Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Съвет относно работа и бременност :)

  • 4 261
  • 61
# 60
Едно време изобщо не са давали болнични масово, както сега и повечето жени просто са нямали избор. И защо е това сравняване с миналото. Едно време масово са раждали в къщи, но сега едва ли някой със здрав разум ще го направи.
Виж целия пост
# 61
Аз бях в болничен от 13-та седмица, имах отлепване, месец болничен и реших да не се връщам на работа, беше ме страх. Макар че работехме от къщи, беше Ковид. Дори не знаех тогава, че мога да взема болничен за толкова много време, но се зарадвах. Работата, която имах тогава ми беше омръзнала и си останах вкъщи и се радвам, че това избрах. Имах време да си почина, да спя, да се занимавам с приятни бебешки приготовления и като се роди човечето, мислено си благодарих, за тази почивка. Моя приятелка пък, обратно, паникьосваше се да не стане нещо с бременността и не искаше да седи вкъщи сама. Искаше да е сред хора, да се разсейва с други неща, за да няма време за бременни глупави мисли.
Така че - индивидуално е. От бременност до бременност също има разлика - някои дами в 9я месец пътуват, тренират, пълни с енергия, други - са като парцал, спи им се, киселини ги мъчат и т.н. Закона е предвидил такава възможност и аз не го приемам за 'прецакване на работодателя'. Както жената го почувства, трябва да е според мен.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия