Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Въпрос за гълъб

  • 926
  • 7
Здравейте,
Днес на бул. Владимир Вазов спрях, за да вдигна един ударен бял гълъб от шосето - маха с крила, но крачетата са извън строя. Прибрах го в един кашон на балкона ни, остъклен е, и съм оставила леко вратата към стаята, в която спя, за да не му е много студено... Сложих му специална смеска и водичка, но като гледам, изходът май няма да е благоприятен...
Малко се приетснявам само, защото скоро се възстанових от Ковид, а доколкото знам гълъбчетата пренасят доста болести... Пипам с ръкавици, мия и дезинфекцирам всичко, но дали по въздуха нещо може да стане? Само не ми се иска да ми отговорят хора с параноя от гълъби, чувала към такива и говорят откровени дивотии. Интересува ме доколко реална е опасността от въздуха. Не от изпражнения, контакт, бактерии и т. н., а само въздушния път.
Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 1
Преди години бяхме намерили един бял гълъб, който се оказа пощенски. Беше тежко ранен, гледахме го два месеца. Водихме го при д-р Борис Велев, тел.0888 315 410, около бул. България му беше кабинетът. Специалист е по птици, май отглеждаше и гълъби.
Ръкавици и дезинфектант е ок, няма нужда да отваряте врата, ако терасата е остъклена. Нашият го намерихме януари, сняг и студ, нямаше му нищо на терасата.
Виж целия пост
# 2
Те гълъбите навън си живеят, а и сега не е толкова студено. Дано оцелее душицата.
Виж целия пост
# 3
Абе, -10 градуса си е изпитание за всяко животно на открито (е, освен пингвин може би), а навън нощем е толкова. Но на остъклена тераса вероятно е по-поносима температурата. Няма опасност да инхалирате нищо от гълъба! Достатъчно е, че миете и дезинфекцирате.
Виж целия пост
# 4
Ако ти е сложно отглеждането, можеш да занесеш гълъбчето във Фондация "Дивите животни". Офисът им е във вет-клиниката "Добро хрумване" в кв. Изток, ул. Пиер Дегейтър No. 10 мисля е адреса. Виж го в гугъл. Приемат гълъбчета, лекуват ги и после ги пускат на свобода. Успех!
Виж целия пост
# 5
Много съм благодарна за отговорите - успокоение и насоки сте ми дали. Благодаря!!! ❤️

Крилатата душица е приета от докторите във Фондация диви животни... Много съм щастлива и благодаря на всички ви от цялото си сърце!!!! ❤️ ❤️ ❤️
Виж целия пост
# 6
Адмирации за постъпката!!
Виж целия пост
# 7
Браво!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия