За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 119
  • 736
# 690
По грешка съм купила от Лидл замразен спанак,но финопасиран.Дайте идея как да го готвя?
Виж целия пост
# 691
По грешка съм купила от Лидл замразен спанак,но финопасиран.Дайте идея как да го готвя?

Леща с домати и спанак

Пълнени картофи със спанак
Виж целия пост
# 692
Този спанак ми е много любим. Задушавам малко морков, добавям спанак, червен пипер, малко вода, сол. Трябват му десетина минутки.
Слагам в чинията само от едната страна. Върху спанака слагам натрошено сирене. От другата страна слагам няколко изпържени в масло яйца. В тигана добавям още малко масло и червен пипер. Обърквам, но внимавам да не прегори пипера. После изливам върху сиренето.
Виж целия пост
# 693
Ммм,звучи чудесно.Още днес ще опитам!
Благодаря на всички! Flowers Rose
Виж целия пост
# 694
И аз имах такъв спанак преди време, слагах в плънката за баница. Май така и не успях да го оползотворя и го подарих на една приятелка, дето обича спанак.
Виж целия пост
# 695
Скрит текст:
По грешка съм купила от Лидл замразен спанак,но финопасиран.Дайте идея как да го готвя?

Спанака е готов, не е нужно да го обработваш повече.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_7979.html
Виж целия пост
# 696
По грешка съм купила от Лидл замразен спанак,но финопасиран.Дайте идея как да го готвя?
Ей го нагледно това дето Мария описа, в кутията за у-ще на детето (в ляво), че в чиния не ми е хрумнало да го снимам - Спаначено пюре (със или без сирене) с пържени или забулени яйца.



Или пък  в тесто (за хляб, пърленки, тортили, такоси, бухти/понички, палачинки.. ), или за спаначената торта/кекс.



Виж целия пост
# 697
Имам останало едно панетоне, което искам да използвам вместо торта за рожден ден. Мислих да разрежа като капаче върха, да го напълня със смес от кондензирано мляко и шоколад, слагам капачето и поливам с шоколадов ганаш. Дали ще се получи и ще е необходимо ли да го сиропирам, за да не е сухичко?
Приемам и други варианти или рецепти, само да стане торта за РД.
Виж целия пост
# 698
Имам останало едно панетоне, което искам да използвам вместо торта за рожден ден. ..
Приемам и други варианти или рецепти, само да стане торта за РД.
Това е любим сладкиш у нас, супер лесен и прекрасен Simple Smile - https://morrennaa.blogspot.com/2019/12/blog-post_27.html
Разбира се може да се украси като торта.
Виж целия пост
# 699
Имам останало едно панетоне, което искам да използвам вместо торта за рожден ден. Мислих да разрежа като капаче върха, да го напълня със смес от кондензирано мляко и шоколад, слагам капачето и поливам с шоколадов ганаш. Дали ще се получи и ще е необходимо ли да го сиропирам, за да не е сухичко?
Приемам и други варианти или рецепти, само да стане торта за РД.

Аз го правя така: Торта от готово Панетоне с яйчен крем - става страхотна! Yum
Виж целия пост
# 700
А защо не разрежеш панетонето на блатове и да ги сглобиш с пълнежа, който си дала?
Виж целия пост
# 701
А защо не разрежеш панетонето на блатове и да ги сглобиш с пълнежа, който си дала?
Защото ще стане по-бързо (нямам много време за подготовката), а и ще е много ефектен центъра му, малко а ла суфле.
Виж целия пост
# 702
Можеш да го издълбаеш и трохите да смесиш с какъвто искаш крем, да го запълниш и отгоре да залееш.
Виж целия пост
# 703
Да, моята идея е такава. Дали ще трябва да сиропирам обаче?
Виж целия пост
# 704
Панетонето е много рехаво. Аз не бих сиропирала. Освен ако някаш под ръка някое шише със спрей накрайник, че да стане съвсем леко сиропирането с 2-3 впръсквания. Отделно в крема ще има течност  течност, която ще попие.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия