Нека бъде Великден с Lidl! Включи се в празничната кампания и спечели 1 от 20 ваучера по 50 лв.

  • 36 603
  • 977
# 840
Много обичаме и често хапваме спанак с ориз и спаначена супа.
Виж целия пост
# 841
Снежанка с коприва. Уникална. Вместо краставички слагам накълцана на ситно коприва.
Виж целия пост
# 842
Пролетта всички обичаме панирана коприва. Правя си панировка с яйца, бира, брашно и малко бакплувер. Така измитата и подсушена коприва потапям в панировката и пържа в сгорещено олио. Поднасям с домашен чеснов сос
Виж целия пост
# 843
Моето предложение е за яйчена салата- сваряваме яйцата, вадим жълтъците, намачквам и обърквам с майонеза, подправям със сол и черен пипер .
Виж целия пост
# 844
Ние много обичаме млечна салата с домашно квасено кисело мляко, цедено,  кисели краставички, копър, чесън и орехи.
Виж целия пост
# 845
От безмесните ястия любимо ни е миш маша, който както всеки добре знае се прави с яйца и сирене и зеленчуци по желание (домати, чушки, лук..).
Виж целия пост
# 846
Аз съм по бързите и лесни рецепти.Вкъщи са на почит пълнените червени чушки с яйце и сирене.Лесно,вкусно и питателно,мисля че няма нужда от рецепта,обичани са от всички.
Виж целия пост
# 847
Картофки на фурна: картофи,  лук, олио, сол и пипер запичат се на 200 за 30 мин.
Виж целия пост
# 848
Едно от любимите безмесни ястия у дома е лапад с ориз на фурна .

Необходими съставки:
лапад - 500 грама
пресен лук - 1 връзка
бял ориз Родна стряха - 1 кафена чаша
черен пипер -  1 чаена лъжица
червен пипер - 1 чаена лъжица
няколко стърка розмарин (вкъщи го обожаваме и го слагаме почти на всичко)

За заливката:
кисело мляко 4% Родна стряха - 1 чаена чаша
яйца Родна стряха - 2 бр.

Първата стъпка от рецептата за лапад с ориз е подготовката на ориза. Ако сте решили да ползвате кафяв ориз, трябва да знаете, че неговото приготвяне изисква подготовка. Необходимо е да го измиете и да го накиснете във вода за около час. Ако пък ползвате бял, кисненето във вода не е необходимо, само го измивате и е готов. Аз ползвам бял ориз премиум на Родна стряха.
Почистените лук и лапад се нарязват на дребно и се задушават в сгорещено олио за около 5 мин. След  това се добавя и оризът (предварително отцеден от водата) и се запържва за 2-3 мин.
Слагат се подправките, след което сместа се изсипва в тава и се добавя вода – 3 чаши, ако ползвате бял ориз и 4 чаши, ако ползвате кафяв. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато водата изври и оризът омекне. Ако оризът не е омекнал, а водата е вече извряла добавяте още малко вода.
По желание може да се направи и заливка от 1 чаена чаша кисело мляко и 2 яйца. И да се доизпече още 5мин.
Сервирам с цедено кисело мляко Родна стряха и стрък пресен чесън.
Виж целия пост
# 849
Всеки обича- панирани тиквички,панирани червени чушки, пържени картофи,таратор
Много прости неща и всеки знае рецепта за тях, аса толкова вкусни
Виж целия пост
# 850
Любима на цялото семейство е картофената запеканка: един ред сварени намачкани с масло картофки, натрошено сирене, още един ред намачкани картофки. Настъргваме кашкавал и запичаме на фурна до златисто.
Виж целия пост
# 851
Много обичам постни ястия и в сезона на пролетните зелении,  си приготвям супа от коприва и кселец, ориз със спанак и баница със сирене и спанак/коприва.
Виж целия пост
# 852
Баница с лапад, ризото с гъби и всякакви крем супички са ни любими.
Виж целия пост
# 853
Баница с лопуш и ориз с лопуш са ми любими за пролетни ястия.
Виж целия пост
# 854

Вегански козунак.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия