Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Блокер за въглехидрати!

  • 2 772
  • 57
Здравейте, група.Ще се постарая да бъда максимално кратка.Веган съм, но ми се наложи да се отклоня временно от този начин на хранене тъй като от години бях доста кг над нормата, които се трупаха с годините.До лятото бяха вече 30 кг над нормата.Реших да изпробвам режим с гарантиращо и бързо отслабване тъй като осъзнах колко комплексирана останах заради вида си.С помощта на треньор, който ми изготви НВ режим със зареждане с въглехидрати веднъж седмично почти ги свалих за 3 месеца.Остават ми още около 10-15 кг.Наистина съм много доволна и горда с волята си.

Голямото но е , че няма да мога да продължавам вечно така, защото месо и животински продукти (с изключение на млечни и яйца) не обичам и никога не съм обичала.Това не са моите храни.Сега месо ядох насила, защото нямах друг избор, но не го понасям, имам си чувството, че още някоя година ако се храня така ще развия непоносимост и може да ми се повръща от една хапка.По скоро го обичам, но от време на време, на скаричка примерно, но ако ми е в ежедневното меню ми е доста трудно.Когато достигна крайната цел и тегло искам да си се върна на стария начин.Допитах се до няколко човека и тяхното мнение е, че не бива да е рязко.В началото да започвам с веганските ястия както си ми бяха веднъж седмично, като след месец ги увелича на 2 пъти, после 3 пъти и т.н.,докато не се възвърна отново , но внимавам вече с количествата им.Защото признавам, въобще не следях калориите им, така че така и мисля да направя.Плавно ще се върна, няма да е рязко.

И все пак в случай, че въглехидратите не ми понасят поинтересувах се и видях,че имало най - различни блокери , които така действали, че не позволявали на организма да ги усвоява и да ги превръща в мазнини.Единствено за сладкото не помагали, но за всички останали солени въглехидрати действали.

Та, ще съм ви благодарна ако има още някой като мен, който от НВ режим плавно и постепенно се е върнал към въглехидратен да ми сподели как го е направил без да има йо - йо ефект.Или ако някой може да похвали наистина работещ блокер от тези , които продават да ми го препоръча.
Виж целия пост
# 1
Освен Хром за друго не съм чувала Simple Smile
Добре в твоя режим от къде се снабдяваш с достатъчно протеини? Според мен всъщност протеините са важни
Виж целия пост
# 2
Освен Хром за друго не съм чувала Simple Smile
Добре в твоя режим от къде се снабдяваш с достатъчно протеини? Според мен всъщност протеините са важни
Не знам защо толкова хора си мислят, че веганите се лишават от протеини Grinning Доста бобови, грах, леща, соя и други растителни продукти също набавят протеин.Има и спортни протеинови шейкчета.
Виж целия пост
# 3
Ти нямаше ли инсулинова резистентност, какво веганство те гони... Значи си качила като веган 30 кила, с месо и спорт си свалила 15, сега пак ще се връщаш към това, което ти е качило килата... Ако имаш и реален здравословен проблем, съвсем ще се забатачиш. Но ти си знаеш. Йо-йо ще има, най-вероятно и с плюс, ако имаш непоносимост към въглехидрати. Няма с какво да си блокираш само "солените въглехидрати". При проблеми с инсулина е все тая дали са солени или сладки, самото деление е смешно. Баничката солен или сладък въглехидрат е, чудя се.
Виж целия пост
# 4
Разбирам, но не мога да се храня вечно само с месо и животински продукти.С изключение на млечните и яйчните, всичко останало не го понасям.

Не може един веган да стане месояден, както и обратното също не може.Всеки си има лични предпочитания и вкус.Спортът никога няма да го спра.

За това питам за блокери, в интернет ги хвалят, че уж помагали за хора като мен.ИР може и да нямам реално, едни приятели  това го предполагаха заради теглото ми.Но когато ядох въглехидрати по празниците интересно не се чувствах гладна за разлика от другите хора с ИР и не качих нищо освен задържана вода, която сега разкарах.
Виж целия пост
# 5
Пробвала ли си да се храниш в калориен дефицит?
Виж целия пост
# 6
Да, аз така започнах и свалях , макар и по - бавно.4 кг за 2 месеца.Не знам дали не са били само от вода.Тогава и тренирах доста усилено.Всеки ден и не осъзнавах , че чак прекалявах.Просто избързах с режим, защото исках колкото се може по - бързо да стане.То трябваше да опитам с дефицит първо и да експериментирам,ама..
Виж целия пост
# 7
Първо провери дали имаш или нямаш ИР. След това си помисли как си се хранила като веган, дали не си прекалявала с нещо? Много ли си се хранела? Щом ти харесват яйцата и млечните, може да ги включиш тях в менюто си и да не ядеш месо, или пък рядко. Като не ти е вкусно и го правиш насила, не си правиш услуга. Трябва храненето да е съобразено според нуждите ти, но и да ти е приятно това, с което се храниш.
Виж целия пост
# 8
Разбирам, като цяло ако искаш по-бързи резултати винаги можеш да увеличиш дефицита. Не препоръчвам да е прекалено голям, колкото по-умерен е, толкова по-лесно е да се придържаш към него. Трудно е с веганството само по една единствена причина, и това е че веганите ютубъри са много подвеждащи "няма значение калории количества, стига да е веган". И аз съм им сърбала попарата на тях. Режима ми е предимно растителен, от животинските ям белтъци и тук-там кисело мляко за някой дресинг.
Когато не си доволна от резултатите от дефицита, просто го увеличи малко, не се води по формули, защото не са верни. Но не прави 1100 калории на ден за няколко дни мъка, и после да наваксваш. Така резултата ще си е винаги йо-йо, намери нещо реалистично за теб.
Виж целия пост
# 9
Не може един веган да стане месояден, както и обратното също не може.Всеки си има лични предпочитания и вкус.
И аз съм така. Не обичам месо и вкусът ми ме води в друга посока, но осъзнавам, че това ще ме довърши.
За съжаление не мисля, че има решение на нашия проблем, освен насила да ядем, каквото трябва.
Виж целия пост
# 10
Разбирам, но не мога да се храня вечно само с месо и животински продукти.С изключение на млечните и яйчните, всичко останало не го понасям.

Не може един веган да стане месояден, както и обратното също не може.Всеки си има лични предпочитания и вкус.Спортът никога няма да го спра.

За това питам за блокери, в интернет ги хвалят, че уж помагали за хора като мен.ИР може и да нямам реално, едни приятели  това го предполагаха заради теглото ми.Но когато ядох въглехидрати по празниците интересно не се чувствах гладна за разлика от другите хора с ИР и не качих нищо освен задържана вода, която сега разкарах.

А с какво се хранеше преди? Едва ли от зеленчуци си успяла да качиш 30 килограма. Ако искаш да се храниш със захар, тестени и нишестени, не знам какво ще е това магическо хапче, което ще те поддържа стройна.

Предполагам, че треньорът ти е съставил меню от протеини, за да има бърз и добър резултат при свалянето на килограмите. Съмнявам се да те е посъветвал веднъж отслабнала да продължиш само на месо, както се съмнявам да те е посъветвал да се върнеш към стария си начин на хранене.
Виж целия пост
# 11
Не се сърди човече, от коментара ти да подразбирам ли, че имаш ИР или просто непоносимост към въглехидратите в резултат на което си напълняла? Ти как се справи, пробвала ли си да ги понамалиш просто и не говоря за сладко а за полезните като овес,картофи,ориз,бобови и т.н.?

Някой ме попита дали не ядох много, да, прекалявах си с чипса, тестеното и сладкото.Признавам си имало е моменти, в които пред компютъра си пускам филмче и за да е по - приятна емоцията си взимах по един XL дюнер и един малък и двата ги изяждах...или пък вместо дюнерите по 2 пакетчета чипс, след което по едно цяло тирамису.
Ходех често на гости при леля, които правеше такива гозби, нейни си, с купища подправки, и аз не знам какви рецепти следва, но определено си бяха доста висококалорични.
Не се и движех , за спорт не исках и да чуя.
Разбира се, че нямам намерение в абсолютно никакъв случай да бъда такова злоядче като преди, аз и не мога!!!Говоря да си ям манджи с картофи и ориз, леща, бобови и да не прекалявам , хлябът нямам намерение да го започвам изобщо отново и от спорта и движението също няма и не желая да се отказвам.

По празниците след като хапнах доста сармички, брауни и темподобни очаквах, че ще се чувствам гладна и ще искам още и още, но не стана.Цели 24 часа не бях въобще гладна и не можех нищо в устата си да поема повече.Сутринта на Коледа очаквах вече да огладнея и пак не бях.Въпреки временното въглехидратно преяждане по празниците забелязах значителни промени в апетита ми.

Иначе треньорът във фитнес залата, която посещавах просто си е заклет кето привържених, но доста други треньори отричат всичко , което казва и са на мнение, че изпада в крайности.Станимир,Страхил,Юли и други инструктори пък ме убеждават ,че въглехидратите не е нужно да се изключват и, че доста техни клиенти са отслабнали с тях, Станимир даже ми каза, че с всяка една моя любима храна може да ми състави ежедневно меню и да ми гарантира резултати.Да, ще ме питате защо не се допитах до тях за режим тогава, просто взимат доста скъпо.

Следите ли Нутризнание между другото?Това е ютуб канал за влогър, който също тепърва ще помага на хората за отслабване и вече спечели много популярност и фенове.С него съм в плътен контакт,но той все още няма право да изготвя режими.Но той пък е на 100 категоричен , че въглехидратите няма да ми попречат, че не съм внимавала с количеството на храните просто и е против кетозите.

Просто наистина трябва да експериментирам когато отслабна, просто твърде много съм се филмирала от толкова различни мнения, за това исках и с блокери да опитам в началото, но са си доста скъпички,може и да не си заслужават парите.
Виж целия пост
# 12
Сама си си отговорила, просто не яж по два дюнера на сядане, три пакета чипс, а лелята я забрави Simple Smile Не прекалявай с картофи и бобовите, не яж пържено и мазно. Наблегни на зеленчуци. Заменяй ориза с “ориз от карфиол”, а картофа с алабаш.

Таблетките, за които говориш ги има тук, но са за хората спазващи Кето диета и не мисля, че са чудодейни, просто се твърди, че помагат в случай, че се надвиши леко дневния лимит на приетите въглехидрати. Дали наистина действат не знам. Аз на твое място бих продължила със спорта, метаболизмът ти вече е забързан - просто го поддържай. Няма причина да не хапваш от нещата, които обичаш....но по малко.
Като приключиш диетата, ако искаш опитай малко разделно хранене. Така ще видиш от кои храни качваш килограми.
Успех.
Виж целия пост
# 13
Хром пиколинат е такава добавка, но се съмнявам, че това е добро решение в дългосрочен план. Можеш да отслабнеш като намалиш калориите, не е нужно да се тъпчеш с месо. Пробвай да изключиш вечерята, да намалиш порциите си.
Поинтересувай се и от т.нар интервално гладуване. Изварата и яйцата са много добра опция за набавяне на протеини. Като добавиш към тях и свежа салата+ малка порция въглехидрат става една добре балансирана чиния.
Виж целия пост
# 14
Да, аз питах дали си хапвала повече. Но тези дюнери и тирамисута хич не ми звучат вегански. И не мисля, че проблемът е бил перди във веганската храна, а в големите количества боклучава храна.

Ако решиш да си веган, имаш много голям избор от здравословни храни. Но щом обичаш мляко и яйца, не ги изключвай.

Между другото, Юли съм го виждала на живо и човекът си разбира от работата. И няколко мои познати бяха доволни от режимите му. Правел менюто според това какво ти ядеш, а не какво обича той (както са други). И Румяна Илиева мисля, че питаше какво обичаш да ядеш и според това правеше меню.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия