НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 138

  • 43 795
  • 765
# 60
Аха, подяждаш детенце с по 2 лъжички.
Гледай си живота и не се вманиачвай, защото за дъъъъълго време ще трябва така да се храниш.
Ще има изключения,  ще падаш-ще ставаш,  ще се поизтърсваш и ще продължаваш. Важното е да не смяташ, че си на режим, че има забранени неща, че "прегрешаваш" (и се ядосваш, че нямаш воля) и да мечтаеш за "след режима".
 Иначе "ще победи мозъка на влечуго" , както казва доктор Марк Хаймън.
В общи линии и 90% да се храниш както трябва ще имаш успех. Остават 10% за удоволствие.
Виж целия пост
# 61
Да, ако не бях чела философията на Таня по въпроса, отдавна да съм се отказала.
Вместо това продължавам и след, като си позволя нещо не режимно и не виждам да ми се отразява зле.
Вчера примерно много ми се искаше нещо сладко. Изядох едно парче черен шоколад, три фурми и накрая си чупнах едно залче от кифличките, които пекох. Ами не съм извършила престъпление. Искало ми се е, взела съм си.
За днес съм си приготвила омлет със салата зеле и така. Продължавам по план, вместо да се тръшкам за залък кифла и да се отешавам с кутия бонбони (това беше предишният ми опит с режима преди години).
Виж целия пост
# 62
Благодаря много за окуражаването! Flowers Hibiscus
Ще следя темата, пък дано скоро успея да се включа с някакво постижение.
Дотогава ще разучавам рецепти, че и в кухнята не ме бива много-много, та ще трябва предподготовка. Simple Smile
Виж целия пост
# 63
Вчера се оплаквах във ФБ, че само 3-4 печива/десерти стават добре при мен. Последният неуспешен опит беше от оня ден едни сирники. Ще съм спокойна поне една година.
Важното е, че варени яйца, омлети и пържоли са безупречни.
Rocket , почти всичко с месо/яйца/риба/сирене може да се нагласи нисковъглехидратно.
Супите с повече зеленчук, няма нужда от фиде или ориз.
Мусаката я харесвам с алабаш или глава целина, заливка с яйца и стърган пармазан.
Пълнени чушки с кайма и гъби, момичета правят "ориз" от карфиол, но аз не съм опитвала.
Гъбите вървят с почти всичко.
Свинско със зеле, кюфтета, руло Стефани...
Пюрета от карфиол или целина-глава за гарнитура.
Приготвяш (печено, варено, във фолио, в буркан) месо и след това само добавяш някаква гарнитура.
https://youtu.be/NOiflVNa9qA
https://youtu.be/LVkGb61Sw7U
И за от време на време
https://youtu.be/Aj1N9F2fbRw
Виж целия пост
# 64
След месец и 10 дни стриктен режим омазах нещата стабилно. В събота ядох и торта, пих и алкохол, ядох картофи, боб, бонбони... ноооо имах и повод, имах рожден ден. Реших, че щом съм приела режима като нещо, с което не гоня бързи резултати, а като нещо, с което ще живея цял живот, мога с чиста съвест да имам такива дни в годината - напр. Коледа и Бъдни вечер, Великден, моят рожден ден, на половинката, на родителите ми.

Вчера го карах режимно, днес правя 18 часа фаст, като целта тази седмица е да стигна до 20-часови. Имам поражения да чистя, но пък съм и в цикъл и съм си допълнително подута. Следващото "омазване" ще е през май, на рождения ден на половинката Simple Smile

Тази седмица съм решила да намаля месото. Както казах, просто не ми се яде. Ще заложа повече на яйца и масло. Не че това ми се яде, но все пак трябва да се слага нещо в стомаха.

Искам да ви предложа един режимен десерт, който не отива в кофата, защото е по-хубав и то нережимните десерти. Аз лично го направих с еритритол, като може и с мед, както пише в рецептата.
https://nosugar.bg/surova-torta/
Виж целия пост
# 65
Точно така. И такива дни ще има. Важното е да не е "оплесках режима,  хайде и днес пък ще почна от утре/от понеделник/от първи. ....."
Веси (nosugar) има хубави рецепти. А и като я гледа човек много се мотивира за това хранене. Тя е на OMAD (едно хранене на ден).
И аз на яйца тези дни.
Виж целия пост
# 66
За мен Веси (nosugar) и Вили (vilistime) са най-смислените бг блогъри/инфлуенсъри на тема нисковъгледхидратно хранене и с нетърпение им чакам публикациите, сторитата в Инстаграм и книгите. Работят момичетата и имат авторски рецепти. Ерменкова превежда подред рецептите Joy

Но Веси има и страхотни козметични рецепти (вещерските истории). Следя я отдавна. Мина през фаза с подсладители, млечни, сега най ми харесва Heart
Виж целия пост
# 67
stonefaced, как познато ми звучи. И аз имах РД в събота и в петък правих режимна торта, съчетавайки рецепти на Вили и Ерменкова. Ама се оказа, че ми е малко крема, стана суха и леко неугледна. Та я оставих за нас и в събота сутринта в една сладкарничка и взех обикновена торта. Та и аз си хапнах - малко повечко руска салата през деня с пз филия. Вечерта само режимни ядки и малко салата, свинско, но ядох и парче торта, пък няма да коментирам количествон.то вино. И сега съм на дояждане на свинско, снежанка и абсолютно режимния десерт. Също съм пред МЦ, ама не усетих да се надух от това омазване в събота, нищо различно.

И да ти е честит РД на патерица Cake (режимна торта).

А за Вили съм съгласна, аз и преди писах за нея. Въпросната Веси още не съм я разглеждала, но Ерменкова вече ми стана малко като анти герой, та почти не я гледам какво пуска и прави.
Виж целия пост
# 68
От вчера си имам глюкомер. Голяма зарибявка се оказа Joy Жалко, че няма такова уредче и за инсулина.
Вчера преди да прекратя почти 19-часовия фаст показа 4,7. След като хапнах, захарта ми 1 час след хранене скочи на 5,4 (беше режимна отвсякъде). На вечеря бях решила да хапна 70% шоколад, от любопитство. Вечерята ми беше салата (айсерг, чери, краставици, маслини, песто), чушки с яйца и един ред от въпросния шоколад. Захарта ми 1 час след ядене беше 6,2. Проблемът е, че не мога да разчета тези стойности. Знам, че от пръст винаги е по-ниска стойността. Да речем, че е била 5,7 и 6,5 след хранене. Но това много ли е, малко ли е, не мога да си го тълкувам. ще се радвам, ако някой помогне.
Виж целия пост
# 69
Видях, че често в рецептите се използва бадемово брашно, като заместител на глутена.
Вие от къде се снабдявате с него и на каква цена горе-долу?

Днес реших да пробвам 90 секундния хляб, за да започна от някъде. Малко се шашнах, че едно пакетче 200гр. е 9лв. в Био магазина до нас.
Виж целия пост
# 70
Изследвах днес чернодробните.
Виж целия пост
# 71
Скъпичко е бадемовото брашно. Аз съм виждала 200 гр. за около 6 лева, но не е било био. Вариант е сурови бадеми да се запекат леко на фурна и след това да се смелят в блендер. Излиза по-изгодно.

mariat, холестеролният ти профил е супер.
Виж целия пост
# 72
Аз меля суров бадем в блендер. В лидл 200 грама бадеми са под пет лева.
Виж целия пост
# 73
В Лидл, (ако все още има останало от коледното зареждане) струва 3.99 за 200 грама.
Виж целия пост
# 74
И аз взех от лидл за 3,90 200гр, мисля да пробвам да панирам на фурна пилешки хапки с него.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия