Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Релактация и недоносено бебе-ПОМОЩ!

  • 2 557
  • 27
# 15
Има, но трябва много цедене, упоритост и индивидуална работа с консултант по кърмене.
Виж целия пост
# 16
Въпросът е по-скоро "струва ли си?". Имаш чудесно, здраво бебче, радвай му се. Бих те посъветвала да работиш в посока да си простиш и да загърбиш това чувство на вина. Няма смисъл от него. А и след година-две ще си на съвсем друга вълна Hug
Виж целия пост
# 17
Mariya66666, аз не разбрах кърмата ти спряла ли е напълно.

Ако е спряла и сте си свикнали на АМ, по-скоро съм съгласна с Philomena.
Много ще е трудно да се опитваш от такъв етап да се върнеш назад. Не само възстановяването на лактацията, но и факта, че бебето няма да иска да засуче от гърда. А ако даваш изцедена кърма от шише, изключително трудно може да поддържаш лактацията си без истинско кърмене.
Виж целия пост
# 18
Последното изречение просто просто не е вярно и затова трябва да се говори с консултант, а не да се коментира във форум😉
Виж целия пост
# 19
LittleCactus🌵, така ли? И кое точно не е вярно?
Лактацията се поддържа трудно само с изцеждане, без истинско кърмене. Това при положение, че изобщо я има лактацията. А ние тепърва ще я възобновяваме в случая.

И не съм казала "невъзможно" все пак. Зависи кой какви приоритети има. Ако жената има желание, ще намери начин.
Виж целия пост
# 20
Не е вярно и е строго индивидуално, не съм съгласна да се изказват неверни твърдения, които не само няма да помогнат на жената, а тотално ще я объркат. От един консултант по кърмене.
П.С. цеденето не е по-малко кърмене, майката дава майчино мляко, истинско и неистинско не съществуват в подобен казус, всяка двойка мама и бебе имат своята специфика и ако една жена цеди, за да храни детето си, не е по-малко кърмачка, от друга, която не е ползвала никога помпа.
Виж целия пост
# 21
Че аз да съм казала, че жена, която цеди не е кърмачка?
Проблемът е, че истинското сукане на бебето от гърда е много по-ефикасно и стимулира повече лактацията. Изцеждането по какъвто и да е начин стимулира по-малко отколкото кърменето. Това е единственото, което съм казала.
И между другото го казвам от опит. Първото ми дете се роди недоносено, стоя в кувьоз и изгуби сукателен рефлекс. Едвам успявах да давам мляко от шише. Изцеждах месец и нещо, за да го храня с кърма, но уви - кърмата постепенно намаля и приключи.
Второто ми дете го кърмих три години. Никога не съм можела да изцедя сносно количество.

Така или иначе всяка кърмачка знае, че изцеждането и същинското кърмене нямат еднакъв ефект по отношение на лактацията и че кърменето е по-ефикасно.
Виж целия пост
# 22
Същинско, истинско....и чете някоя жена с недононосено дете и реве, че не същинска и истинска майка...Ужасно!

Това, че вашият опит е горчив и не сте успяла, не значи, че жените не могат успешно да поддържат лактация с помпа повече от година дори, затова казах жената да говори с консултант, защото тук ще се изкаже всеки със субективното си мнение, без да е специалист, без да вземе предвид нейната история, нейните условия, нейното здравното състояние, нейното бебе и нуждите му.
Лактация може да се поддържа с цедене! Това не важи за всяка жена и за всеки случай, но важи за голям процент. Затова има консултанти, да помогнат и да окажат подкрепа. Няма една и съща кърмаческа ситуация, както няма един и същи бюст, всъщност както няма две еднакви симетрични гърди.

Към жената, попитала за релактация, обадете се на НАПК или на ЛЛЛ, говорете с консултант, ако наистина искате да опитате, ще получите нужното внимание, подкрепа и насоки.
Виж целия пост
# 23
...
Това, че вашият опит е горчив и не сте успяла, не значи, че жените не могат успешно да поддържат лактация с помпа ...
Учудвам се как успявате да принизите и да вкарате чувство за вина и на най-непринудения коментар?!

ПП. Измежду консултантите на ЛЛЛ има всякакви. Да им потърсиш съвет не е панацея и не бих пращала всеки при тях ако не мога да назова някой поименно.
Виж целия пост
# 24
LittleCactus, нещо не можем да се разберем.
Същинско, истинско....и чете някоя жена с недононосено дете и реве, че не същинска и истинска майка...Ужасно!
Това го казвате Вие, не и аз!

В предния си пост вече съм обяснила това, което имах предвид.
Надявам се авторката на въпроса да е разбрала по-добре от Вас!
Виж целия пост
# 25
...
Това, че вашият опит е горчив и не сте успяла, не значи, че жените не могат успешно да поддържат лактация с помпа ...
Учудвам се как успявате да принизите и да вкарате чувство за вина и на най-непринудения коментар?!

ПП. Измежду консултантите на ЛЛЛ има всякакви. Да им потърсиш съвет не е панацея и не бих пращала всеки при тях ако не мога да назова някой поименно.
Къде точно вменявам чувство за вина? Жената сама каза, че не е успявала,и да този опит със сигурност не е приятен, но не може да бъде генерализация, той е субективен опит, толкова. Нейните генерализации могат тотално да объркат и отчаят, жените, които четат и трябва ясно да се каже, че това, че тя не е успяла, не значи, че не е възможно, че е по-трудно, че не е истинско и прочие.
Да потърсиш съвет от консултант по кърмене, когато искаш да върнеш лактацията или когато имаш проблеми с кърменето, е единственият смислен съвет, който може да се даде тук. В сайта на НАПК консултантите са с контакти по градове и квартали, най-близкия до жената, ще е най-добрият вариант. ЛЛЛ нямат подобна карта на контактите, но имат телефон и лесно ще ориентират жената по телефона към кого най-добре да се обърне. Всеки един от консултантите е добре обучен и ще й помогне.
Виж целия пост
# 26
Дори и да приемем, че всеки консултант е добре обучен, не всеки има правилния подход. И най-близкият географски не означава задължително най-добрият вариант. За останалото съм изключително скептична, че 3 месеца след отбиване може да се възстанови кърменето. Хормоналният фон се е възстановил, жлезите са намалили масата си.

ПП за мен Утро се е справила чудесно и е успяла геройски да даде най-важното на детето си - необходимите микроорганизми, които да спомогнат за изграждането на здрава чревна флора.
Виж целия пост
# 27
Благодаря ти, Philomena!
Но няма значение аз как съм се справила.

Идеята беше, че на първо място е трудно да се възстанови лактацията и е свързано с доста усилия.
На второ място да се поддържа лактацията с изцеждане е още по-трудно.
Това по отношение на конкретния казус.

LittleCactus, това, че имам подобен опит, по какъв начин те кара да мислиш, че само на базата на този мой опит съм си генерализирала заключенията? За трите години плюс, в които кърмих второто си дете, съм изчела предостатъчно за кърменето и за всякакви ситуации и проблеми. От десетките жени, с които общувах, само една успя да си поддържа лактацията с изцеждане.
И моля да обърнеш внимание, че има разлика между "трудно" и "невъзможно".
А за истинско и неистинско просто вече не ми се коментира.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия