Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 4

  • 22 695
  • 738
# 615
Ами разликата е между търкане и забърсване. Иначе съм търкала фурна и поне за мен разликата е огромна.
Виж целия пост
# 616
Ами казват, че не е хубаво да се пуска по-често заради самото амортизиране на уреда. Но при мен случаят е друг - просто рядко готвя цапащи неща и тя не се замърсява чак толкова.
Виж целия пост
# 617
O, това също. Аз всъщност съвсем не използвам фурната всяка седмица, а и често готвя нецапащо.
Виж целия пост
# 618
А аз дори не съм някаква чистофайница и изобщо не държа фурната ми всеки ден да прилича на чисто нова. Чистя я като почне да ме дразни. Понякога се налага почистване между пиролизите, понякога не.
Виж целия пост
# 619
Ами предишната ми фурна с пара - абсолютно нищо не се почистваше. Дали с пара или без, едно и също си беше търкането и затова спрях въобще да я използвам парата. Сега ще видим  пиролизата колко често ще трябва да я пускам с новата фурна, защото аз си я използвам - поне 4-5 пъти седмично.
Виж целия пост
# 620
Здравейте! Предстои ни направата на кухня и съответно избор на уреди, та спрели сме се на марката Whirlpool за плот и фурна. Не съм от големите "разбирачи", но пък ще се използват активно. Харесала съм фурна и търся мнение за нея, може би за тези пари има и нещо по-добро, с две думи препоръчайте или дайте мнение. Simple Smile
https://www.whirlpool.bg/r/produkti/furni/elektricheska-furna-za … 0-ix/852586601100

Относно плот, разглеждам, но не съм се спряла на нищо конкретно. Единствените изисквания са да е с 3 или 4 зони, да е индукция и да една марка с фурната. Приемам всякакви предложения, като бюджета за двата уреда е 1100-1200лв.
Виж целия пост
# 621
Не помня типа, но моята е такава, поне на външен вид. И плотът мие  от същата марка (взех ги от Техномикс заедно с миялната и ми направиха добра отстъпка). Добра си е фурната. Евентуален кусур е, че няма независимо управление на долния реотан. Не можеш да си кажеш "Питката е недопечена отдолу, ще я пусна малко само на долен реотан". Но пък си има всякакви програми и работят като се научиш.

От плота си също съм доволна - става и за палачинки (държи дълго при махнат тиган), не шуми, при ниска мощност не се наблюдава ефектът "старт - стоп", красив е (без кант, само с фаска), от Шот Серан... Бих се радвала да има малко повече степени. Сега са девет, ама само когато пържа палачинки ми трябва 7,5 - 7 е малко слабо, 8 малко силно. Според типа е този в линка, ама моят е малко по-различен, сигурно е някакъв фейслифт.

https://www.whirlpool.bg/r/produkti/plotove/indukcionen-st-kloke … 8-ba/859991007450
Виж целия пост
# 622
Сестра ми има Вирпол и скоро коментирахме. Каза че е супер бавна. 2 часа пече руло Стефани. Сравнява с Горение - под 1 час. Аз с Електролукс.
Виж целия пост
# 623
Това "Вирпол" го чувам за пръв път, макар в Германия може и така да му казват...
Но искам да вметна, че не може да се казва "марка ХХХХ пече бавно". Има фурна ХХХ пече бавно, а фурна УУУ пече бързо. А и ако две фурни поддържат 200 или 250 градуса как така едната ще пече по-бързо от другата? Нали все пак температурата изпича яденето. Аз пък казвам, че моят "Вирпол" си пече много добре.
Виж целия пост
# 624
Руснаците също го изризат Вирпул.
Ама паднах от смях.
Аз от тази марка вече имам само един фризер. А каква марка беше на времето. Сега....
Виж целия пост
# 625
Беше ми по-лесно да го напиша на Кирилица Simple Smile
Радвам се, че ви развеселих.

Да именно това сравняваше сестра ми. Едно и също ястие, при една Т… просто споделих. Нали за това е тук местенцето Simple Smile
Успех!
Виж целия пост
# 626
Сестра ми има Вирпол и скоро коментирахме. Каза че е супер бавна. 2 часа пече руло Стефани. Сравнява с Горение - под 1 час. Аз с Електролукс.

А проверявала ли е реотани или някаква друга профилактика, защото 2 часа за руло от кайма е абсурдно.
Една фурна може да загрява бавно, но стигне ли, да кажем 200 градуса, те са си 200, без значение от марката.
Виж целия пост
# 627
Няма проблем с реотаните. А и фурната е сравнително нова - 3 години сигурно.
Виж целия пост
# 628
Предполагам, че има значение покритието на фурната, разположението на реотаните, количеството храна, форма и материал на съда, ако щеш и от къде е купена каймата. Така че, чак такива категорични сравнения според мен не е правилно да се правят.
Наскоро ми направи впечатление моята фурна колко по-бързо загрява в сравнение с на майка ми - изобщо не подозирах. Нейната загряваше над 5 минути и дори не до 250 градуса, а до около 200... и е съвсем различна фурна от моята.
Виж целия пост
# 629
Ако нейната загрява 5 минути твоята за 3 ли загрява??? Моята иска десетина минути.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия