Нека бъде Великден с Lidl! Включи се в празничната кампания и спечели 1 от 20 ваучера по 50 лв.

  • 36 618
  • 977
# 870
Пържени тиквички, пържен патладжан, панирано сирене.
И две любими разядки - с авокадо ( с кисело мляко и майонеза - в блендер) и с патладжан.
Виж целия пост
# 871
Суфле от тиквички
Тиквичките се нарязват на кубчета в купа. Добавят се яйца, натрошено сирене и малко олио. Разбърква се и се слага в тава да се пече. Малко преди да се извади от фурната се настъргва кашкавал отгоре.
Виж целия пост
# 872
Каша от коприва:
нарязана и попарена коприва се запръжва с лук и брашно в тиган, добавя се вода, сол, червен пипер на вкус.
Виж целия пост
# 873
Панирана коприва. За 30-40 стръка коприва са нужни:2 яйца, 3 с.л.брашно, 1ч.л.бакпулвер,50мл.газирана вода(бира или лимонада) и щипка сол. Изчистена и измита коприва, оставяме да изсъхне, след което потапяме в сместа и пържим до готовност.
Виж целия пост
# 874
Гъби с ориз, мусака от тиквички и картофи, печени зеленчуци, разядки с извара,яйца, сирене, супа от лапад, коприва и още много идеи и пак се получава празнична трапеза!
Ето и рецептата на едно предложение.Нещо като  суфле.
500 гр гъби кладница , нарязани и сварени почти до готовност, слагат се в подходяща тавичка и се заливат със смес от - 4 ,5 яйца, чаша прясно мляко, лъжица,две брашно, щипка сода, сол и пипер на вкус. Малко зехтин преди сместа върху гъбите, сместа и се запича около 20 Мин до готовност. Накрая по желание може и кашкавал да се добави настърган и да се върне във фурната за 2 ,3 минути.
Виж целия пост
# 875
На всеки празник приготвям салата/гарнитура от сварен ориз с грах, царевица и моркови. Подправям със сол, черен пипер и олио. Понякога слагам и гъби.
Виж целия пост
# 876
В къщи всички обожаваме патладжан с доматен сос 🙂
Виж целия пост
# 877
Пълнени тиквички със яйце, сирене и кашкавал на фурна.

Виж целия пост
# 878
Гъби с ориз - около 350 г. гъби ,ориз - 1 ч.ч.,лук - 1 бр.
зеленчукова подправка - джоджен,черен пипер,червен пипер
олио,масло и сол.Измийте и почистете гъбите, нарежете.
Лука нарежете на ситно и заедно със гъбите ги сипете в тиган с малко олио и масло.Задушете ги, след което прибавете измития ориз, зеленчуковата подправка и запържете, докато оризът стане прозрачен.
Сипете две чаени чаши вода и оставете да къкри на умерен котлон, като на моменти разбърквате.Овкусете с подправките и преди да изключите котлона, поръсете с червен пипер.
Виж целия пост
# 879
Тиквички на фурна

Необходими Съставки
•   тиквички - 2 бр.
•   яйца - 2 бр.
•   сол - на вкус
•   брашно - 1 ч.ч. бяло
•   царевично брашно - 1 ч.ч.
•   черен пипер
•   олио - за поръсване
•   галета - 2 - 3 с.л.
•   МЛЕЧЕН СОС
•   кисело мляко - 1 ч.ч.
•   чесън - 2 бр. скилидки
•   сол - на вкус
•   копър
* мерки и количества
Начин на приготвяне
Измити тиквички се режат на пръчици с дължина колкото един пръст.

В купа се разбиват яйцата, отделно в чиния сипваме бяло брашно, смесено с половин чаена лъжичка сол, а в нова чиния смесваме царевично брашно и галета.

Приготвя се широка тава от печката с хартия за печене, която се намазва леко с олио. Поръсваме тиквичките с черен пипер и щипка сол. Всяка пръчица от тиквички се овалва първо в бяло брашно, после в разбити яйца и накрая в смес от царевично брашно и галета.

Нареждат се в тавата, отгоре се поръсват добре с олио. Печем в загрята фурна 200°C до златисто.

Изваждаме в чиния и сервираме с млечния сос.
Виж целия пост
# 880
Много обичаме запържени гъби с лук, чесън, пресен спанак за гарнитура и като самостоятелно ядене.
Виж целия пост
# 881
Любими безмесни и сезонни ястия вкъщи са спанак с ориз, сарми с лападови листа, баница с лапад и супа от коприва.
Виж целия пост
# 882
Всякакви варианти приготвени пиперки, било то миш маш, пълен с яйца и сирене, с кайма и ориз, та до суров натъпкан със сирене 😁😜
Виж целия пост
# 883
Панирани тиквички
1 кг тиквички се нарязват на продълговати ленти, осоляват се и се планират с яце и галета. Пекът се върху хартия за печене във фурната на 180 градуса до зачервяване. Поднасят се със чеснов сос.
Виж целия пост
# 884
Ориз със спанак, ориз с лапад. Сарми с лозови или зелеви листа
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия