камери не бих вързал никога със системата на производителя. NSA само това чакат, а пък ако са китайски, може да сте 100% убедени, че се ползват за шпионаж. Ако ще го гледам на телефона, ще е през мой сървър. Не че ще е по-защитен от този на производителя, ама е само мой и някой трябва да се интересува лично от мен, за да тръгне да атакува моя сървър. Иначе тези на производителя - хакваш веднъж и целия свят е твой.

Не си спомням конкретно кой беше производитеят, следващия път като засеча младежа ще го питам ако се сетя. А НСА, ГРУ или китайско раузнаване така или иначе знаят всичко за мен,  по-скоро ме притеснява комшийчето от третия етаж с многото свободно време.

Иначе съм в чуденка относно едно паркомясто, надземно. Точно под терасата е, мислех да сложа камера, но по закон трябва да има и информационна табела, а след това някой ако иска да се заяжда може много работа да ми отвори.  Не, че масово хората не слагат камери където им падне, но все още се чудя дали аз да го направя.
Виж целия пост
# 47
Кучетата помагат като вдигат шум когато някой отключва. На мен полицаите ми казаха, че когато се вдигне шум, крадците се отказват, ако е в апартамент. За къща ако да има куче пазач, то трябва да спи в антрето, за да може докато отключват, да се разлае и да събуди хората вътре.
Сега, много ясно, че ако професионалисти искат да влязат, нищо не може да ги спре.
Виж целия пост
# 48
Крадци не се спират, тях можеш да ги забавиш. Всякаква охрана (вкл. камерите, шумните аларми, осветление, кучета) е за забавяне, не за 100% превенция. При нас, след като ни обраха всички уреди 2 вечери преди да се нанесем в къщата, сега би се наложило някой да е много мотивиран да влезе, че да му се занимава с всевъзможните мерки. И ще трябва да е доста всестранно развит. Лично аз живея спокойно след случката, в края на краищата напълно застраховани няма никъде - не може да се живее в постоянен страх.
Някой беше казал, че лепенките на СОТ-а спирали крадците из къщите. Не е така, дребните крадци ги отказват камерите. Лепенките на СОТ-а не им пречат да надникнат вътре и да грабнат нещо набързо.
Дали е добре или не да имаш СОТ... истории има как полицаи въртят схема със сотаджии, има и истории как полицаи въртят схема направо с крадците. Факт е, че дали ще се намерят или не бирджиите, зависи само от полицаите. Или искат, или не искат. Ако са в комбина с крими елементите, никаква охрана/записи/свидетели не могат да са полезни. Така че, на принципа "по-добре нещо, отколкото нищо", един СОТ едва ли ще е набутвация.

Как се охраняваш не се споделя с никого извън семейството. Нищо, че си мислим, че във форума сме анонимни.
Виж целия пост
# 49
Камерите се обезвреждат елементарно, даже още преди да са влезли вътре - просто клъцват кабела на интернета отвън. Ако не успеят - свалят бушона на петата секунда от влизането и рутер и камери нанайси. Разбира се може да се предвиди автономно захранване на камери и рутер, бекъп линия с мобилен интернет, но не вярвам някой да му се влагат толкова средства, за да наблюдава как го обират. Поне аз не бих. Сложил съм една идея по-сложна ключалка уж с манганова пластина против разпробиване, и отвътре едно резе, което на втория месец стана неизползваемо заради скапаната врата (в тази връзка никога не взимайте врати от DoorDecor). За мен рискът от обир на първо място идва от това кого пускаме в жилищата си - инкасатори, майстори, СОТ, съседи и не толкова близки хора, защото те са съгледвачите и набелязват целите. Нали не мислите, че сериозните крадци ще поемат излишен риск и ще се губят времето да разбиват произволни жилища. Някое наркоманче или квартален дришльо - да, но тях и обикновена ключалка ще ги спре лесно.
Виж целия пост
# 50
Затова човек (в къща конкретно) не се охранява само с една система. В къща, например, ако ще разчиташ само на входна врата и ключалка, е все едно какви ще сложиш Simple Smile Виж, при комбинирането с другите важни неща, дори и ключалката има значение.
Виж целия пост
# 51
За СОТ-а ние сложихме освен обемни датчици във всяка стая и датчици на всички прозорци. Вратата е добре подсигурена и едва ли някой ще пробва да влезе от там. Не че няма да може, но ще му отнеме много време. Прозорците ни са със секюрити обков с по-високо ниво на безопасност от стандартните.  Стъклата са ламинирани, за да се чупят по-трудно. Последните две пак няма да спрат някой напорист, ако иска да влезе. Надеждата ни е, че ще го забавят и това ще го откаже да идва неканен. Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия