За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 33 138
  • 743
# 90
Имате ли идея от къде може да се купят от тези игли, които се ползват при пълнене на пиле?
В ибей има, като потърсиш "turkey lacers".
Виж целия пост
# 91
Здравейте!
Виждам, че по магазините ( пазарувам основно в Билла) има вече бои за яйца. Аз боядисвам няколко години с гръцка - Captain"s. Няма я тази година в Билла. Понеже са стоки от хранителен магазин си позволявам тук да питам дали сте я виждали някъде? Потърсих в Гугъл, но нищо не излиза освен в сайта им.
Виж целия пост
# 92
Пише, че е гръцка и преди години са я купували и от Джъмбо. Да провериш там, ако има при вас.
Виж целия пост
# 93
Благодаря! Наистина има логика. Ще поръчам да ми вземат, само да я има.
Виж целия пост
# 94
Имам пакет амарант и пакет замразен пюриран/ситно кълцан спанак. Не знам защо ...Не обичам и не искам да извхърлям храна.
Мога ли да направя следното, като целта е да получа гарнитура към месо :
1. Сварявам амаранта 20 мин 1 към 3 вода ( така пише на опаковката ) с малко сол.
2. Задушавам спанака с лук и обилно чесън и прибавям сварения, прецеден амарант? Имам консерва домати на кубчета, която също не ми трябва и мога да сложа? Като подправки много обичам копър, кимион и кориандър? Коя/кои да сложа? И в какво да задуша/запържа? Имам само краве масло и класическо слънчогледово олио, които могат да се обработват топлинно.
Виж целия пост
# 95
Здравейте!
Виждам, че по магазините ( пазарувам основно в Билла) има вече бои за яйца. Аз боядисвам няколко години с гръцка - Captain"s. Няма я тази година в Билла. Понеже са стоки от хранителен магазин си позволявам тук да питам дали сте я виждали някъде? Потърсих в Гугъл, но нищо не излиза освен в сайта им.
И аз издирвам тази боя, някъде изчезна. Миналата година никъде не успях да я открия. В Джъмбо също я нямаше, специално за нея ходих. Ако някой я открие из веригите, моля свиркайте силно Simple Smile
Виж целия пост
# 96
Защо се прави тази вуду акупунктура на пилето?
С цел да не се изсипе/изтече плънката. Бабите ни едно време го шиеха.
Виж целия пост
# 97
Имам пакет амарант и пакет замразен пюриран/ситно кълцан спанак. Не знам защо ...Не обичам и не искам да извхърлям храна.
Мога ли да направя следното, като целта е да получа гарнитура към месо :
1. Сварявам амаранта 20 мин 1 към 3 вода ( така пише на опаковката ) с малко сол.
2. Задушавам спанака с лук и обилно чесън и прибавям сварения, прецеден амарант? Имам консерва домати на кубчета, която също не ми трябва и мога да сложа? Като подправки много обичам копър, кимион и кориандър? Коя/кои да сложа? И в какво да задуша/запържа? Имам само краве масло и класическо слънчогледово олио, които могат да се обработват топлинно.
Аз бих сервирала амаранта за канапе, отгоре спаначеното пюре и накрая месото.
При амаранта бих сложила и ядки някакви и сушени плодове. Кимиона при месото евентуално. На спанака му върви дожоджен. Ама това според моя вкус. Simple Smile
 Мазнините (олио и масло) са си толкова обичайни, не знам какво им се чудиш.
Виж целия пост
# 98
Този пюриран спанак някак не си го представям задушен. По-подходящ е да се направи тортата с него. Но това е мое виждане.
Виж целия пост
# 99
  Аз бих сервирала амаранта за канапе, отгоре спаначеното пюре и накрая месото.
При амаранта бих сложила и ядки някакви и сушени плодове. Кимиона при месото евентуално. На спанака му върви дожоджен. Ама това според моя вкус. Simple Smile
 Мазнините (олио и масло) са си толкова обичайни, не знам какво им се чудиш.

Благодаря ти, почти всичко ми се изясни, освен :
- Ядките и сушените плодове да ги варя с амаранта или само да го сложа начукани/накъсани/кълцани след като е готов?
- Домати на кубчета да не слагам при спанака или е ОК да сложа, ако обичам принципно домати?
Виж целия пост
# 100
  Аз бих сервирала амаранта за канапе, отгоре спаначеното пюре и накрая месото.
При амаранта бих сложила и ядки някакви и сушени плодове. Кимиона при месото евентуално. На спанака му върви дожоджен. Ама това според моя вкус. Simple Smile
 Мазнините (олио и масло) са си толкова обичайни, не знам какво им се чудиш.

Благодаря ти, почти всичко ми се изясни, освен :
- Ядките и сушените плодове да ги варя с амаранта или само да го сложа начукани/накъсани/кълцани след като е готов?
- Домати на кубчета да не слагам при спанака или е ОК да сложа, ако обичам принципно домати?
Домати може да добавиш към спанака - като яхния ще е.  Ако ще го слагаш в/у амараната трябва добре да го редуцираш, да не е много течно.
Сушените плодове (за 3-4 мин към края )  и ядките може да вариш заедно с амаранта. А може и въобще да не ги готвиш - както ти звучи по-добре на теб.
Виж целия пост
# 101
Преди няколко дни ви питах за кафявия(пълнозърнест) ориз.
В крайна сметка днес реших да го сготвя традиционно "пиле с ориз" на фурна. Ако шете вярвате, готвя го от 11,30 часа и още не е готов. Стои твърд, въпреки че го накиснах около 10 часа във вода!
Уж обяд чакаме, но май ще ядем към 2 часа.
Възможно ли е аз да съм сгафила като го запържих леко в края, заедно с морковите и лука? И кога солите ориза- като го сложите във фурната или към края на готвенето, че аз го посолих в началото?
Виж целия пост
# 102
Аз не обичам много ориз, пък с кафяв изобщо нямам личен готварски опит, но когато приготвям вкъщи винаги соля накрая. Включително и разните култури - боб, леща и т.н.
Знам, че сол в началото пречи да се сготви.
Виж целия пост
# 103
Аз скоро не съм ползвала кафяв ориз и като цялао не много. Не съм имала случай да не се свари, но си е тегав по принцип. И като се пече няма как да се посоли по-късно (а солта стяга разбира се)... абе не знам какво да ти кажа. Може би пък не е трябвало да го запържваш.
Аз снощи готвих славянски гювеч - ориз с месо, чушки и домати .. ама обикновен ориз (Баланс на Крина) и го посолих преди печенето разбира се. 
Струва ми се, че е подходящ повече за салати... като черния ориз.
Виж целия пост
# 104
Здравейте!
Може ли да се замрази тесто за пита? Ако има значение става въпрос за питка Слънце. Кога трябва да се замрази-веднага след като го омеся или трябва да втаса първо. И после и при размразяването- трябва ли да го оставя пак да втасва или го оформям и слагам да го пека?
Благодаря ви!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия