Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Какви пакости сте правили, когато сте били деца?

  • 16 518
  • 175
Споделете какви пакости сте правили като деца..
1.Вместо да хвърлям пликчетата с боклук в кофата до блока, аз ги редях около кацата за зеле на кухненската тераса, половината балкон беше с пликове с боклук, докато един ден, баща ми не реши, че е време да излезе на балкона за да измие кацата, че беше станало време да прави зелето.
2. Обичах да бъркам с пръсти в бурканче с шипков мармалад и после да го мажа по леглото на сестра ми.
3. Без да искам изтрих мелодията на телефона на майка ми, чалга песен на Софи Маринова...и понеже не знаех как се казва, пък не исках на разбира какво съм направила, хванах първия срещнат вестник и забих поглед в страницата с рингтонове, един смс беше 2,40...изтеглих поне 5,6 песни на Софи Маринова докато намеря тази, която съм изтрила, само дето предните дето бях заплатила, след като установявах, че не са това, което търся, ги изтрих.. пък за сметката изобщо не помислих.
4. Съседите ми бяха дали кучето им, дакел на име Майла да го гледам за няколко часа следобяда, за да си станем приятелчета му дадох цяла палка салам, казах на приятеля на майка ми, после той ме изпорти..
5. Събирах охлюви от онези малките в бурканчета от конфитюр, тъпчех ги яко, хубаво затварях капачките за да не избягат и ги складирах на балкона. След време се сещах за тях, обаче не можех да отвъртя капачките, мятах ги от петия етаж в градинката, в тревата..идея нямам защо.
Виж целия пост
# 1
Никакви. Бях най-послушното дете на света.
Виж целия пост
# 2
Имам длъжък архив от пакости, но една от по-драматичните бе, че успях да разглобя всички десетина ръчни часовника на дядо ми, награди за образцов труд, когато ме оставиха за няколко часа сама в къщата на баба и дядо на около 7-8 години. Имах най-доброто и искрено желание да ги сглобя, трябва да подчертая, но ножът, който ползвах за разглобяване се оказа неподходящ за сглобяване.
Виж целия пост
# 3
Ако тръгна да изброявам пакостите си ще си откарам тук до утре. Бях много палаво дете 😀 Майка ми все ми повтаряше " Дано имаш такова палаво дете, да видиш какво е". С първото ѝ натрих носа, но второто май ще се окаже по-голяма беля и от мен.
Наистина не знам коя пакост да избера да разкажа 😀 Може би една от най-омразните на майка ми беше, когато домъкнах жаба в буркан вкъщи, а майка ми се ужасява от жаби. Жабата някак се беше измъкнала от буркана и беше влязла в килера с тенджери на баба ми. За нещастие точно майка ми я откри и огласи цялата къща.
Случваше се и доста често да нося някоя котка вкъщи скрита под тениската ми 😂
На по-късен етап съм се измъквала тайно от вкъщи по нощите. Изобщо дете мечта 😂
Виж целия пост
# 4
Общи взето, бях послушно дете. По-точно до към 7г живеехме в центъра с баба ми и баща ми беше ужасно нервен, та явно съм гледала да мина "под радара". После, в Младост, оставахме сами с брат ми след училище и тогава сме правили щуротии. Един ден пускахме пликове с вода от 14 етаж!
Виж целия пост
# 5
 Крадях чорапите на майка ми и ги правих на роклиза куклата ми....Grinning
Виж целия пост
# 6
Нарязах на ленти нови чаршафи. На прощъпулника съм хванала ножицата Simple Smile.
Включих телефона в неправилния контакт и в невръстна възраст чух от баща ми лекция за разликата между прав и променлив ток.
Издърпах ламените нишки от плат за рокля.
Катерех се по гардероба и скачах върху спалнята.

Сега си мисля, че някой ме е пазел от мен самата.
Виж целия пост
# 7
Доброто старо звънене на номера от тел. указател- все ги пращах за нещо някъде.
Когато ни идваха гости наточваха в една кана вино- издебвах момента да сипя я сол, я веро в каната.
На по- късен етап / 8- 9/ чаках да тръгнат да изпращат гостите и съм доизпивала остатъците от чашите.

Послушна бях като дете, за разлика от тийнейджърството.
Виж целия пост
# 8
Общо взето съм била послушно дете, но съм правила и малко пакости. Някои от тях, за които се сещам.

1) Нямала съм още 3 навършени и с майка ми сме в магазин за хранителни стоки в центъра на София. Докато тя плаща, без да ме види, аз излязох от магазина, мотах се наоколо и накрая влязох в близък магазин и ме откри там. Помня колко беше изплашена милата, но не ми се скара.

2)Като малка често боледувах и ми предписваха по график прием на разни лекарства. Веднъж, когато бях болна, докато майка ми говореше на вратата със съседка от блока, решавам сама да си пия сиропчето за гърло и други хапчета, които ми бяха вкусни, без да преценя дозировката, но слава богу нищо ми нямаше. Дадоха ми да пия повече течности.

3) Понякога, когато бях сама вкъщи, в началните класове, обичах да отварям някои шкафове вкъщи и да търся интересни неща. Веднъж открих едно бижу на майка ми, взех го да му се порадвам, без да искам го скъсах и мънистата се разпиляха из стаята. Събрах ги почти всички, а само едно беше останало, майка ми го откри на пода и така ме разкри. Поскара ми се, но бързо й мина.

Това, което се сещам засега.
Виж целия пост
# 9
На две годишна възраст съм изляла целия парфюм L' air du temps, най-любимия на майка ми, на килима в хола.
Виж целия пост
# 10
Бях отвратително дете, а като тинейджър още по зле. Почти до 18 годишна бях почти постоянно наказана за нещо, като наказанията в един момент така се струпаха едно връз друго, че нямаше повече с какво да ме накажат, беше ми забранено всичко.
Рисувала съм котки по тапетите с перманентното ужасно скъпо червило на майка. Отрязах си бритон накриво от прекрасната си дълга коса. Изядох 3 пълни опаковки с витамин ц, изпуших на 8 години ментовите цигари на баба ми. Откраднах разсад с домати от комшийката на селo, не знам защо... Пак на село се прибирах в 3 през нощта през прозореца на втория етаж, баща ми ме хвана и ми закова прозореца отвън... В 10 като заспяха родителите излизах навън. Отвързах коня на комшиите, които не харесвах. Глътнах на майка ми златният пръстен, защото го взех да си играя, тя за малко да ме хване, аз се паникьосах и го глътнах за да не ме види. Изсипах една каша през прозореца на 5 етаж върху един чичко. Случайно го уцелих, просто не исках да я ям... Сложих да пържа едно пилешко бутче, и излязох да си играя. Прибах се след 3 часа, не знам как не изгоря апартамента...
 Мога така до утре да разказвам, не знам майка ми как не е получила инфаркт с мен...
Виж целия пост
# 11
Мерих с лук и картофи от терасата съседите които не харесвах,излях една тенджера вода върху бабите пред блока.Ах как ме дразниха тия баби!
На село правих най-много пакости,слагах в обувките на баба и дядо топчета от хартии,парчета найлон и тем подобни,давах на брат ми ракия вместо вода ,ходих пеша прз ниви до другите села и никой не знае къде съм,абе ужасно хлапе бях.И все се бунтувах,че аз имам права и някой ми ги нарушава,имах една харта с правата на детето и я развявах пред нашите редовно.
Най-много ядосах майка ми като излязох и се напих с 22! шота текила,цяла нощ седя с мен в банята ,бях на 18.Мислих,че ще умра Joy
Виж целия пост
# 12
Много забавна тема.

1- Много обичах да си правя някакви "манджи" от подръчни материали като пясък, листа, вода навън. Но бях болна или беше лошо времето и реших, че ще прехвърля готварките си умения у дома. Направих си някаква "супа" и решх да добавя специална съставка - одеклон на баща ми. Изсипах едно количество и шокирана осъзнах, че количеството е намаляло в бутилката. Тогава взех друг одеколон  и сипах в първото шишенце и пак същото. И така въртях 5-6 шишета, учейки първият си урок по физика Laughing В някакъв момент осъзнах, че няма да ми се получи така и реших да доливам вода. Laughing Още вечерта ме хванаха, но не са ми се карали, напротив- много се смяха.
2- Имах много любим детски пластмасов сервиз за чай  - бял на цветя. Бях 5-6 годишна като сложих каничката на котлона и го включих. Миризмата на разтопена пластмаса още ми е в носа. Laughing Добре, че нямаше по-сериозни последствия.
3- Бях разляла лакочистител върху телевизора и беше останало петно Взех попивателната гъба от кухнята и  сложих в телевизора и бях УБЕДЕНА, че никой никога няма да ме разкрие. Искрено се изненадах когато същата вечер родителите ми ме накараха да повдигна гъбата и да им кажа какво има отдолу. Smile
4- В първи клас ми бяха наисали забележка и държаха родителите да се разпишат отдолу, че са я прочели. Реших, че е гениално да откъсна долната част на листа, да им я дам за подпис и после ще си я залепя обратно. Веднага е хванаха.Smiley
Като цяло май не съм била особено умно дете. Sweat Smile
Виж целия пост
# 13
Като бях малка се чекнех на шкафа върху който беше сложен телевизора. Съответно шкафа и телевизора паднаха отгоре ми. Как не ме смазаха, че беше от старите големи Велико Търново. Усетих, че работата мирише на бой и отидох до спя при баба ми, с надежда че ще ми се размине. Баща ми обаче бързо разбра какво е станало и ме извика обратно.
Поледните години в училище ходих с 2 бележника, интересно че за това не ме хванаха.
Виж целия пост
# 14
Като по-малка обичах да звъня на момчетата,които харесват мой приятелки или съседите които не харесвам.Един път даже хвърляхме яйца по килимите или в двора домати мятах на една съседка,защото беше гадна.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия