Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ИВК III степен и препоръки за детски неврохирург

  • 575
  • 2
Здравейте, със свито сърце пиша тук. Преди 11 дни родих по естествен път първородната си дъщеря. След раждането веднага изплака, дадоха ми я да я гушкам още в родилна зала, след което я качиха в неонатология за стандартни прегледи. Това беше първият и последен път, в който успях да й се порадвам. Още същата вечер ми казаха, че бебето ще остане под наблюдение, защото има затруднена адаптация и е правила дихателни паузи. На другата сутрин й правиха трансфонтанелна ехография, при която се установи кръвоизлив в ляв вентрикул 3-та степен, като и левия и десния са разширени малко. Сложиха я в кувьоз и беше в него до преди 3 дни. Държа да кажа, че дъщеря ми е доносено бебе и никой няма  обяснение защо се е получил този кръвоизлив, един от лекарите на смяна го нарече "системна грешка". Мен ме изписаха когато трябваше, а тя остана в болницата. Днес й правиха отново трансфонтанелна ехография, при която се установи по-голяма дилатация във вентрикулите спрямо предният ехограф. Аз съм изписана от болницата и получавам оскъдни сведения по телефон един път на ден, а през останалото време място не си намирам. Следящата я лекарка заговори за дренаж/шънт, който се прави, за да изтече съдържимото от кръвоизлива и да не пречи на развитието й. Има ли някой с подобен опит, минал през това? Моля за мнения относно добър неврохирург, извършвал такива интервенции, както и неонатолози, педиатри и рехабилитатори. Благодаря ви предварително.
Виж целия пост
# 1
Здравей, за съжаление не мога да помогна с информация, но се сещам за наша съфорумка - sugarfree, на която детенцето имаше шънт. Мисля, че те се лекуваха в Турция, но все пак ако се свържеш с нея може би тя би могла да ти даде полезни насоки. Стискам ви палци!
Виж целия пост
# 2
Здравейте, може да пишете в групата във фейсбук: Фондация "Нашите недоносени деца" и със сигурност мамите ще се отзоват с информация.
Успех
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия