Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

спешно моля за съвет!

  • 494
  • 5
здравейте, моля ви за съвет!
от няколко дни бебето ми се дави докато суче, плаче и сякаш започва да се плаши от зърното...не знам какво да правя?! имам доста кърма, усещам, че каналите ми пускат много, дали затова се дави? лошото е, че току-що като го кърмих още от начало започна да се дави, разплака се и сега не иска да яде и само плаче. опитах да го сложа на другата гърда, но плаче и не иска да суче. често напоследък и повръща...
страхувам се, че сега е гладен и не знам какво да правя...имал ли е някой подобен проблем и как се справяте в такива ситуации?
Виж целия пост
# 1
Спокойно! Напълно е възможно млякото да започва да тече много обилно и бебето да се дави заради това. Можеш да поизцеждаш малко на ръка или с помпа така, че като му дадеш да вуче, вече първите фонтани да са минали и кърмата да тече по-бавно. Говоря да поизцедиш само малко, нали ме разбираш?
Успокой се и всичко ще се нареди.
Виж целия пост
# 2
И аз съм имала такива ситуации, примерно гърдите ми бяха напрегнати и дори направо пръскаха като фонтан. И бебето се изнервя яко. Беше на около 2-3 месеца тогава. Изчаквах го да се успокои 15-20 минути, през това време се изцеждах малко, да не е така напрегната гърдата и да пръска буквално, и детето си се наяждаше спокойно.
Най-важното според мен е да изчакаш да се успокои, да не го изнервяш допълнително. И моят хубавец е връщал няколко пъти само, но от преяждане.
Виж целия пост
# 3
Здравей мила!
Първо-спокойно.Наистина първите месеци е най-трудно, притесняваш се от всичко. Постепенно нещато ще си дойдат на място.

Ами напълно е възможно бебо да се дави, защото струята е прекалено силна или той засуква доста силно, или просто е прекалено лаком, или е доста поизгладнял, а може и да не може да захапе хубаво и да се нервира на това. При нас се случваше същото-лакомия, после задавяне, особено в началото, случва се и сега, когато Али е на 2,5 месеца. Това, което помага, е от време на време да го дърпаш от зърното/пъхаш си малкия пръст в гълчето на устата/.Так ще може да си поема въздух, да си почива, вместо да си изпълва цялата уста с мляко, и после да се  дави. Понякога даже ми се е налагало да е обръщам с главата надолу, когато имам съмнения, че положението става по-напечено/хващаш го за двата крака и така/.Докато си почивата тъкмо може да се пробвате де се оригнете. Друго, което предполагам биха те посъветвали майките от форума, е да се храните по-често, така хем няма да ти се препълват гърдите, хем той няма да бъде гладен като звяр.
Тъй като сега моята хубавица се опитва да ми прави кърмаческа стачка, мога да ти кажа, че когато е ядосана прекалено, дори не иска гърдата.Малко объркано стана, но просто исках да кажа, че тръбва да го успокоиш, преди пак да му предложиш гърдата.
По принцип е малко вероятно,ако е останал гладен, да не иска да яде и да си седи мълчаливо. Така че, изчакай малко и тогава опитайте.Нека си пореве малко, постепенно ще успееш да го успокоиш.Когато огладнее, пак ще нададе вой.
А по въпросът за повръщането-и на нас в началото ми беше голям проблем.Според лекарите било нормално, ако преяжда, или ако не се оригват хубаво.Притеснително е, ако повръщането е много като количество, ако се случва на всяко ядене, и ако бебето не наддава.
Така че просто трябва да проявиш малко търпение!
Успех!
Виж целия пост
# 4
И ние имахме такъв момент в началото - започваме да се кърмим, млякото потича като фонтан и следва задавяне...
И аз правех като Marisshka - като усетя фонтана и съответно че детето не може да смогне (това ставаше на 2 - 3 смукване) пъхан малкото пръсче в устичката, махам гърдата, изчаквам малко фонтана да се успокой, детето да преглътне и после пак. Няма нищо нередно. Дано да кърмиш колкото си искаш и да не правиш грешки като мен, та сега с умиление да си спомням за тези *проблеми*...
Виж целия пост
# 5
много ви благодаря за отзивчивостта! ще опитам всички съвети, които ми дадохте...дано всичко е ок!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия