Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Дали децата виждат духове? Странна случка.

  • 1 082
  • 9
Здравейте,
Реших да споделя какво ни се случи наскоро. Случи се на Бъдни вечер, щяхме да празнуваме първа Коледа на дъщеря ми. Поради обстановката с корона вируса щяхме да сме сами за празника. На Бъдни вечер точно направихме видео разговори с цялата рода по отделно заедно с детето, което е на 3.месеца. Тя особено се зарадва на леля ми, с която сякаш разговаряха, гукаха си, падаше голям смях от страна на дъщеря ми, а леля ми я закачаше. Беше много весело. И така ядохме, пихме, детето заспа спокойно, пропускайки къпането по изключение и като бяхме готови и ние да лягаме, мъжът ми я пренесе в леглото и в нашата стая. Не се събуди. Всичко точно. Мием ние зъби, вече готови за лягане и тя започна да става много неспокойна. Мяташе глава наляво надясно, без да отваря очи. Уж спи, ама така без да спира. Чудим се ние какво да правим и мъжът ми вика да я вземе на ръце. Взе я. Събуди се. Той я държи, а и тихо и обяснява как трябва да спим и т. Н. А тя един смях, едно гукане, радост голяма, както с леля ми от видео разговора. А доскоро почти не реагираше и гукаше много рядко. Та пада едно забавление голямо и аз му викам :нали виж как ти се радва. А той вика: да, ама не гледа в мен.
Спря да говори, само я държеше и се измести, така че да не му вижда лицето. А тя продължаваш да се радва, забавлява, гука, бука и гледа към тавана или по-точно зад рамото на мъжа ми. Малко се стреснахме. Сякаш разговаряше с някой зад рамото на мъжа ми и той я закачаше като в разговора от вечерта. Решихме да я нахраним и да пробваме пак. Отидохме в хола. И се сетих, че нощта на Бъдни вечер е по-особена. Попитах мъжа ми за имената на мъртвите му роднини. Не знам откъде ми хрумна. И му казах, че явно са дошли да я видят и трябва да им я представим. Което дори сега като го пиша ми звучи абсурдно. Хапна тя малко. Още радостна и ококорена. Без грам изглед за заспива. И решихме да опитаме. Отидохме в спалнята и аз почнах - изредих всички починали от моя и негова страна. Казах им добре дошли. Извиних се, ако изпускам някого. Представихме им дъщеря ни. Обясних им, че е време за лягане, а те могат да се почерпят в хола.
Колкото и абсурдно да звучи, детето се успокои и заспа. Повече не се повтори.
Виж целия пост
# 1
Възможно е!
Виж целия пост
# 2
Бебетата си гледат настрани, на 3 месеца не могат точно да разпознаят очертанията на хората и понякога се радват и разговарят с лампа, картина или просто светлосенки. Бебето се е изморило и е заспало. А от ритуала вие сте се успокоили, което не е малко.
Виж целия пост
# 3
Възможно е. Но също така е възможно да е била "ентусиазирана" от толкова хора (макар и посредством видео чат), в тази връзка може да е сънувала нещо (дъщеря ми гукаше на сън), след което при събуждане да не прави връзка с реалността и да не се фокусира в човека, който я държи. Иначе аз вярвам, че малките деца виждат неща, които възрастните не успяват.
Виж целия пост
# 4
Повечето бебета са така , филмирате се , .
Виж целия пост
# 5
Бебетата си гледат настрани, на 3 месеца не могат точно да разпознаят очертанията на хората и понякога се радват и разговарят с лампа, картина или просто светлосенки. Бебето се е изморило и е заспало. А от ритуала вие сте се успокоили, което не е малко.
Възможно е. Дано да е така. Случи се само тогава. Не изглеждаше превъзбудена. Може би нямаше да заспи по-рано ако е била.
Човек на науката съм, но нещо ми изглеждаше по-особено тогава.
Виж целия пост
# 6
Аз също вярвам, че децата виждат неща, които ние не можем да видим, а ритуала, който сте направили е подействал успокояващо за вас.
Иначе, от друга гледна точка... бебчето може би се е превъзбудило от толкова много (положителни) емоции и това ми се струва много по-вероятен вариант. Все пак те не са толкова узрели, както и нервната им система и това насищане на емоции им идва твърде много в един момент и избива в съня - може да плаче, да се смее, да иска да играе или да спи при вас.
Виж целия пост
# 7
Има такава тема във форума. На фона на случките там, твоята изобщо не е странна.
  https://m.bg-mamma.com/?topic=634472
Виж целия пост
# 8
И аз съм чувала, че деца и животни виждат "чуждо" присъствие. Даже в Русия има поверие, ако си сменяш жилището, преди това се пуска котка да влезе първа. Ако е спокойна значи, че всичко е наред. Ако не е има негативна енергия или нещо лошо.
Виж целия пост
# 9
Още нещо може да ви успокои. В 100% от случаите, когато детето ви се държи странно, то е провокирано от спонтанен спомен, който за тях се случва в момента.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия