Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

"За" и "против" да кажеш на приятел, че си си купил нещо скъпо?

  • 10 172
  • 249

Анкета

"За" и "против" да кажеш на приятел, че си си купил нещо скъпо?

Опции:

# 30
Ами Пена явно ти е достатъчно близка - познавате се от 10г, идва у вас... Така че, не виждам защо да криеш от такъв човек.
Виж целия пост
# 31
Пена вижда, че съм си купила робот за чистене и казва, че този робот не може да си го позволи.
Защо се чувстваш неудобно от факта, че друг човек има по-малко пари? Нали не си ти причината? Според мен е редно да се замислиш най-вече над това.
Виж целия пост
# 32
Що за тъп казус? Първо, няма да отида при Гана като е такъв непрофесионалист и ще клюкари из целия град, а на Пена въобще няма да се обяснявам къде какви апартаменти съм си купувала - ако пита, казвам, ако не - като я поканя на гости на морето ще ѝ стане ясно. И изобщо няма да се чувствам неудобно, че си купувам някакви неща. Продължавам да не разбирам драмата. Защо беше споменато в първия пост несъответствието между заплатата ми и покупката, след като проблемът е очевидно някакъв друг, макар и да не мога да го разбера...
Виж целия пост
# 33
Гана би трябвало да пази професионална тайна.
Виж целия пост
# 34
Има някаква скрита драма....
Виж целия пост
# 35
Щом Пена така или иначе ще разбере, няма смисъл да се крие (третият отговор в анкетата).
Виж целия пост
# 36
Според мен никой не е длъжен да се обяснява колко пари има и за какво ги харчи. Даже е по-добре да крие, защото винаги ще се намери някой използвач.

В конкретния случай бих си намерила друг нотариус и не бих казала. Принципно също не бих казала такова нещо.
Ако някой ме разпитва за имоти, пари, спестявания, наследство и др., ми става антипатичен и се опитвам да го отрежа.
Виж целия пост
# 37
Темата е странна, факт.
Обаче на мен също ми се случва да се чувствам адски гадно, когато съм на гости у добри познати или дори приятели, които зная, че са доста по-добре финансово от нас. Все треперя децата да не счупят някоя бутилка уиски от 500лв или пък някой скъп сувенир от 'нам_къде_си...
Дори и да изключа възможността да счупя или повредя нещо, без да искам, и без децата ни да са наоколо, ако например сме нагости сами - пак ми е някак неудобно. Като сираче гледам, разглеждам и се дивя вътрешно. Старая се да не изглеждам като хваната от гората, ама ми е трудничко...
Естествено, че се радвам за хората, че са с добро и многа добро материално състояние. Не бих и тръгнала да разпитвам кое колко струва от любопитство, но пък - за информация питам.
Става ми гадно, защото в мен се поражда въпросът: С какво те са по-добри от мен, че успяват да са по-успешни във финансов аспект? Замислям се за това как аз да стигна това ниво и по-добро от него, но не успявам да си отговоря...
Старая се да не завиждам, или поне да е "благородно".
ТА
В духа на горенаписаното, бих казала и бих показала радост от такава покупка. Не бих и скрила причината. Факт е, че истинските приятели се радват на щастието и сполуката на приятелите си. Както и аз се радвам за моите приятели.
Виж целия пост
# 38
Хората, които парадират със скъпи вещи са позьори. Аз изобщо не бих обръщала внимание кой какви прахосъбирачки има. Други неща са много по-важни.
Виж целия пост
# 39
Не бих и тръгнала да разпитвам кое колко струва от любопитство, но пък - за информация питам.

Сериозно ли? Много невъзпитано и неприятно за приятелите ти. Аз не съм с кой знае какви финансови възможности, но имам приятели, които са по-зле от мен. Ако ги каня на гости, просто се държа нормално, но ако започнат да ме питат кое колко струва, ми става много неприятно. По същия начин не разпитвам и като съм на гости при по-заможни хора, просто се опитвам дискретно да разгледам, ако има кой знае какви чудесии.
Виж целия пост
# 40
Сори, ама това са пълни глупости. Кой какво си купил, пък колко струва, пък дали да кажа. Айде, нЕма нужда.
Виж целия пост
# 41
Голяма драма, голямо чудо. Вместо да хванеш Ганка и Пенка пък да почерпиш по чаша вино за придобивката, чудене как да се скрие.
Всичко което сме купували с ММ, е било с честно изкарани пари. Нямам какво да крия, ако някой ме пита за нещо доволна ли си, има ли недостатъци, как върви като цена и тн, винаги ще отговоря. Както и ще питам ако нещо ми стане интересно, не виждам защо да не се обменя опит и ноу-хау.
Виж целия пост
# 42
Като цяло смятам, че демонстрацията, че си нещо повече от другите в някаква област, разваля приятелства. Не е само до пари, а и кариера, известност, успехи на децата и какво ли не. И да, не всеки приятел е чувствителен към всичко, на някого няма да му пука за парите, но ще се почувства зле от служебните успехи, друг от това, че детето печели конкурси по пиано...Като цяло да не се парадира с успехи си е даже въпрос на добър вкус, а вече до криенето нещата са малко по-обтекаеми. А ако е за нещо, което не се вижда, като семейните инвестиции, си е направо задължително да не се разтръбява.
Виж целия пост
# 43
Аз пък, ако се чувствам неудобно от някого за това, което съм или имам, даже не бих го поканила у нас. Пораснах и нямам време за такива сложни отношения.
Скрит текст:
Какво да питам собственика на Ферари или живеещия в наследствена вила кое колко му струва. Който има, си ги харчи - нищо лошо не виждам, ако е легално.
Виж целия пост
# 44
Аз не крия от приятели очевидни факти. Ако ме попитат, няма да излъжа. Но и не се хваля, нито обсъждам с тях покупките, приходите, разходите, имотите и/или инвестициите на семейството ни. Няма да звънна специално да кажа какво съм си купила.
Когато приятели си купят нещо, винаги се радвам искрено.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия