Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Майки пушачки ?

  • 2 732
  • 22
Тези от вас който не сте успели да откажете цигарите по време на бременност ? По колко цигари пушехте и отразили се това на плода по някакъв начин ?
Виж целия пост
# 1
Дори да не се е отразило на нечие друго дете, не значи че няма да се отрази на вашето.
Виж целия пост
# 2
Отразява се на всички бебета без изключение. Е, не им пише на челото “Майка ми пушеше докато й бях в корема”, но последствията за здравето им са за цял живот.
Казва го бивша пушачка (20 години пушила) и отказала цигарите година и половина преди да започне първата си ин витро процедура.
Виж целия пост
# 3
Бога ми... Простете, но не ми го побира ума... как знаете че във вас расте живот и му причинявате това с цигарите... За мен е чиста безотговорност!
Виж целия пост
# 4
Палих цигара в изключително критични моменти по време на бременността ми и то с голяма вина, въпреки че вече много доктори съветват активни пушачи по-добре да палят по някоя цигара, отколкото да се въздържат, което пък много не го разбирам. Но на въпроса Ви - както казах доктори казват че до 2-3 цигари на ден не е уау. По- притеснително е пушенето по време на кърмене. Тука веднага ви скочиха, но в  крайна сметка и на заклети непушачи децата имат проблеми, така че според мен Божа работа. Най-важното за мен е майката да се чувства спокойна и добре по време на бременността, пък ако една цигара с кафето сутрин ви помага за това - ок.
Виж целия пост
# 5
Аз ги спрях веднага, но познавам жени, които не ги спряха. При повечето децата са добре, но има няколко момичета, които загубиха бебетата. Естествено, може от всичко да е, но те никога няма да си простят.
Виж целия пост
# 6
Бога ми... Простете, но не ми го побира ума... как знаете че във вас расте живот и му причинявате това с цигарите... За мен е чиста безотговорност!

Побира, не побира... Това все пак е зависимост. И донякъде егоизъм. Някои хора включително и майки, мислят първо и основно за собственият си задник и удоволствия. Всичко останало е на заден план.
Все се сещам за една сладкарничка. Бях извел моите хлапета... И като пристигнаха няколко майки... Пълен ужас! За около 15 минути сладкарничката стана буквално на лисичарник! Няма въздух за дишане, буквално... Оставихме торти и сладоледи и навън...
Виж целия пост
# 7
Пушех по една цигара след вечеря към 19 часа.
Като се роди бебето, станеше ли 19 се късаше от рев първите няколко месеца.
Виж целия пост
# 8
Вечер бебетата са натрупали впечатления от деня, около 19 часа обикновено идва момента за къпане, вечерно хранене и сън. Нормално е да стават изнервени, "криви" и раздразнителни. Вашето, разбира се, може да е плачело заради едната цигара след 19 часа.
Виж целия пост
# 9
Бях страстна пушачка, пушех по 20-25 цигари на ден, когато разбрах че съм бременна си изпуших последната цигара и ги спрях от раз. А това лекари да съветват пушачки да намалят а да не спират така цигарите са пълни безумия. Ако растящият живот в теб, бъдещото ти детенце не е достатъчен мотиватор да спреш тая отрова, не знам... Кърмя вече 10 месеца детето си и цигарите изобщо не ми липсват, надявам се и никога повече не ги започна.
Виж целия пост
# 10
Мнение от другата страна на корема.

Темата винаги ми е била интересна още от училище, когато ни обясняваха за генетична предразположеност и че ако майката пуши се натрупва някаква-научна-дума памет в бебебто и след това, ако реши да пробва има огроооомен шанс да се пристрасти от раз.

Мама е разбрала, че е бременна с мен в третия месец и съответно три месеца си е пушила и пиела (тя никога не е пиела много, де). Ей ме на - върл противник на цигарите, но го отдавам на това, че от много малка съм пасивен пушач и то в нередни количества и не мога да понасям да мирише даже на цигари около мен. Но пък съм с куп алергии.

Когато мама беше бременна с брата ги спря и хубостника е пушач. Шанс. Брата е относително здрав, като теглиш чертата.

Това, че не е хубаво да се спират от раз също съм го чувала, покрай изчистването на организма може да има много неприятни последици за плода. Трябва да поровя малко по въпроса.
Виж целия пост
# 11
Аз съм бъдеща майка, която спря цигарите седмица след като разбра, че е бременна, НО МЕ ПОБЪРКВА факта, че се задава въпрос...и вместо някой да отговори на този ми ти въпрос адекватно, се започват упреците .
Никой не ги иска. За Бога!
Ако дамата ги  искаше, щеше да пита за МНЕНИЯ. Ужасно досадно е, честно.


Та по темата - познавам бременни пушачки, чиито деца са си съвсем в ред.
Просто мамите не са успели или да ги намалят или да ги спрат изцяло ( пушеха по 1,2 цигари на ден).
Виж целия пост
# 12
Няма такова нещо като 1-2 цигари, които няма да навредят. Лотария си е.
Глупости са и това как организмът ти ще изпитва шок докато се чисти и т.н. Да, на теб може да ти е шок, но от това в тялото ти няма да протекат някакви вредни за плода процеси. Това се пише от медицински неграмотни хора.
Помисли как ще живееш после със себе си, ако детето ти има проблем и ти може би си допринесла с цигарите.
Виж целия пост
# 13
Помисли ако нещо стане с бебето, няма да можеш да си го простиш. Ей тази реплика на мъжа ми ми помогна да спра. Това, че не се спирало от раз, са глупости и извинения. Спираш и това е! Няма последна цигара, просто спираш. Казва ти го пушач, който спря във втория месец на бременността и после две години не пуши /кърмих до 1,4 г някъде/ и сега пак пуша. Знам какво е да си пристрастен, но бебето е по-важно. Набий си го в главата и като то се допуши си го казвай. Трудно е първата седмица, после забравяш. Успех Hug
Виж целия пост
# 14
Офтопик, но една дама ми беше споделила, че си е представяла, че й се повръща всеки път, когато си помисли за цигара и така ги е спряла няма и седмица след двете чертички.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия