Глазури, марципан, покрития за торти, фондан, фигурки за торти 2

  • 119 838
  • 339
# 120
 Parvo se izvinaivam za latinicata, no  niamam KREDOR dnes...eto edno interesno video kak se pravi torta bebe:

http://www.youtube.com/watch?v=zFx2hSkuWk8
Виж целия пост
# 121


По сладкарниците такива неща ги правят от много твърдо желатиново тесто, но след това не става май много-много за ядене

1 желатин (10 гр) се накисва в 50-100 мл вода, за да набъбне и след това се вари на водна баня, докато се разтвори. След това прибавяш пудра захар. Количество не мога да ти кажа, но се получава едно тесто, което е доста твърво. Разточваш го и работиш бързо, че се втвърдява много бързо. Предполагам, че в случая ще е удачно да използваш идеята си за обличане на някаква кутия, и като се втвърди тестото, да я извадиш.
Успех!  Peace
Виж целия пост
# 122
А с какво оцветявате фигурките ое маршмелоуз? Пак ли с сладкарска боя? Защото гледам,че те по принцип са си шарени(бонбоните имам предвид)?
Като разтопих бонбоните, стана бледо оранжева смес. Една част отделих да е стози цвят (за мен поне беше много приятен), а другото тесто оцветих с боя за яйца. Аз това бебе не бих го разрязала. Толкова е истинско!
Виж целия пост
# 123
Здравейте момичета    bouquet.
Вчера си направих захарен фондан по рецептата на Наталина. Ама нещо ми се струва, че се обърка работата и не мога да разбера от какво. Значи, смесих си всичко както е обяснила Наталина и стана едно перфектно гладко тесто. Чак се изненадах от резултата, че нели ми е за първи път. Понеже малко ми лепнеше и добавих малко пудра захар и около 1 лъжица царевично нишесте (предположих, че няма проблем с нишестето, но дано там не би е била грешката). После го прибрах добре увито в хладиланика 'за да почине тестото". Абе до тук гледах всичко стриктно да е. Сложих малко боя и когато почнах да правя фигурките всичко в началото беше ОК, но после за нула време започна да се стяга и напуква разточеното тесто. Омесих го наново и малко в микровълновата за да се отпусне, но  няколко секунди след като го извадих не ставаше да се меси въобще, докато беше мекичко и изведнъж започна да се троши. Та накрая стана цялото на ситни трошици. Тук вече едно импровизиране падна  Mr. Green. Сложих малко глюкоза и пак омесих, стана еднородна маса,  но пък много ми лепнеше а с още пудра захар се страхувах да не почне пак да се троши. Ако някой има идея къде ми е била грешката моля ви помагайте, че в сряда ще трябва пак да правя торта и не искам да се обърка пак нещо. Предполагам, че не е от боята защото в началото нищо му нямаше на тестото и дори успях да направя около 30 цветенца, ама после какво се обърка незнам  newsm78. Извинявам се за дългото обяснение, ама за да може да ме разберете по-добре го написах толкова  километражно.  Mr. Green
П.С. Не ползвах целия фондан и сега половината си стои в хладилника неоцветен, какво да правя, за да не се получи пак този номер  #Cussing out

Това, което си забъркала не се съхранява в хладилник, а в добре затваряща се кутия, за да не влиза въздух...... А пък с микровълновата направо си му видяла сметката. Simple Smile

Чакам все пак какво ще каже наталина......
Виж целия пост
# 124
Корнелия, коя рецепта точно прави, защото съм пуснала поне 2 за фондана.
Но като чета май си правила втората и грешката ти е точно в прибавянето на повече нишесте(то втърдява). Но защо си слагала глюкоза? там се прибавя вода ако е сухо или пудра захар ако лепне! А и  докато работиш, останалото тесто трябав да е завито много добре(аз съм писала че съхне бързо).

Пропорциите за фонданите и глазурите трябва да се спазават много точно, защото иначе правят проблеми!
Успех следващият път!  bouquet


ПС. Тане, аз съм писала, че може да се съхранява в хладилник около седмица и след това да се пусне в МБ, така че там не и е грешката! Явно грешката е че го е оставила открито докато е работила с част от тестото, а и тази глюкоза там не е на място - тя е при другата рецепта. Прибавянето на нишестето също е от значение!
Поздрав и нa теб!  bouquet
Виж целия пост
# 125
Днес намерих още една фирмичка за сладкарски материали. Питах за фондан-опаковка от 7,5 кг. вьпроса ми е кьм мамите които си взимат на партия голяма разфасофка. Колко време може да се дьржи така? Например ако го взема с друга жена и го разделим на половина-тези 3 кг за колко торити ще ми стигната и колко време мога да го сьхранявам и как?
Виж целия пост
# 126
mnogo gotina tema, zapisvam seza da sledia!
Виж целия пост
# 127
Корнелия, коя рецепта точно прави, защото съм пуснала поне 2 за фондана.
Но като чета май си правила втората и грешката ти е точно в прибавянето на повече нишесте(то втърдява). Но защо си слагала глюкоза? там се прибавя вода ако е сухо или пудра захар ако лепне! А и  докато работиш, останалото тесто трябав да е завито много добре(аз съм писала че съхне бързо).

Пропорциите за фонданите и глазурите трябва да се спазават много точно, защото иначе правят проблеми!
Успех следващият път!  bouquet


ПС. Тане, аз съм писала, че може да се съхранява в хладилник около седмица и след това да се пусне в МБ, така че там не и е грешката! Явно грешката е че го е оставила открито докато е работила с част от тестото, а и тази глюкоза там не е на място - тя е при другата рецепта. Прибавянето на нишестето също е от значение!
Поздрав и нa теб!  bouquet

Наталина благодаря ти за отговора, аз нямах нет до преди няколко часа и затова не съм отговорила по-рано. Ами всъщност фондана е от рецептата ти за тортата със сините обувчици. Предполагам, че проблема ми е станал заради нишестето, но след като смесих всичко точно и тестото ми беше доста лепкаво реших да добавя малко пудра захар и после незнайно от къде реших  вместо захар и малко нишесте  #2gunfire.
За глюкозата:, знам, че я няма в рецептата, но имаше една друга пак за фондан но с глюкоза за една жълта торта пак с обувки (не си спомням на кого беше) та след като тестото изведнъж започна да се троши и след като сложих  малко вода както си писала и не ми се получи реших да пробвам с глюкоза  newsm78. Всъщност имаше подобрение и успях да направя няколко розички които се получиха  приблизително добре. Мисля си, че просто тъй като не съм работила друг път с фондан и може би неуспях да преценя каква консистенция трябва да е и прибавих повече захар от необходимото.
П.С. След цялата тази галамация стана един голям сакатлък с моята торта и незнам да се смея ли или да плача  Mr. Green. Ама вие не ми се смейте много  Sick Всичко беше ОК, на другия ден започнах да украсявам тортата. Реших да я облека с фондан или по-скоро да изиминирам кърпичка метната отгоре. Метнах фондана и започнах да шпризовам кремче по краищата за по-голяма гъзарийка. И тук почнаха проблемите. Кесийката на шприца се оказа пълен боклук и се спука още в началото. Реших да ползвам обикновнновенни кесийки и няма да казвам колко от тях се спукаха докато успея да намеря свястна. После като тръгна работата с шприца така съм се съсредоточила да следя да не ми се прекъсне линийката, че тортата се озовала на края на масата и от там хлуп право на земята  #Shocked  smile3514  smile3511. Загубих ума и дума при вида на тая пихтиеста размазана маса на пода. А този ден беше деня на рожденния ден на свеки и тортата трябваше да е готова. Запазих самообладание изтичах до близкия магазин взех рула и направих набързо торта с рула. Тя стегна за 3 часа и понеже не бях сложила цялата украса на предната торта използвах я за да украся тази. Не стана съвсем добре, но все пак се полчучи. Имам снимка, но в момента не мога да я кача, ще ви я покажа тези дни.
Все пак тортата  страшно вкусна беше и много я харесаха, но след този злополучен ден не исках и да я помириша. То бива бива каръщина ама аз тоя ден просто се ....
Виж целия пост
# 128
Днес намерих още една фирмичка за сладкарски материали. Питах за фондан-опаковка от 7,5 кг. вьпроса ми е кьм мамите които си взимат на партия голяма разфасофка. Колко време може да се дьржи така? Например ако го взема с друга жена и го разделим на половина-тези 3 кг за колко торити ще ми стигната и колко време мога да го сьхранявам и как?

Миналата година взимахме общо фондан. Май че се паднаха по 2 кг. Беше ужасно много. Той се ползва предимно за еклери. Опитах да покрия торта с него и стана много неравна.
Виж целия пост
# 129
korneliia_h, много ме развесели твоя разказ, въпреки,че на теб ти е било тежко, но се надявам тази къръщина да е била за първи и последен път. Ще чакам да се  похвалиш вече с успехи.
п.с. жълтата торта с обувки я правих аз когато имаш свободно време и материали побвай рецептата за фондан с глюкоза, на мен ми се отдаде да работя с него,  хем ми беше за сефте
Виж целия пост
# 130
Привет и от мен! Поздравления за хубавата тема!  smile3501
Вие ме запалихте да се пробвам и аз да направя торта с фондан. Друтата седмица имам повод. Та искам да попитам някой знае ли къде в Пловдив мога да намеря фондан?  newsm78Ако не намеря готов, тогава ще го правя аз. Също така не мога да намеря сладкарски бои - в големите магазини няма. С друго може ли да се оцветява?
Виж целия пост
# 131
Korneliia_h, и мен ме развесели и даже едно такова миличко ми стана. Прииска ми се да те гушна.
Нали знаеш, че каръците всъщност са най-щастливите хора на света!   bouquet
Виж целия пост
# 132
Gushanka,Знам един склад в Пловдив,но не сьм ходила/много ми е далечеее/-кв.Тракия,бл.104,фирма Торнадо.
Там има и моделиращо тесто за фигурки.Ако отидеш да кажеш след това какво си купила.Ще се радвам ако сьм ти била полезна.
Виж целия пост
# 133
Аз в предния си постинг говорех точно за склад в Пловдив. Аз сьщо сьм от Пловдив. намира се в малките улички около "Каменица".ако те интересува пиши ми  ще обясня по-подробно кьде е .Там има и сладкарска боя и готови украси-разни тошченца,цветенца,листенца. Ако искаш можем да си вземем нещо заедно и да си го разделим,тьй като кличеството е доста голямо.
Виж целия пост
# 134
Ето каква торта спретнах днес.
Не е професионална, но това ми е първия опит!Надявам се на децата да се хареса.
Използвах готов фондан.Малко е трудно за начинаещ като мен да работи с него, защото трябва да се работи бързо и с много пудра захар Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия