Азиатска кухня

  • 57 454
  • 730
# 15
Записвам се и аз. Огромна фенка съм на почти всичко азиатско, най-вече на корейската храна. Огромна фенка съм на почти всичко азиатско, най-вече на корейската храна. Ще споделя няколко лесни рецепти тези дни.
Виж целия пост
# 16
За един начинаещ готвач според вас кои ястия са по-лесни за правене?
Виж целия пост
# 17
Цитат
За един начинаещ готвач според вас кои ястия са по-лесни за правене?
Може би трябва да започнеш със салати или леките зеленчукови ястия
IvanGeorgiew за сушито заповядай https://www.aline-made.com/how-to-make-sushi-rice/
аз купувам готов оцет за суши  https://www.amazon.co.uk/Kikkoman-1-KIKKOMAN-Seasoning-Sushi/dp/ … 2121346&psc=1
 и аз направих за вечеря лека, семпла  и бърза салата

Скрит текст:

 
Виж целия пост
# 18
По отношение на кимчито от краставици, мислех и аз да пробвам скоро. Също толкова ли е пипкаво като това със зелето?
Не е изобщо толкова пипкаво защото не се чака да седи със сол като китайското зеле и аз го правя по рецепта, в която не се бърка онази топлата каша със захар и оризовото брашно.
Но и не си представяй същия вкус като на традиционното кимчи от китайската зелка. Те на всичко мариновано си му казват кимчи, но това от краставицата не издържа на продължително ферментиране и по-скоро се доближава до овкусена краставица, която е маринована и оставена да отпочине за 2-3 дни в хладилника. Самият зеленчук не издържа  по-сериозно ферментиране.
Виж целия пост
# 19
Здравейте, вместо запис, един въпрос: някой знае ли къде, в София или онлайн, м8га дс намеря черни китайски гъби?
Вкъщи сме почитатели на азиатската храна, най-вече китайска и суши. Мисля да експериментирам скоро с корейска Simple Smile
Виж целия пост
# 20
rally, черни гъби взимаме от този до на Женския пазар.
Виж целия пост
# 21
Благодаря, Ким Сонг! Сега остава да си намеря нетретирани краставици и ще я пробвам тази вариация на кимчито.

Човече, мерси за препоръката за китайския, обожавам черните гъби ❤
Виж целия пост
# 22
Ние редовно готвим азиатски ястия -  лютиви супи, всякакъв вид къри, пържен ориз или нудли с месо и зеленчуци, морски дарове, шишчета на скара и т.н. Преди години ММ имаше проекти в различни страни из Азия и аз го придружавах понякога, та доста сме опитали от тамошната кухня. Предимството е, че всичко става бързо, няма варене или печене с часове. Отделно, при нас се намират добре заредени магазини с азиатски подправки, което още повече улеснява готвенето.
Ще гледам да дам и рецепти със снимка, ама като нямам никакъв навик да снимам....
Виж целия пост
# 23
rally, черни гъби взимаме от този до на Женския пазар.

Благодаря! Преди 2 седмици бяхме на гости за няколко дни при семейство, в което жената е китайка. Готвеше страхотно и почти винаги слагаше черни гъби в ястията. Ще опитам и аз Simple Smile  (синът ми каза да се науча като нея да готвя 😅 - едва ли, тя си е китайка, но мога да експериментирам)
Виж целия пост
# 24
Това  което знам е че китайските рецепти по света нямат нищо общо с трационните китайски ястия.

Аз довечера съм се засилил да правя пролетни свежи рулца, че най-накрая намерих по-големи кори.
Виж целия пост
# 25
Това  което знам е че китайските рецепти по света нямат нищо общо с трационните китайски ястия.
👍🏻
А също и корейските, и японските. Продуктите са различни и явно самите техники за готвене също, досега не мога напълно да докарам вкъщи вкуса на ястията, които сме яли на място в съответната държава. За подправките да не говорим, хайде в Япония почти не ги ползват, още се чудя как от едни прости продукти успяват да приготвят толкова вкусни неща. Но корейците си подправят сериозно, аз имам доста от оригиналните им подправки и пак не го докарвам на 100 % същото 😁
Виж целия пост
# 26
Разбира се,че има разлика. Направени са така ,че да се харесат на хората ,които ще го ядат. Да ,не навсякъде могат да се намерят оригинални подправки , а и вкуса на продуктите е друг.
Когато ходим в Чайна таун ,говорим с готвачите и те казват, че приготвят храната според хората, които я консумират. Но могат да ти приготвят нещо, ако държиш да бъде  автентично. Автентична кухня само в съответние държави може да се опита.
Тук в Лондон е пълно с магазини за азиатски продукти и поне на мен не ми е трудно да намеря каквото търся за да приготвям ястията. Наистина корейската е много пиперлива/люта/ за това аз намалявам количеството люти съставки за да можем да ядем.
Виж целия пост
# 27
В къщи харесваме азиатска кухня и приготвям от време на време по нещичко, но нямам навик да снимам.
Тук могат да се пазаруват доста продукти подходящи за азиатски ястия.
И три канала, които харесвам - Marion's Kitchen , Souped Up Recipes , Pailin's Kitchen
Виж целия пост
# 28
И аз много харесвам азиатска кухня, особено тайландска. Любимо е тайландско жълто къри с тофу, зеленчуци, и кокосово мляко. Готвя го у дома, но не съм добра със снимки.

Обичам и всякакви stir fries със зеленчуци. Egg rolls и spring rolls купувам замразени и само слагам във фурната. Не са никак лоши.

Виж целия пост
# 29
Спанак по корейски

питки на пара

улични чеснови корейски питки
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия