Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Какви пакости сте правили, когато сте били деца?

  • 16 591
  • 175
# 165
Проби му зъбите с пергел ли?
. Е, не, само човъркане 😁, те пергелите бяха много сложни, с чупещо рамо и удобни за устата. С тях почиствах полето за работа, слагах и  заглаждах пломбите от пластелин. И фризьорски салон имах, там ножиците играеха наистина, брат ми и до днес има спомен от една подстрижка, белег от резнато ухо. Голяма е привилегията да си кака.
Зелено камъче а сега правиш ли му фризури?
Не, живеем в различни градове, иначе сме си много близки и сега като се съберем се чувстваме като деца, особено ако сме на гости в майкини...
Виж целия пост
# 166
Да се изповядам и аз. Като малки с приятелката ми влизахме в чужди мазета (през прозорчето)  и крадяхме празни бутилки. После ги предавахме и си купувахме сладости. Така веднъж опустошихме едно мазе, а се оказа, че е на приятелка на майката на моята приятелка. Цял един лев заработихме. Жената се оплака, а ние ни лук яли ни лук мирисали. 😅 След този случай престанахме.
Виж целия пост
# 167
Значи имате съвест. Определение за съвест - това е когато се грижиш за чуждите интереси повече,отколкото за своите. Yum
Виж целия пост
# 168
Хах, много готина тема! Браво! Hands Plus1
Хмм, от къде ли да започна. Не мога да се похваля, че съм била послушна. Всички лелки от детската градина все още си спомнят за мен. / на 23 съм/
Лелката/ леля Иринка/, която беше в моята група в детската градина ни беше комшийка, следобяда си пият кафето с моята баба, а аз си играя с един камък. Леля Иринка казва на баба ми:
- Фане ще ме замери!
- Няма бе, как ще те замери! - отвръща баба ми
- Фане, ще ме замери, гледай я как държи камъка...
- Абе аз нали съм тук, няма, спокой...но - и докато каже спокойно си я уцелих точно в дясното око. LaughingПосле се наложи баба да ходи до детската градина да обяснява, че аз съм я замерила, защото никой не й вярваше. Мислеха, че мъжа й я е бил. Joy Joy Joy

Друг случай с моята пра баба.
След училище, мисля че бях 2-3 клас. Аз си пиша домашните и тя готви, шета около мен. В случая отиде на мивката и започна да мие чиниите, обаче на мен ми е скучно и я виждам как със сапункени ръце тръгва да хваща кабела на радиото / което стоеше точно до мивката на перваза на прозореца/, а аз съм седнала на масата зад баба ми. Протегнах се с крак и съборих стола, който се намираше точно зад крака й, с моята голяма точност падането на стола и включването на радиото в контакта съвпаднаха. Като подскочи, чул й се гръм, видели й се искри, по нейните разкази после. Спомням си, че постоянно ми повтаряше, че съм й скъсила живота с 10 години. Sweat Smile
Виж целия пост
# 169
Палаво хлапе не съм била. Големите ми прегрешения са били да изям бонбоните за гости (и да оставя бележка от кого са изядени) или да ухапя по-малката ми  сестра, когато ми досади.
   Но в пубертета нещо се случи с мен. Подивях.
   Не можех повече да търпя битието в малкото ни градче. Нито безусловната, но и обсебваща любов на родителите си - учители и двамата... Както и схоластичното им възпитание.
   Не искаха много да уча другаде, но ги поставих пред свършен факт.
   През петте гимназиални години, прекарани в общежитие, зависех финансово от тях. (И от равностойната на тяхната издръжка стипендия  за успех ...)
     После, откакто навърших 19 г. и досега, никога не съм била зависима от тях или другиго.
     Сега родителите ми са възрастни. Аз помагам. Отдавна. Дано дълго още са ми живи и здрави.
    Децата си възпитавам да са оправни. (Като мама.) Но главно - да са щастливи и да живеят техния живот, така, както го разбират те. Не е нужно да се харесват на мен.
Виж целия пост
# 170
Имаше едни топчета като желета, които като ги хвърлиш и се разпльокваха. Мятахме ги предимно по дъската. Аз своето го мятах вкъщи и по тавана. Веднъж обаче като се лепна, не падна. Качих се върху пианото и го отделих заедно с част от мазилката. Майка ми забеляза след време. Два дни ми се кара, но го преживя. Един ден реших, че трябва отново да се кача на пианото и да напиша имената на любимите си групи на тавана. В резултат на този арт падна мазилка с размер 100х50 см. После не ми се разправя какво последва. 😭🙃
Виж целия пост
# 171
Какви пакости сте правили, когато сте били деца?

1. Направих си банда и само измислях за времето си гениални хрумки, на които се връзваха всички.
2. Когато нашите ги нямаше, прескачахме с бандата от съседите, за да влезем у дома и да си вземем каквото ни трябва...
3. Пишехме любовни писма на бабите в квартала, оставяхме им ги пред вратите и им звъняхме по звънците...
4. В детската градина не исках да спя и карах учителките да ни четат приказки.. подстрекавах и другите деца.
5. Обикалях двора на детската градина, гонех жабите.. чаках леля всеки ден да мине, носеше толкова вкусен и ароматен хляб, подавах ръка през оградата, тя ми даваше, научих и другите..и така половината ѝ хляб отиваше за нас.
6. Правех се на голяма и обикалях на по-далечни места, които бяха "зона забранена".
7. Предизвиквах постоянно момчетата да ме гонят, бях уцелила един с камък, добре че нищо му нямаше и всичко е наред... 
8. Режех си косата.. не знам защо постоянно с една ножица... цък цък.
9. Като бях малка... видях, че тате се бръсне, но аз нямам... и реших да си обръсна веждите и да си отрежа миглите... като се сетя не е било интелигентно решение, поне пораснаха. По това време бях и с къса коса, мразех да ходя с роклички, но все пак се сърдех като кажеха на мама да ти е живо и здраво момченцето...
10. Постоянно измислях игри и забавления, много се смеехме и мога да кажа, че имах едно прекрасно детство...
Виж целия пост
# 172
Хвърлях пари през терасата 😄
Виж целия пост
# 173
Хвърлях пари през терасата 😄
Аз чинии за късмет. 😉 Харесваше ми звука, когато се чупеха.
Виж целия пост
# 174
Като малка много исках кученце и прибирах всяко до което се добера, предимно от съседните дворове.
Един ден прибрах две черни сладурчета, полях ги с олио, да им паднат кърлежите,  изкъпах ги на чешмата в двора(нищо не измих) и им сложих по една панделка.
Великодушно подарих едното на приятелка и цял ден ги разхождахме омазани в олио, защото панделките постоянно падаха от мазната козина, а и доста ги гушкахме.
Виж целия пост
# 175
Страхотна тема. Навява сладки спомени. Бил съм на 5 но помня. Майка ми беше правила сладко от череши. Костилките бяха останали в една купа до мивката. Не знам как ми хрумна да проверя колко могат да влязат в носа ми. Вече броях до 100. Събраха се само 11. 5 в лявата ноздра и 6 дясната. Едвам ги извадиха в Пирогов.  Спомням си как ме влачеха натам и как не можех да дишам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия