За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 24 165
  • 753
# 720
При мен си работят...и маята, и бакпулвера. Нямам поражения. Ванилия, желатин също.
Виж целия пост
# 721
Здравейте,
Моля за съвет, ще имам гости в неделя. Ще варя миди с черупка, но не съм сигурна дали ще намеря в събота. Ако ги взема сега, сваря ги и ги сложа във фризера дали ще стават за нещо като ги размразя?
Виж целия пост
# 722
Можете ли да ми препоръчате машинка за навиване на сърми, сполучлива да става и за зелев лист, от някой сайт. Голям зор са  ми тези сърми, не мога да ги навивам и това си е.

Нашата е такава, не съм очарована, ама 2-3 пъти годишно я ползваме.
Трябва да са ти еднакви листата, сравнително малки се получават.
https://svitoshop.top/produkt/mashinka-za-navivane-na-sarmi-dolm … ashinka-za-sarmi/
Виж целия пост
# 723
Аз много отдавна ползвам сухата мая от Лидл и съм доволна. Правя хляб в хлебопекарната с нея, също козунак и други. Не намирам разлика в качеството на крайния продукт, преди съм ползвала френската, също и на д-р Йоткер.
Бакпулверът също ползвам и нямам проблем.
Виж целия пост
# 724
Донесоха ми китайско зеле,но никога не съм яла такова.Какъв вкус има,като на зеле или като на маруля?
Може ли да се готви или се яде сурово?
Виж целия пост
# 725
... китайско зеле,....Какъв вкус има,като на зеле или като на маруля?
Може ли да се готви или се яде сурово?
На маруля по-скоро. Може  и двете.
Виж целия пост
# 726
Донесоха ми китайско зеле,но никога не съм яла такова.Какъв вкус има,като на зеле или като на маруля?
Може ли да се готви или се яде сурово?

На мен ми е любимо и го хрупам почти постоянно като заек. Simple Smile Със закуската сутрин, вечер, когато се присетя, може и само листенца пред компютъра. Крехко е, става в салата да се нареже, сарми правят с него, аз не съм, натюр го ползвам, че останалите вкъщи само в салата могат да го преглътнат, рязала съм в летните салати от него.
Виж целия пост
# 727
Morena,Labrex,благодаря ви за отговора!
Виж целия пост
# 728
На мен ми е нещо средно между зеле и салата айсберг като вкус китайското, успешно ми замества айсберг в салати, много го харесвам.
Виж целия пост
# 729
Една от любимите ни бързи салати е китайско зеле нарязано на лентички, върху него изсипвам консерва риба тон в олио, малко зехтин и мъъъничко соев сос, ама наистина малко соев сос. Крайният продукт няма никакъв външен вид, да не кажа, че прилича на повръщано Joy, но е много вкусен.
Виж целия пост
# 730
Като няма външен вид ( или свекървата го е правила) едно ястие не ме кара да го вкуся дори! Храня се с очите си в голяма степен. Същото важи и на обратно - ако ще и л@йн@ да ми сервират, изглеждат ли примамливо сигурно ще ги опитам Simple Smile
Виж целия пост
# 731

Напълно те разбирам, ама това просто няма как да изглежда добре.
Виж целия пост
# 732
Не е толкова зле, даже никак Simple Smile аз си представих друга консистенция и цвят Simple Smile
Виж целия пост
# 733
От много години ползвам предимно сухата мая Белбейк ( сега до нея са сложили и някаква бг. единични пакетчета) .( в Лидълска хлебопекарна правя хляб с 1/3 от пак.мая, 500гр.брашно , 300 гр. вода, сол, захар - винаги се получава ). Бакпулвера също го ползвам непрекъснато - имайте предвид , че е 15 гр. , а не 10 !
Виж целия пост
# 734
Скрит текст:
Напълно те разбирам, ама това просто няма как да изглежда добре.

Съвсем добре си изглежда за съставките. Крадвам си рецептичката! Simple Smile
Че прочетох denyil, аз също нямам проблеми нито с маята, нито с бакпулвера, купувам ги пакетирани по няколко  във фолио.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия