Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Не яде по цял ден

  • 4 585
  • 44
Здравейте, пише майка на 13 годишно момиче. Проблема е, че в момента докато са вкъщи по цял ден не яде нищо, ама нищо. Когато ходиха на училище се подлъгваше да хапме нещо, покрай свои съученици. Забелязвам, че постоянно говори как иска да свали килограми. Тежи около 72 кг и е 170 см. Не спортува, но като има възможност ходи много. Вечер хапва без да я моля или подканвам. В последната седмица след много мрънкане я карам да хапне през деня, дори нещо малко. В хладилника винаги има поне едно готвено ястие и има колбаси, млечни продукти и нещо за мазане. Страх ме е, че имунната и система ще спадне така. Моля дайте съвети!
Виж целия пост
# 1
Не е ли по-добре да набляга на плодове и зеленчукови салати. Хранене само вечер...много вредно. За 13годишно това са много килограми. Защо не спортува? Аз съм по-висока и съм толкова кг, а съм жена на възраст, и пак имам да свалям, за да вляза във форма.
Виж целия пост
# 2
Трябва да се запише на спорт, когато стане възможно.
По-добре да стои далече от колбасите.
Виж целия пост
# 3
Осигурете и здравословна храна в хладилника. Иска да свали килограми. И има нужда. Явно всичко е прекалено калорично вкъщи.
Минете на диета, ако трябва с нея!
Виж целия пост
# 4
Не се харесва така, а не спортува, за да отслабне, това с яденето вечер е смешно, обаче не го разбира. Явно ще се научи по трудния начин. Не трябва да я убеждавате, че изглежда добре, защото тези 72кг. са много, огледалото и кантара не лъжат. Когато отворят фитнеса, трябва да се захване сериозно, съчетано с умерен режим и така, че да може да го понесе за дълго, не на ръба на силите. Щом все пак яде (дано да е нещо качествено), няма да и се срине имунната система. Ако искате, разровете се за диетолози, изготвящи седмично и месечно меню, съобразено с възраст, пол, тегло, средно физическо натоварване и т.н., така може да се излъже да яде 3-4 пъти на ден, понеже големият авторитет го казва.
Виж целия пост
# 5
Нищо няма да ѝ стане на имунната система, аз бях същата като тийн.
Но за килограмите ѝ обясни, че така си забавя метаболизма. Спри да слагаш в хладилника колбаси и много въглехидрати. Не трябва и да ги изключвате, прегледайте заедно балансираното хранене, които са полезните въглехидрати, каква част от менюто да бъдат.
Не е нужно и да чака да отворят спортните зали, ходене пеша преди или след училище, зависи коя смяна е, върши чудесна работа.
Виж целия пост
# 6
Всички като тийнейджъри сме минали през това или поне повечето. Опитай се да я накараш да се храни балансирано и здравословно и по няколко пъти.. С това ядене 1 път на ден ще си забави метаболизма и няма да постигне нищо, сигурно ще свали, но после като почне пак да яде ще си върне килограмите. Нека да се запише на спорт, няма по-хубаво нещо от това. Спорт+хубава храна= добри резултати, те хората са го казали. Нормално е да започне да не се харесва, нали всички в училище се гледат, мислят за момчета, коя от коя да е по-хубава, коя събрала повече харесвания на снимки....Глупаво е знам, ама пубертет
Виж целия пост
# 7
Отдавна е трябвало да вземеш мерки да не достига тези кг или поне да я заведеш да я види детски ендокринолог. Сега се опитва да отслабне и ще пробва каквото й попадне онлайн като диети. И много ясно - вълнуват я момчета, гледа по-слабичките и ухажвани съученички и се ядосва на състоянието. Можеш да й помогнеш да започне редовно да спортува и като си промените навиците вкъщи. С "как да я накарам да яде" няма да стане, ама...
Виж целия пост
# 8
Здравейте, не спортува, защото има проблеми с краката и когато се на товарят става страшно. За колбасите, тя не ги пипа изобщо. Вкъщи не помня от кога не съм пържила. Един хляб стои по цяла седмица вкъщи и накрая се изхвърля, а тя ако изяде филийка от него е рядкост. Попринцип от малка е с тежки кости. На 3 и половина беше 100 см и тежеше 15 кг, а ребрата и се четяха.
Виж целия пост
# 9
На плуване би трябвало да може да ходи.

П.П. Ако на плуване не може, проучете на какъв спорт може да ходи, защото килограмите ѝ наистина са много и ще ѝ създадат проблем не само с краката. Отделно, както са казали по-рано – да увеличи зеленчуците, да намали тестеното.
Виж целия пост
# 10
Е, какво яде, че да е 72 кг и да ги поддържа? И това не е отскоро. Да не прекалява с газирани и сладки напитки? Какви са ѝ проблемите с краката, няма ли видове спорт за тези проблеми? Те и всички костни и ставни проблеми се влошават от излишната тежест. Щом ходи много без проблеми, едва ли не може и да спортува.

Заведете я на ендокринолог и наблюдавайте без да ѝ казвате какво и по колко яде и пие за няколко седмици. Ако наистина нищо не яде, щеше да е отслабнала видимо.

Взимайте овреме мерки, и моята майка ме беше занемарила в това отношение и цял живот ходя по мъките, затова ви пиша така директно. "Тежки кости", "на Х се е метнала" и т.н. не са от никаква помощ, с възрастта става по-зле, натрупват се комплекси, проблеми с общуването с другия пол, хранителни разстройства, здравословни проблеми, диабетни, костни, ставни, има още да расте това дете, някой ден ще е и бременна живот и здраве, хормоните като се намесят става страшно.
Виж целия пост
# 11
Да, плуването е чудесна опция, ендокринологът също.

seashell29, остави ги тези легенди за тежките кости Simple Smile наистина хората изглеждат различно на един и същи ръст и килограми, но затова има норми с горна и долна граница, в доста широк диалазон.
Тук има калкулатор за тийнейджъри.
Виж целия пост
# 12
На плуване би трябвало да може да ходи.

П.П. Ако на плуване не може, проучете на какъв спорт може да ходи, защото килограмите ѝ наистина са много и ще ѝ създадат проблем не само с краката. Отделно, както са казали по-рано – да увеличи зеленчуците, да намали тестеното.
На плуване също, не може да ходи и на плуване заради проблеми с бъбреците, говорим за басейн. Реално малкото неща, които яде са плодове, краставици, моркови, царевица и домати. Вроден е проблема с колената и не се дължи на килограми. Според ортопеда ѝ е добре да прави по натоварващи упражнения, само докато е на физиотерапия. Иначе леките упражнения, които се правят там се правят и вкъщи.
Виж целия пост
# 13
Ходенето пеша предполагам не е забранено. Да прави разходка 30 мин. преди училище, ако е 2 смяна или след, ако е 1-ва + упражненията, които са ѝ предписани, напълно достатъчно е.
И ендокринолог задължително, за да се изключат други причини.
Виж целия пост
# 14
Правили ли сте хормонални изследвания? Задължително се консултирайте с ендокринолог.
Сигурно ли е, че детето няма запаси от вредни храни в стаята и не яде тях?
Вземете мерки. Аз съм 170 см и 70 кг, но съм на 45 г и съм родила 4 деца.
Организирайте повече семейни разходки, щом не бива сериозно натоварване.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия