Индукционни котлони, тема N2

  • 29 430
  • 755
# 570
Здравейте, събирам мнения на какъв индукционен котлон да се спра с две зони.
Има ли някой с Тека?
https://technovision.bg/produkt/biala-tehnika/indukcionen-plot-t … izs-32600-2-zoni/
Виж целия пост
# 571
Здравейте, събирам мнения на какъв индукционен котлон да се спра с две зони.
Има ли някой с Тека?
https://technovision.bg/produkt/biala-tehnika/indukcionen-plot-t … izs-32600-2-zoni/

Мисля, че този е добър, но вместо от магазин за уреди с транспортни дефекти, по-добре си го вземете чисто нов, с 5 години гаранция, на дори по-добра цена:

https://technika.bg/product/40536/staklokeramichen-induktsionen- … ka-izs-32600.html
Виж целия пост
# 572
Благодаря, но избрахме на Горение.
Дано си заслужават.
Виж целия пост
# 573
Тежки ли са съдовете за индукционните котлони?
Виж целия пост
# 574
Не, не са тежки. Стандартни стоманени съдове. Тежки са само чугунените, но те не са задължиелни, а ако му харесва на готвещия Simple Smile.
Виж целия пост
# 575
Те скъпите са си тежки по принцип, защото са си от по-масивна стомана. Иначе имам и алуминиев тиган за палачинки, а става за индукция. За мен само той ми е важен да е лек за да ги подхвърлям. Може и тенджери такива да има.
Впрочем не уточни какво значи тежки. Много тежат само чугунените, но аз тях не ги броя. За мен те са прекалено тежки за всякакъв стъклокерамичен плот (индукционен или не) и рискът да го счупят при по-рязко поставяне или да надраскат при плъзгане е неприемлив.
Виж целия пост
# 576
Да, чугунените ги изключвам по принцип, но и от другите обичам да са максимално леки, особено тигани...
Нямам индукционен котлон, но утре трябва да реша...индукция или газ. Имаме централна и дълги години готвих така. От 2 години съм спряла газовия котел и се отопляваме на климатици, но това не ми пречи да ползвам газ само за готвене. В момента правя нова кухня и съм в голяма чуденка?
Реално си вградих стария газов котлон 4ка, но идва малко голям при новото разположение....и купих нов плот пак  и сега мисля някаква 2ка котлон...газ или индукция Rolling Eyes
Виж целия пост
# 577
На руски е, ама се разбира. Само не съм съгласна, че индукцията се променя по-бавно от газта - същото е.
https://ventolux.ua/ru/stat-i/kakaya-panel-luchshe-gazovaya-ili-indukcionnaya
Виж целия пост
# 578
Труден ще е избора.
Някакъв шум издавали индукционните...?
Уок тиган не ставал?
Виж целия пост
# 579
Труден ще е избора.
Някакъв шум издавали индукционните...?
Уок тиган не ставал?

Много слаб на висока мощност (рядко се ползва). Не знам от вентилатора ли е или някаква вибрация. Но наистина е слаб, чува се само ако си до котлона, а тогава на човек не му пречи.
не става тиган с криво дъно, но има уок тигани за индукция.
https://www.tefal.bg/p/%D1%83%D0%BE%D0%BA-%D1%82%D0%B8%D0%B3%D0% … %D0%BC/2100118286

И трябва да се внимава с чугунени съдове - много са тежки и може да счупят ако го тръснеш невнимателно.
От друга страна разширяващата се зона позволява лесно печене на грил плоча.
https://shop.lavabg.eu/chugunena-plocha-za-barbekyu/56-26x47cm-c … o-gt-2647-t6.html

Но основното предимство за мен е чистенето. И също така безопасността.
Виж целия пост
# 580
Шумът е от вентилатора, не го отразявам въобще. Ползвам си уока без проблем.
Виж целия пост
# 581
Аз имам тежки тигани стоманени на WMF и един на Икеа, но тенджерите им не са ми тежки, въпреки че са с плътни дъна. Не съм особен критерий обаче, имам си проблем и може от него да ги усещам като по-тежки. Все пак да си кажа, че 28 см тиган на WMF не го вдигам с една ръка, просто не мога. Не съм ги теглила.
За мен си струва ползването на индукция, дори и ако трябва да вдигна на моменти по-тежки съдове. Газовите котлони отдавна спрях да ги ползвам и не бих се върнала вече на тях.
Виж целия пост
# 582
Аз 28-см иноксов тиган на Зелмер със здрава ръка не мога да вдигна лесно (със здравата, че другата ме върти нещо....) . Големи са си и тежички. Колкото по-тежък е съдът, толкова по-добър е за мен.
Ползвам предимно иноксови, но гледам да са с хубави дъна и по-тежички.
Виж целия пост
# 583
У нас сменихме алуминиеви и разни евтинджос съдове със стоманени още преди да ползваме индукция. Разликата в нагряването беше Уау. Примерно олио за пържени картофи се загрява два пъти по-бързо (а това пести пари). Освен това са много по-устойчиви - няма ръжда, дълбоки резки, специални условия за ползване и т.н.
За тежест - аз съм 1.60 и вейка, никакъв проблем с който и да е тиган. Е, да, бъркам си яденето с бъркалка и не се правя на шеф готвач да го размятам, но нямам абсолютно никакъв проблем с посудата у дома.
Виж целия пост
# 584
Аз съм с тиган на Брио, нямам проблем.

А кои съдове на Икеа са добри за тези котлони?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия