Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 140

  • 63 049
  • 750
# 180
Честита Коледа! Бъдете здрави и много щастливи! ❤️
По повод дискусията за шоколадовата на Ирина - за мен е най-вкусната шоколадова торта. До сега съм я правила сигурно 20 пъти и всички я харесват.
Мусът го правя дори само в чашки и синът ми умира за него.



Втората торта с крем или фондан е?
Виж целия пост
# 181
vaflichka, с крем е. Не покривам с фондан.

Една торта и от мен.
Виж целия пост
# 182
Страхотни красоти правите всички. Пиша с молба за препоръка за бюджетен и качествен планетарен миксер. Вие ползвате ли такива?
Виж целия пост
# 183
Аз не.
Виж целия пост
# 184
Аз много искам, но нямам място в кухнята, затова си купих страхотен ръчен миксер на Бош, супер тих и много мощен, май 600 вата беше. Страшно доволна съм, преди малко сложих детето да спи и влязох в кухнята да си разбия крема за тортата дето правя в момента, а кухнята е лепната за спалнята. Ако те интересува мога да погледна кой модел точно е.
Виж целия пост
# 185
denymeny7, имам от няколко месеца - Smeg. Чисто нов го взех от ОЛХ, в гаранция, не беше дори разопакован. 400-450 лв дадох. Аз и за него се дърпах, но мъжът ми каза поръчвам го и приключихме темата. 😁
Голямо удобство е, особено за швейцарски маслен крем. Докато той разбива, аз мога да свърша нещо друго. И другото е, че става много по-бързо. Моят ръчен миксер на моменти прегряваше.
Струва ми се и по-прибран като модел. Въпреки че аз място имам, но не обичам куп неща върху плота, дразнят ме.
Много исках Kitchen Aid, но толкова пари не ми се дават. В темата за миксерите хвалят Kenwood.
Скрит текст:
Виж целия пост
# 186
Девойки, зарибих се да си купувам въздушна четка. Тоооооолкова много и а на пазара,  че се изгубих в търсенето Grinning
Моля, споделете какво използвате, какво предимство да търся и какви недостатъци да избягвам. Какво бихте си купили отново и какво - не. Благодаря предварително, като уточнявам, че като за начало не търся някакъв хипер натрупан с функции вариант, а по-скоро удобен за учене.
Виж целия пост
# 187
Аз имам лидълски планетарен миксер. Около 250 лв. струваше преди 3-4 години. Признавам си, че не го ползвам много, че е хем големичък, хем шумен, но пък и аз правя торти само по няколко пъти годишно за семейни поводи и ръчният ми е напълно достатъчен. Ако, обаче, се занимаваш професионално със сладкоправене си е добра инвестиция. Както и Къдрокоска казва, за разбиване на белтъци и кремове, които изискват повече разбиване е удобство. Върши добра работа и, ако месиш често, а нямаш хлебопекарна.

Еърбръш нямам. Виждала съм по клипчета да ползват пулверизатор за подобен ефект на оцветяване, но не съм пробвала да го правя. Вероятно няма да е точно същото, но за ползване веднъж-два пъти в годината не ми се дават пари и за еърбръш.
Виж целия пост
# 188
Аз съм с Бош MUM серия от преди 6-7 години вече, но си работи перфектно. Поръчка от Франция за около 270лв доколкото си спомням, а тук се продаваха по 600лв. На места тези серии все още не са на много ниска цена. Не е от най-тихите, но на мен ми върши работа.
Виж целия пост
# 189
Аз съм с optimum от Метро от поне 5-6 г около 250лв беше. Много съм доволна но и той е шумен.
Виж целия пост
# 190
Ето я последната торта дето правих. Вазата на наргилето е от стиропор, който не успях да оформя много добре. Ако имах време щях да я направя от оризон, но сега нямаше кога да изсъхне. Искаше ми се самата торта да е бяла, но маслото, с което правих масления крем се оказа забележително жълто, а заявката беше да е без фондан, та така.
Виж целия пост
# 191
Да разбутам темата и да покажа последните торти. Simple Smile
Измъчи ме този бял шоколад докато го наглася, за да има ефекта стичащ се шоколад. Определено с черен ми е в пъти по-лесно.


Виж целия пост
# 192
Еха, уникални красоти!

Моля помогнете ми с идея за торта във вид на цифри 70 за юбилей.
Майка ми има рожден ден и искам да се пробвам да я изненадам с такава торта.

Почти аматьор съм. Изобщо нямам вашия опит.

Доколкото разбирам тези цифри май са от тесто като за меденки, а не са блатове за торта. Така ли?

Някакви идеи за възможно най-лесна и красива торта 70!

И изобщо върху какво следва да разположа тези цифри?
Виж целия пост
# 193
Тестото е маслено, но съм чела различни рецепти, има и такива като при меденките. За цифрите - намираш си в нета шаблон и по него изрязваш за блатовете. Ти решаваш колко броя ти трябват. Върху всеки блат шприцоваш крем и украсяваш по желание.
Ето ти рецепта от блога на Петя Аргирова, в нета има и много други, има и клипчета:
https://www.uhaena.com/2018/05/2018.html

Ето и клип, към него е дадена и рецептата:



Това са просто примери.
Виж целия пост
# 194
А, непременно ли държиш да е с този тип блатове? Защото може да се направи и от пандишпан, например (нещо подобно). Не е задължително да е облечена с фондан, може да е покрита с крем или сметана и украсена с естествени цветя, френски макарони или плодове.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия