Как да си направя кафе?

  • 3 005
  • 33
Да, знам че е тъп въпрос, обаче закъсах.
Робота се счупи, ръчката е на вилата, кубинката е без уплътнение. От един месец пия нес. 🥴
Имам мляно кафе, обаче седя и се чудя какво да го правя.
Дайте идеи, моля!
Виж целия пост
# 1
Ами ако имате касеролка, или някакво канче, просто си го сварете 😀
Виж целия пост
# 2
Ами ако имате касеролка, или някакво канче, просто си го сварете 😀

Само не му давайте да изкипи Simple Smile.
Виж целия пост
# 3
Ау, това за голям привърженик на сутрешното кафе като мен е голям проблем.
В студентските години се е налагало да варим, но е било ситно смляно. Ако е едросмляно варенето няма да свърши особена работа. Предлагам да си решите проблема с едно обикновено кафе за джезве, а то може да е всеки съд, който се нагрява.
Виж целия пост
# 4
Може да го прецедя после? Или да го сложа в цедка и да го залея с вряла вода?
Виж целия пост
# 5
Кафето на вкус става 'измито' и без особена сила, но може да се пробва разбира се Simple Smile Аз на нес кафе не бих издържала, изнервя ме.

Ако ще го правите така, изчакайте водата да се свари, сложете желаното количество кафе и бъркайте, за да не кипне. Когато е готово го оставете 4-5мин и прецедете през цедка. От нея каквото притиснете, толкова..Пак ще е по-добре от разтворимо.
Виж целия пост
# 6
Много обичам кафе на джезве.Аз го правя в канче сипвам вода около 300мл.добавям 5 супени лъжици кафе и оставям да кипне.Наблюдавай го обаче,за да не ти изкипи.Прецеждаш и мляко може да добавиш.
Виж целия пост
# 7
Мани, мани. Страшна мъка е.
Виж целия пост
# 8
И аз пия нес кафе от няколко дни,ами ужасна работа.
Виж целия пост
# 9
Пия кафе на джезве. Друго не признавам.
Слагаш да заври вода на котлона, дърпаш, добавяш кафето, може и захар, слагаш пак на котлона и като се надигне дърпаш пак. Аз го оставям няколкоко пъти да се надигне. Прецеждаш и готово.
Веднъж имах гости чужденци, бяха любопитни да опитат кафе, направено по този начин, останаха очаровани, много им хареса.
Имай предвид, че ако кафето е кофти, няма да се получи вкусна напитка.
Виж целия пост
# 10
Вкъщи кафето е само на джезве. Ползвам някакви мерителни лъжици май от мляното Лаваца в метални кутии. Една такава лъжица, бучка захар, заливам с вода от чешмата. Нататък както го е описала VickyTaylor, само не прецеждам, то се утаява на дъното, вкусът ми стои по-плътен така.
Виж целия пост
# 11
Хубаво кафе на джезве става, когато е смляно за джезве. Аз от въпроса разбирам как да се приготви кафе за еспресо, без уред.

Аз преди години пиех така направено и наистина става чудесно, но сега ми идва силно. Колежка ми приготвя понякога и тогава пия. Обичам и турско на джезве пак по същия метод.
Виж целия пост
# 12
Да, това искам да питам - кафе за еспресо без уред. И пакета мляно, който имам е за еспресо.

Направих си с цедка и вряла вода - не беше зле, вдигна ме.
Виж целия пост
# 13
Тук няма кафе за джезве, та си ползвам Лаваца за еспресо и кафеварка. Супер си е.
Виж целия пост
# 14
Френска преса. Лесно се прави - трябва само хубаво кафе и гореща вода. Аз дълго време така си го пиех, но напоследък минах на кубинката.  
Имам няколко преси с различна вместимост и горе-долу качествени цедки. Правя си го като затоплям каничката с гореща вода. Изливам и докато е затоплена каната, слагам кафето. Заливам с гореща вода. Запарвам за 4-5 мнути, след което бавно притискам с буталото. Резултатът много ми харесва.

ПП. Да добавя, че френската преса е чудесно решение също и за чай, и за капучино. Пяната, която може да направи от млякото е изумителна.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия