Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 4

  • 38 239
  • 738
# 630
Черна станция, благодаря за разяснението! Simple Smile

ToniShu би ми било интересно да знам коя марка е бързо загряващата фурна.
Виж целия пост
# 631
Е ама какви са тия фурни. Тя за да загрее до 200 градуса за 5 мин реотаните трябна да са 10 киловата.
Виж целия пост
# 632
Моята е със скала, електронна. Често пека на 200 С, мисля, че за по-малко от 5 минути ги стига. Сименс е.
Виж целия пост
# 633
Добре, ако греша и са 6-7 минути, по-допустимо ли е? Не съм засичала с точност, но загрява бързо. Smeg e фурната и не съм я избирала за бързозагряваща, такава се случи.
Виж целия пост
# 634
Да ви имам фурните.
Моя Бош загря за 12 минути. До 200 градуса с консумация 2,8 киловата.
Виж целия пост
# 635
Днес сутринта загрявах фурната и за 9минути загря до 175градуса. Фурната е Бош Simple Smile не и знам киловатите.
Виж целия пост
# 636
Да ви имам фурните.
Моя Бош загря за 12 минути. До 200 градуса с консумация 2,8 киловата.

И моята е там някъде, над десет са, под 15. Не съм засичала.

Днес сутринта загрявах фурната и за 9минути загря до 175градуса. Фурната е Бош Simple Smile не и знам киловатите.

От 175 до 200 може да ти се струва малка разлика, но времедиаграмата на загряване не е линейна, защото при по-висока температура нарастват и загубите, докато внасяната енергия е константа. Тоест до 200 грама и твоята ще отиде на 12-15.
Виж целия пост
# 637
ЧС напълно съм наясно, че до 200 ще отнеме повече време. Написах го просто за статистиката, сутринта пекох за закуска нещо и се постарах да го запомня Simple Smile Най-често пека на 160-175градуса, много рядко на 200 и повече и да знаят потребителите.
Виж целия пост
# 638
А бе, бързо си загряват. 5 или 10 минути са си бързо. Въпроса тръгна от печенето за три часа на руло стефани, което си е много както и да го погледнеш.
Виж целия пост
# 639
Аз три часа пека само свинска плешка с картофи в гювеч. Ама на "бавен огън".  И после се топи в устата.
Виж целия пост
# 640
Нали?
Виж целия пост
# 641
Предполагам, че има значение покритието на фурната, разположението на реотаните, количеството храна, форма и материал на съда, ако щеш и от къде е купена каймата. Така че, чак такива категорични сравнения според мен не е правилно да се правят.
Наскоро ми направи впечатление моята фурна колко по-бързо загрява в сравнение с на майка ми - изобщо не подозирах. Нейната загряваше над 5 минути и дори не до 250 градуса, а до около 200... и е съвсем различна фурна от моята.
"Кое е по тежко, 100кг памук или 100кг камъни?"

200 градуса са 200 градуса, 2 часа на 200градуса са си пак толкова,  без значение къде са реотаните, какво е покритието и от къде е купена каймата.
Виж целия пост
# 642
Моля за съвет при избор на плот котлони - какво да гледам, кои са недостатъците на индукционния, какви екстри мога датърся и биха ми били полезни? Скоро не съм избирала и не мога да се ориентирам до къде са стигнали технологиите. Като разглеждам, започвам от най-скъпите за ориентир, но примерно вграден в плота аспиратор не ми е нужен. Има ли двойка котлони с wi-fi управление? Аз не намерих. Такова би ми било много полезно. Както и за фурната - с автоматични програми, срещам от 30 до 260, печене на няколко нива, телескопични водачи са ми от желанията. Не знам пиролиза искам ли. Готвенето с пара дали е по-добро? Не се сещам за друго, но се обърках. По магазини не съм ходила още, а в нета описанията са никакви. Т.е. една фурна може да има нещо, но не е описано. Трябва да търся конкретния модел в други сайтове и така за 1000 модела.
Виж целия пост
# 643
Автоматичните програми са удобство, децата ги ползват и аз понякога Grinning
Готвенето с пара е чудесно за всякакъв тип ястия. Но е хубаво да е с парогенератор, който е вграден в самата фурна, може да се избират степени на парата. Когато пък се ползват автоматични програми, те си пускат пара, спират я. Има и само готвене с пара, на мен ми е удобно за броколи със сирена.
Ако няма парогенератор - купа с вода на дъното. Такива модели също се предлагат. За пиролизата не мога да съм полезна. За котлоните - трябва да се гледа керамиката. Те също имат доста функции.
Успех с избора, сега наистина е голям!
Виж целия пост
# 644
Не те разбрах много.Какво точно да и се гледа на керамиката?  Ясно ми е, че се препоръчват индукционните /тук така съм чела/, но вероятно имат недостатъци? И някой може ли да каже какви са примерно автоматичните програми - примерно 2? В какво се изразяват?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия