Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

С камера и телефон на път, или фотоспомени от близки и далечни места

  • 32 920
  • 399
# 270
Поствам от лифта в реално време Simple Smile))

И на върха на лифта ..
Виж целия пост
# 271
Докато сме на вълна лифтове и гондоли,

Sörenberg - Brienzer Rothorn


Kandersteg - Sunnbüel


Kandersteg - OeschinenseeMeiringen - Planplatten
И самия Майринген :За това пътуване ползвах Бернер Оберланд Пас, който покрива туристическите влакчета, класически влакове, лифтове, гондоли, кораби и автобуси в Бернските Алпи - едно от топ бижутата им. Със сингъл билети е много скъпо за нашия стандарт. Но различните пасове са си оферта. За 10 дни ( има изобилие с какво да ги запълниш от рано сутрин до късно вечер ) платих 399 франка, което е по-малко от половината сравнено с билети за всичко поотделно. Препоръчвам горещо! 👍

Виж целия пост
# 272
Супер полезен пост, RebelHeart, и чудни снимки! Благодаря!

От мен София Wink


Виж целия пост
# 273
Железопътното приключение Вилдерсвил - Шиниге Плате : влакчетата, гледките по маршрута и крайната гара.

Виж целия пост
# 274
Тази сутрин на летището във Виена беше забавно - светкавици, порой, слънце.. сега търся дъгата Wink


Вече съм в Милано, ако искате снимки ще ми е нужен чужд пост под моя Simple Smile
Виж целия пост
# 275
Значи било разрешено да се снима на летищата? Поне на това във Виена.
Виж целия пост
# 276
Винаги съм снимала на летищата. Може и да има някакви ограничения за определени зони. Но досега не са ми правили забележки.
Виж целия пост
# 277
Значи било разрешено да се снима на летищата? Поне на това във Виена.

Е, с телефон вече всичко може! Hug
Виж целия пост
# 278
Причината да бъдат забранени била,че светкавицата може да насмете пилотите на самолетите...
Виж целия пост
# 279
Ъммм!?! Тези снимки в поста ми са направени през илюминатора на самолета с телефона, но и аз винаги съм си снимала по летищата без проблеми, поне на 4 континента никой не ме е ругал.

От тази сутрин още няколко...


И първата от Милано.


И н-тата!
Виж целия пост
# 280
Гринделвалд - не са глетчерите, а пресен августовски сняг. Кифльо е бос и по шорти :Кратиген, типично китно швейцарско селце и езерото Тун :Езерото Оесчинен / Оешчинен ( Не разбрах как се изговаря правилно ) :

Кандерстег :Селска къщурка :И една горе високо :Селският контейнер за смет също си има къщичка .... с цветя :

Виж целия пост
# 281
RebelHeart,  много е красиво. Дущата ти се пълни с щастие и спокойствие. Heart
Виж целия пост
# 282
Атеист съм, но приказката "Целунати от Господ" е много на място тук. Имат дадености много, но обществото е фактор - те са се старали и се стараят много да живеят в рай.

Въжената железница Низенбан е сред най-стръмните със средна денивелация 60 на всеки 100 метра. Поглед към долината и крайната гара над облаците - два пъти се качвах надявайки се да видя върховете над пелената от облаци или пък да хвана ясно небе, но не случих. Чаках, чаках да се подредят подходящо, като пустинен гущер от крак на крак, че пак бос и по шорти в педя сняг. Ма накрая ми стана студено и си слезнАх на топло.
Селската спирка на Мюленен, толкова малка, че и обикновените регио влакове не спират, ако не си сигнализирал - избираш си кой влак искаш да те качи на тъчскрийна и той спира 🙂
В този ред на мисли се сетих за влака Мартини - Шамони. Той е панорамен, зъбчат и международен ( Швейцария - Франция ). Късните курсове след 22 часа са пожелание - трябва да се обадиш до 2 часа преди това и да кажеш, че искаш влакът да пътува. Композират го и той пътува, само за теб и на цената на обикновения билет без каквито и да е добавки.
Виж целия пост
# 283
Атеист съм, но приказката "Целунати от Господ" е много на място тук. Имат дадености много, но обществото е фактор - те са се старали и се стараят много да живеят в рай.
Атеист съм, но съм ужасно съгласна с теб! Е, имам 2-3 дребни забележки относно качеството на социалния им живот, но раят си е неоспорим рай!


Великолепен, нечовешки красив кратък преход - Stoos Ridge Hike • Klingenstock to Fronalpstock - който включваше и най-стръмният фуникуляр в света и няколко лифта, за да се качиш до билото! Отгоре се виждали 7 езера, макар, че по моя бройкa бяха само 6 Grinning

https://www.alltrails.com/trail/switzerland/schwyz/fronalpstock-klingenstock?u=i
https://www.swissinfo.ch/eng/alpine-tourism_world-s-steepest-fun … rist-map/44345976

Виж целия пост
# 284
Какви ли още чудесии имат за обхождане .. 🤐

Майринген - Гринделвалд е най-екстремният автобусен маршрут по който съм пътувал през живота си. Остри завои с никаква видимост като преди всеки се включва специален сигнал от автобуса наподобяващ корабен - много по-силен от обикновения клаксон. Така сигнализира че е там. Гумата на автобуса и пропаст ... с колоездач не можеш да се разминеш, ако не отбие някъде. Само автобуси със специални скоростни кутии и най-опитните шофьори поемат такива курсове. Кратка почивка на върха на прохода Грьосе Шайдег :Влакчето Гринделвалд - Клайне Шайдег катери нагоре и още по-нагоре :От Клайне Шайдег тръгва влакчето за Юнгфрауйох ( най-високата гара в Европа на почти 3500 метра над морското равнище ). Тя е в пещера под върха и през галерии се излиза във вечния лед. За съжаление тези последни 9 километра виеща се линия не са покрити от никой пас - общоевропейски, национален или регионален, а цената на билета в пиков сезон е 450 лева. Почесах се където не ме сърби и реших да му се порадвам само отвън, да го изпратя и да тръгна към Венген. За спускането към него - в следващия пост Simple Smile

Единствен възможен начин да бъдат доставяни провизиите :Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия