За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 24 125
  • 753
# 15
Благодаря, Ала-Бала!
Хич нямам усет за подправките,
добре, че сте вие - ставам все по-добра в кухнята Blush
Виж целия пост
# 16
Аз имам доста излишни ябълки. Кажете ми рецепта за тесто за кошнички, да ги опека във форма за мъфини и да ги напълня с ябълки с канела и орехи Simple Smile
Виж целия пост
# 17
Аз имам доста излишни ябълки. Кажете ми рецепта за тесто за кошнички, да ги опека във форма за мъфини и да ги напълня с ябълки с канела и орехи Simple Smile
Смлени бисквити с масло, като основа за чийзкейк.
Виж целия пост
# 18
да попитам за отзиви за шведска бадемова торта, ако е правил някой.
Виж целия пост
# 19
Привет, каква точно е хубавата заливка за милинки?
Виж целия пост
# 20
Имате ли идея с какво да подправя бял ориз? Имам такъв в пликче за варене, искам после да му добавя нещо като сос?
Виж целия пост
# 21
Привет, каква точно е хубавата заливка за милинки?

3/4 ч.ч. мазнина, 400 г извара, 4 бр. яйца
Виж целия пост
# 22
Само да споделя, че варих сърцата и воденичките 2 часа. После ги запържих с лук и дробчета. Станаха супер! Нямаше грам жилавост.
Виж целия пост
# 23
А така.после може и с доматен сос и лук, сметанов сос...
Виж целия пост
# 24
Само с лучец ги исках аз Wink с червено пиперче
Виж целия пост
# 25
Пийк, от форума научих рецепта за сърчица. Слагаш ги в тиган, заливаш с вода един пръст над тях и вариш на умерен огън до извиране на течността. Слагаш сол и масло на вкус, запържваш най-много за минута и ядеш. Стават за около 30 минути, чудни за мезе.
Виж целия пост
# 26
Имам замразен сафрид и чернокоп. Трябва ли да е добре размразен, за да го пържа. Никога не съм готвила замразена риба, та незнам дали и пърженето е подходящо в случая или да го направя по друг начин.
Ще се радвам на напътствия.
Виж целия пост
# 27
Размрази и подсуши. Посоли, Оваляй в царевично и пшенични брашно равни части,  да постои 25 мин и пържи
Виж целия пост
# 28
Трябва. При размразяването ще пусне доста вода. След това го овалвате в царевично или стандартно брашно, примесено със сол. Чернокопът може и да се опече със зехтин и подправки на вкус.
Виж целия пост
# 29
Имате ли идея с какво да подправя бял ориз? Имам такъв в пликче за варене, искам после да му добавя нещо като сос?

Какъвто ти се яде.
Свекърва ми прави доматен сос и накрая слага една консерва риба тон. Яде се с ориз от торбичка.

Иначе аз правя някакво къри (зеленчуково или зеленчуци и риба) с кокосово мляко и ориза
Детето го яде със сметанов сос с/без топено сирене

В краен случай и с подлучено кисело мляко става 😁
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия