Нека бъде Великден с Lidl! Включи се в празничната кампания и спечели 1 от 20 ваучера по 50 лв.

  • 36 596
  • 977
# 825
Спанак със яйца и сирене ни е любимо през пролетта!!! Задушавам солидно количество спанак и зелен лук, чуквам яйцата и накрая добавям сирене или тофу и подправки на вкус. Оставям да си се смеси всичко и сервирам. Вкусотия!!
Виж целия пост
# 826
Ето любимото ми къри с нахут:
1 ч.ч. ориз
4 ч.ч. вода
1 буркан с нахут
1 малка консерва смлени домати
1 ч.л. захар
1 глава лук
сол
къри на прах
олио

Оризът се сваравя с водата до омекване. Нахутът се прецежда и изплаква. Лукът се нарязва на ситно и се запържва до златисто в олио. Добавя се консервата домат, малко захар и ври няколко минути. Аз му добавям 1 с.л. брашно, разредена във вода, за по - гъста консистенция, но не е задължително. След около 5 минути добавям нахута и го оставям за 1-2 минути да поеме от доматения сос и да се стопли. Готовото къри подправям на вкус и слагам в чинии 1:1 къри и ориз.
Оризът го обичам по - мек, затова и го варя в повече вода!

Всички продукти може да намерите в Лидл! 😉
Виж целия пост
# 827
В момента блаженствам сама над една тенджера със супа от зелении, домашните карнивори не я искат 😄

В нея има спанак, лапад, пресен зелен лук и пресен чесън, левурда, коприва, шепичка ориз и застройка с кисело мляко и яйце.
Виж целия пост
# 828
Вегетарианска каварма с гъби кладница

Запържват се гъбите и лука. Добавят се домати на кубчета или от консерва. Намалява се огъня да покъкри и да изври водата от доматите. Добавям ронена чубрица и смлян черен пипер.
Виж целия пост
# 829
По тези празници винаги правим салата от варени яйца, майонеза, сирене, маслини, варени грах, картофи и царевица . Нарязваме всичко на дребно и смесваме. Пропорции няма, на вкус и предпочитания.
Виж целия пост
# 830
Това вече е по моята специалност Simple Smile
Обожавам без месни ястия!
Любим вкъщи, основно на мен, е хумуса. Правя го от :
- буркан иберийски нахут
-глава лилав лук
- зехтин
-Кориандър
-кардамон
-кимион
-чесън
-сол
-лимонов сок
-магданоз
-тахан
-мед

Всичко смесвам и пасирам до кремообразна вкусотия!
После мажа върху сирене, брускета или нещо друго и консумира без мярка!!
Виж целия пост
# 831
Нарязвам тиквички на филийки, посолявам, подсушавам и запържвам до златисто. Правя доматен сос като запържвам малко лук и чесън, домати на кубчета от консерва, риган и босилек. В тава редя доматен сос, после тиквички, после пак доматен сос и т.н. Отгоре поръсвам с настъргана моцарела или пармезан, но и с обикновен кашкавал става вкусно.  Запичам във фурната.
Виж целия пост
# 832
Любимо тиквички с яйце и сирене:
4 тиквички
3 яйца
200 гр. сирене
1 връзка копър
3 скилидки чесън

Тиквичките се нарязват на кръгчета смесват се със ситно нарязания копър и смачкания чесън, овкусяват се с малко сол и олио и ги вкарваме във фурната за около 15-20 мин. на 180 градуса.
Като омекнат ги заливаме със сместа от разбитите яйца и натрошеното сирене. Слагаме отново във фурната до получаване на златист цвят на заливката.

Може да се хапва и топло и студено като предястие.
Да ви е сладко!
Виж целия пост
# 833
Моето приложение е Гъбена супа, при която за целите на вегетарианското хранене маслото и животинската сметана могат да се заменят със зехтин и растителна сметана.
Гъбите се нарязват и задушават в мазнината. Добавят се сол и черен пипер, зелен лук, морков, чушка, целина и магданоз. Налива се необходимото количество вода. Ври около 30 минути,  след което се добавя 200мл течна сметана.
Виж целия пост
# 834
Пълнени тиквички с ориз и гъби:
Режем тиквичките на половина по дългата страна и издълбаваме вътрешноста, да станат като лодки.
Приготвяме ориза по вкус, аз лично запържвам лук, чесън и гъбите до златисто, добавям ориза, подправки и вода. Оставяме да си къкри, не да се свари напълно и да не е без вода. Слагаме в тиквичките и ако искаме да е веган, можем да оставим така или да настържем веган или краве кашкавал, моцарела, пармезан (на вкус). Печем на 180-200 градуса във фурната до омекване на тиквичката.
Виж целия пост
# 835
Ако не си почитател на агнешкото или се храниш само с вегетарианска храна - то тази рецепта е точно за теб. Разнообрази менюто си с вкусното предложение на шеф Шишков!

Вегански бургер, поднесен в листа от айсберг със зелен „кетчуп“



Нарязваме печурките и ги задушаваме в маслиново масло, докато повечето вода не се изпари от тях.
Добавяме нарязаните зелени чушки и скилидките чесън.
По желание пасираме или накълцваме зеленчуците за повече текстури, след което овкусяваме със сол и пипер.
Приготвяме бургерите на тиган или грил.
Сглобяваме веган бургера в следната последователност: лист айсберг, домат, веган бургер, зелен „кетчуп“, лист айсберг.

Pushpin Виж цялата рецепта и всички съставки ТУК
Виж целия пост
# 836
Много безмесни ястия са любими на семейството ми- постни лозови сарми, ориз с гъби и маслини, картофени кюфтета, запеканка с броколи и сирена...и още много други.Наскоро след тежките празнични трапези приготвих Руло от тиквички с крема сирене и червени чушки- божествено лесно и вкусно!
Виж целия пост
# 837
Пролетно безмесно ястие е спанак с ориз, много го обичаме. Бланширам спанака и го нарязвам на ситно. Запържвам лук, морков, червена и зелена чушка, добавям и ориза, накрая и спанака. Прехвърлям в тавичка, доливам с бульон и вода, подправки на вкус и запичам.
Виж целия пост
# 838
В сезона често готвя тиквички. Печени,пържени,пълнени с ориз,на рулца със сирене вътре... Всякакви вариации се хапват. Също и ориз-с гъби или с различни зеленчуци.
Виж целия пост
# 839
Много обичаме спаначени кюфтенца.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия