Нека бъде Великден с Lidl! Включи се в празничната кампания и спечели 1 от 20 ваучера по 50 лв.

  • 36 609
  • 977
# 855
ПОСТНИ ЛОЗОВИ САРМИ
Ориз 1 чаена чаша
лук 2 глави
лозови листа 40 броя
олио 1/2 кафена чаша
чубрица 1/2 чаена лъжица
сол
Виж целия пост
# 856
Яйца по флорентински

4 с.л. масло
 3 с.л. брашно
1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
черен пипер, сол
2 бр. големи жълтъци
2 с.л. заквасена сметана
1 ч.ч. настъргано сирене Грюер или Гауда
2 глави лук
 450 г спанак
 4 бр. яйца

В малък съд на котлона се разтопяват 2 с.л. от маслото. Сипва се брашното и се бърка 2-3 минути, докато леко се запържи. По малко се добавя от прясното мляко, като се бърка непрекъснато. Слага се сол и черен пипер. Жълтъците се разбъркват със сметаната и се добавят към соса. Бърка се още малко и накрая се слага 3/4 ч.ч. от сиренето. Оставя се настрани.
Спанакът се почиства и измива. Разтопяват се другите 2 с.л. масло и се запържва ситно нарязаният лук. Добавя се спанакът и се задушава за няколко минути. Яйцата се изпържват по отделно на очи.
В 4 чинии се разпределя спанакът. Отгоре се слага по едно от яйцата. Върху тях се сипва от соса. Поръсва се с останалото сирене.
Поднася се с препечени филийки хляб.
Виж целия пост
# 857
Яйца по панагюрски
Яйцата се пошират във вода със сол.Заливат се с кисело мляко с чесън,преди поднасяне се прави запръжка с червен пипер.
Виж целия пост
# 858
Любимото ми постно ястие са чушки с доматен сос.
Чушките се изпичат, най-добре на барбекюто, след което се обелват. Овалват се в брашно и се пържат до златисто. След това правя доматен сос по класическа рецепта с лук и подправки. Нареждам чушките в чинията и върху тях изливам доматения сос.
Виж целия пост
# 859
Любимото ми веган основно ястие е рулото от леща.

Подходящо е за празнична трапеза, като дори напомня на вкус руло от кайма. Приготвям го по рецепта на Know how to cook.
Виж целия пост
# 860
Коприва с ориз
Виж целия пост
# 861
Ориз с лопуша на фурна
Задушават се зелении - лопуш, зелен лук, може малко коприва, добавя се малко червен пипер и домат, после изчистения и измит ориз. Налива се водичка и се слага във фурната да се пече. По някое време се добавя пресен юзъм /джоджен/ и магданоз и се разбърква.
Виж целия пост
# 862
Любимо ни е "Ориз със спанак", дори заместваме дроб- сърмата, защото не я обичаме.
Моята рецепта е много лесна: задушавам спанак, лук, моркови. Когато са готови слагам оризът, малко да се задържи. Местя в тава и пека со готовност на 180 градуса.
Виж целия пост
# 863
Обожавам безмесни ястия. Имам безброй варианти. Едно от любимите ми неща е :
Бланширам карфиол, морков и броколи, слагам ги в тавичка, разбивам 2-3 яйца, слагам сирене котидж на око, малко, копър и малко вегета, заливам зеленчуците и запичам..... става уникално. Същото си го правя и с тичквички. Правя и го в гювече...
Другото ми любимо е Кюфтета от тиквички
Настъргани 2-3 тиквички, 2 яйца, сирене Котидж на око, 1/2 чаша финни овесени ядки и много копър 😊. Оставям тиквичките да се изцедят, яйцата, омесвам с овесените ядки, сиренето Котидж, копъра и добавям много малко чесън на прах. Смесвам след това с тиквичките, оформям кюфтета и ги слагам върху хартия за печене в тава и ги пека в предварително загрята фурна.
Виж целия пост
# 864
Лапад с кисело мляко

Лапад около един стриг( аз го правя на око), едно кисело мляко, чесън
 Лапада се изчиства от дръжките и се попарва във вряла вода за около 10мин. Изцеждам и  запържвам пак около 10-15 мин. След което прибавям към киселото мляко в което съм счукала чесъна. Става много вкусно
Виж целия пост
# 865
Обожавам безмесните ястия.
Една любима разядка: катък с печени червени чушки, които обичаме да си консервираме.
Та.. 1) половин буркан от чушките, нарязани на ситно
    2) готов катък+ сирене или цедено мляко + сирене + 2-3 лъжици кисело мляко.
3) чесън
Разбърквам всичко до хомогенна смес. Украсявам с маслини.

Обожавам родопски клин (понеже съм родопчанка)
Сварява се оризът, добавят се 3 яйца и сирене.
Намазана с масло тава се покрива с две кори (купени), отгоре се поръсва със сместа от ориз, сирене и яйце. Покрива се отново с две кори, загъва се добре и се пече първо горе, после се обръща, намазва се пак тавата и се изпича пак отгоре.

Бон Апети!
Виж целия пост
# 866
Баница с картофи, по желание може да се сложи лопуш или коприва. Става много вкусно.
Виж целия пост
# 867
Картофено пюре със сметана и чедър:
Сваряваме картофите, намачквам ги много добре с преса, като добавям течна сметана. Докато са топли добавям масло и поръсвам с чедър. Може да се направи и с пармезан, общо взето търпи експерименти рецептата.
Друга любима рецепта ни е салата Слънце:
крема сирене се смесва с натрошено сирене и със сместа се пълнят чушки Сиврия. Натъпкват се добре и се режат на кръгчета. Оформят се в кръг, а по края се нареждат резени домати за лъчите на слънцето.
Виж целия пост
# 868
Любима спаначена баница Simple Smile
1 пакет готови кори
600-700 гр. спанак
2 стръка пресен лук
4 яйца
200 гр. краве сирене
50 мл олио и 50 гр масло
В олиото задушавам спанака и лука. След леко охлаждане добавям натрошеното сирене и четирите разбити яйца. Разпределям сместа за броя кори, по една навивам на "охлюв". Отгоре върху всяко охлювче поставям малко парченце масло. Пека на 180гр около 45 мин.
Виж целия пост
# 869
Семпло, но много вкусно Wink извара, която купувам от Лидл, ситно нарязан праз, олио, сол и малко черен пипер на вкус. Всичко това се разбърква и върху едни тънки сухарчета отново закупени от Лидл се получава чудесно, добавяте и чаша вино за разкош Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия