За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 33 088
  • 743
# 30
В хладилника бях забравила една неразопакована опаковка бутер тесто от Лидъл, чийто срок е изтекъл преди 7-8 дни.
Дъщеря ми го е намерила е и опекла нещо. Дали е безопасно да се консумира?
Няма проблем.
Аз срока поглеждам, ако ми изглежда или мирише недобре нещото, иначе не. Simple Smile
Виж целия пост
# 31
Картофи на скара....стават ли за ядене?
Ще ги сваря, след като изстинат ще намажа с овкусено олио и ще мина през скарата. Въпроса е, дали ще са ядливи 😏, чисто вкусово? Мнения, може и съвети за по-добро изпълнение.
Виж целия пост
# 32
Картофи на скара....стават ли за ядене?
Ще ги сваря, след като изстинат ще намажа с овкусено олио и ще мина през скарата. Въпроса е, дали ще са ядливи 😏, чисто вкусово? Мнения, може и съвети за по-добро изпълнение.
Не виждам защо да не е вкусно, ама си е въпрос на вкус разбира се.  Само не бих ги сварявала, а само  бих бланиширала.  За да не се разпадат, а и на скарата ще се досготвят. Ако са на тънки (около 5мм) шайби може и направо сурови да ги метнеш на скарата, на по-умерен огън, та да се сготвят.
Виж целия пост
# 33
Картофи на скара....стават ли за ядене?
Ще ги сваря, след като изстинат ще намажа с овкусено олио и ще мина през скарата. Въпроса е, дали ще са ядливи 😏, чисто вкусово? Мнения, може и съвети за по-добро изпълнение.
Много вкусни стават даже. Сварени, но не разварени. Внимателно ги нарязваш на резени с дебелина около 1-2 см. Намазваш ги със зехтин, малко риган или мащерка може да им наръсиш и ги запичаш на скарата.
Виж целия пост
# 34
Намислила съм да правя броколи за гарнитура към риба пъстърва. Замразени са, само на пара ли да ги направя или да добавя и някакъв сос?
Броколи соте предлагам ,у нас се харесва към риба
   http://kulinarenelixir.blogspot.com/2014/12/blog-post_15.html?m=1
Виж целия пост
# 35
Реших и аз да приготвя ориз по китайски,обаче го преварих.Rage Погледнах го,реших,че му трябва още малко и след минутка вече беше преварен.Да го хвърлям ли или ще се получи?
Ууууфф,мразя да готвя ориз!
Виж целия пост
# 36
Може да го използваш за гарнитура или оризови кюфтенца 'аранчини'.
  http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2017/02/arancin … zzarella.html?m=1

Ориз за китайски и по принцип варен правя така
   http://aelisaelis.blogspot.com/2010/10/blog-post_7256.html?m=1
И после така
http://aelisaelis.blogspot.com/2011/09/blog-post_29.html?m=1 
Виж целия пост
# 37
Благодаря,Lady!
 Исках за вечеря да го приготвя и понеже видях,че е важно да е добре охладен,вече няма да имам време за нов.
Виж целия пост
# 38
В хладилника бях забравила една неразопакована опаковка бутер тесто от Лидъл, чийто срок е изтекъл преди 7-8 дни.
Дъщеря ми го е намерила е и опекла нещо. Дали е безопасно да се консумира?
Няма проблем.
Аз срока поглеждам, ако ми изглежда или мирише недобре нещото, иначе не. Simple Smile
Щом се е надуло, като се е пекло е ок
Виж целия пост
# 39
Търся идеи за сладка баница. Имам продукти обаче само за обикновена баница.

Портокалопита с кори за баклава и шамфъстък Направих я с орехи.
http://www.mycookingbookblog.com/portokalopita-s-kori-za-baklava-i-shamfastak/

Портокалопита (Πορτοκαλόπιτα) или сиропиран портокалов десерт
http://www.mycookingbookblog.com/portokalopita-ili-siropiran-portokalov-desert/

Тембела или мързелива сладка баница
http://www.mycookingbookblog.com/tembela-ili-marzeliva-sladka-banica/
Виж целия пост
# 40
За или против мултикукъра на Делимано 18в1?
Виж целия пост
# 41
За или против мултикукъра на Делимано 18в1?

Много против. Голям зор - купихме го, той се оказа ниско качествена тенджера, с лошо покритие, която загаря. Единственото предимство беше отложения старт, но за това + още може да се вземе друга марка. Аз взех инстант пот и е светлинни години пред мултикукъра. Съобразете се с това дали искате да готви под налягане, за мен е голямо предимство.
Виж целия пост
# 42
Здравейте,някой може ли да ми препоръча торта с бял шоколад?
Виж целия пост
# 43
Здравейте,някой може ли да ми препоръча торта с бял шоколад?
Давам с  300 г бял шоколад. https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_584.html
Скрит текст:
Виж целия пост
# 44
Еее, безсрамна работа! Той чак шоколада  е потекъл от разкош на снимката...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия