Страх ли ви е от старостта?

  • 42 241
  • 1 108
Напоследък се замислям за старостта. Искрено ме ужасява. Знам, че е неизбежно, но искам да попитам как се справяте с мисълта, че остарявате? Гледайки се в огледалото и виждайки как се променяте - сбръчквате се, появяват се петна, увисвате, побелявате. Откакто си мисля за това имам чувството, че ще се побъркам. Аз съм далеч още от това, но хич не ме успокоява. Grinning Като гледам възрастните хора навън и изпитвам съжаление и даже някаква фобия. Виждам в какво ще се превърна някой ден - немощна, безпомощна, болна, сбръчкана... Neutral Face
Виж целия пост
# 1
Кратко и ясно отговарям - да, страх ме е и се надявам да имам физически и душевни сили да я понеса, ако имам късмета да стигна до нея. Защото много хора не доживяват да остареят.
Виж целия пост
# 2
Приела съм я....философски(всяка възраст има своята си красота). Единствено се моля да съм здрава физически и психически.
Повече ме е страх, че живота е кратък, а аз почти съм го преполовила.
Виж целия пост
# 3
Не ме е страх, прием остаряването философски. Като видя възрастни хора им се радвам.
Виж целия пост
# 4
И мен ме е страх, но пък се моля да остарея, т.е. да си поживея още дълго. И по-скоро повече ме е страх от душевната старост. От майка ми, от свекърите съм чувала реплики, че след 50 всеки ден е подарък и живота си е отишъл за тях. Това ме ужасява, 50 години хич не е края за един здрав човек. Физическата старост е ясна - никой не иска да се сбръчква и да погрознява, ама... живот.
Виж целия пост
# 5
Чак пък толкова не. 46 ще правя тази година. Мисля си, че имам още 20 годинки, пък тогава ще остарявам.
Виж целия пост
# 6
Стига, хора!
Всяка бръчка е изживян момент, споделен с близки, спомен и т.н
Козметиката днес ни поставя в много по благоприятна среда от нашите майки, боя за коса, фон дьо тен гримове и всички процедури популярни днес.
Виж целия пост
# 7
Няма смисъл да ни е страх. Нормално е. 1во си заминават нашите баби и дядовци , после нашите родители, после сме ние и така. Когато реда се обърка тогава е лошо, но инак..Аз също съм се замислял много пъти на тази тема , особено сега ,когато вече се налага да се грижа за моята баба която е на 97г. , преди няма и 10 дена падна и си счупи лявата ръка и сега нищо не може сама да направи. Какво да ви кажа , нея не я е страх , мен защо да ме е страх ?
Виж целия пост
# 8
Еееех, 97г браво! Да ви е жива и здрава!
Виж целия пост
# 9
Не се страхувам от бръчките,нито че ще погрознея.Страх ме е да не съм физически немощна,да не загубя ума си.
Страхувам се да не се наложи някой да се грижи за мен.
Виж целия пост
# 10
Уейв, аз съм питал баба ми по този въпрос преди години. Тя каза, че дядо ми я карал да се чувства млада - правеше й комплименти, припомняше минали истории, караше я да се смее. И наистина - после смъртта му я състари много  - физически и ментално.

Сега, и мен ми липсва атлетичната фигура и младежкото излъчване, когато съм бил на 18, но пък сега се чувствам по-красив на преживявания Grinning

Пускам за малко две фотки с пожеланието за eighteen again Hands Raised Hands
Скрит текст:
[img].
[img].
Виж целия пост
# 11
Мен всичко ме плаши, като се започне с бръчките и погрозняването, като се мине през здравословните проблеми и се приключи с немощта и невъзможността да си самостоятелен и да трябва да разчиташ на някого за базови неща. От смъртта не ме е страх.
Виж целия пост
# 12
И за това се замислих, че е важен духът на човек, и усещането за младост което ти дава най близкия до теб, този с когото остаряваш.
Имам познати, жени на 30(красиви, подържани)които имат духа и енергията на старици, без искра и живец, отегчени от живота. В същото време и приятелки на 60, толкова живи, енергични и усмихнати, че да се чуди човек.....
Виж целия пост
# 13
Не е страх,но естествено,че мисълта за нея не ме радва.След 50год. всеки ден да е подарен,абсурд!Значи сега Камен Воденичаров,Стефан Вълодобрев,Наоми Кембъл,Джей Ло,Дженифър Анистън и мн.други,които са навършили 50год.,ако се гътнат изведнъж,да не се чудим.
Цитат
имам познати, жени на 30(красиви, подържани)които имат духа и енергията на старици, без искра и живец, отегчени от живота
Ако искате вярвайте,но познавам такава 25годишна.Облича се с бабешки дрешки,манталитета като на пенсионерка
дежуряща пред блока.Одумва и интригантства.Няма приятели връстници.Общува с доста по-възрастни хора.Последните са окей с това,понеже те от своя страна се имат за млади.С един от познатите и,се загаджиха.18год. разлика.Мисля,че от немай къде му върза.Два пъти беше несподелено влюбена в млади мъже,но не им е интересна.Така,че ДА,духът е много важен.
Виж целия пост
# 14
Щастлива мама - Благодаря Ви много ! да ви се връща здравето и щастието и на Вас стократно.
Уейв - да , разбирам те , наистина си е меко казано неприятно, начинът по който ще изглеждаме , по който ще мислим ...Има една стара приказка от едно време - Когато Господ реши  да прибере някого при себе си , първо му взема умът.
Т.е първо спира да мисли както трябва, така наречената старческа деменция, след това вече и тялото го предава.
Надявам се , че след смъртта, ни очаква нещо по хубаво от живота.Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия