Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 140

  • 26 669
  • 446
# 30
Вода,сол и лимонов сок за да се избегне обезводняването. Особено в тези дни с високи температури. Това го научих от един строителен работник, докато работеха под тукашното силно слънце и се потяха изобилно.
Виж целия пост
# 31
Има нещо вярно за потенето, ама то като се замисля... аз когато гонех 100 кила, от най-малкото нещо се задъхвах и изморявах, то остава и да не бях все изпотена. Та със сигурност и от това е разликата, сега ми е къде по-леко и имам повече енергия, иначе не че съм спряла да се потя ама не е същото.
За в кетоза не мога да кажа понеже не гоня такава и дори и да ми се е случвало някога, ще да е било инцидентно. Здравословното състояние си се отразява и на това, когато човек е болен потта му мирише различно също, колко му е и кетозата да дава отражение.
Виж целия пост
# 32
Търся идеи от къде да купувам месо от пасищно отглеждани животни, риба без живак и от свободен улов. Живея в голям град, нямам село и не познавам хора от село. В био щандовете сурово месо няма. Само с яйцата имам избор, млечни не консумирам.
Виж целия пост
# 33
Виж във фейсбук. Попадала съм на разни групи и страници от сорта на "Българска борса за месни и млечни продукти", също разни фермерски страници. Хората обикновено събират поръчки и разнасят с хладилно камионче. Какво е качеството на месото нямам идея, просто знам, че съм срещала такива места из интернет пространството. Може да кажеш в кой град си, някой може да даде по-конкретна идея. В моя роден град има един човек, който обикаля околните села и изкупува животни от хората (баби и дядовци, дето гледат за себе си, не ферми, после ги коли и продава. Месото винаги е било сграхотно.
Виж целия пост
# 34
Аз спрях ВМ храненето или поне се стремя към палео, макар че пак мазнините ми идват по високи и като цяло често са най-големия процент от храната. Не се чувствах добре. Сега броя калории от наколко дни като пак не си позволявам вх освен по някой друг плод и то по малко. Но и малко завиших въглехидратите около 60-70 грама са ми, понякога и 80 защото днес правя обременяване с глюкоза. Към момента въглехидратите още са само от зеленчуци и по някой и друг плод.
Виж целия пост
# 35
Аз се притеснявам да купувам от непознати. Не съм наясно месото минава ли някакви тестове преди продажба, за да е безопасно? В същото време се тръби как продаваното по магазините съдържало какво ли не, вредно, да се търсела чиста храна. Срещат се подигравки (в групи във Фейсбук), че хората пазарували в Лидл, но не става ясно за алтернативи. Извинявам се, че отварям темата, но няколко мнения по-напред имаше линк със статия, в която точно се засягаше какво може и не може да се яде и беше засегнато качеството на рибата и месото. Това породи въпроса ми. Аз наистина не знам как да набавям такива пресни и чудесни храни в ежедневието си на градски човек.
Знам например, че в Метро два пъти седмично се доставят "пресни" рибни продукти (все пак са замразени при транспортирането) и има възможност за набавяне на скариди, октопод, ципура и лаврак от Турция и Гърция. И до тук се изчерпвам, признавам си, че пазарувам другото месо от Лидл.
Виж целия пост
# 36
Аз също вземам понякога месо от Лидл, вземам също пилешко от Метро. Там има румънско месо, а в Румъния е забранено третирането на птиците с антибиотици и хормони. Нищо по-специално не гледам, защото био еко органик нещата не са ми по джоба, нито пък имам време да ги издирвам и да пазарувам от специални магазини. Купувам пресни неща, следя срока на годност и това е. И без друго вкъщи замразявам, защото пазарувам месо веднъж на 2 седмици.
Виж целия пост
# 37
Определено не се вманиачавам чак толкова в храната, която купувам, освен да следя да е в срок. Пазарувам и от Лидл, а също и от местни месарници.
Виж целия пост
# 38
Силвър, коя марка е румънското месо? Само в Метро ли има? Аз заради АБ и хормони не ям и не готвя често, а обичаме. Домашно нямаме. Само телешко в буркани правим. Купуваме цяло теле пасищно. Ма пък аз не съм голям фен. Обичам риба, свинско и пиле.
Виж целия пост
# 39
Моля тези,  на които моя "тон на писане " не им харесва да подминават.
Мирише
уста- 2 капки етерично масло от menthe poivréе ( някаква мента) решава проблема, освен това е силно антибактериално средство,но не слагайте преди да сложите маска, защото лютото отива в очите.
Потта : не напразно обучават кучета за да откриват болест по миризмата (на потта) преди изследванията да го покажат.
И...има и миризма на урината.
Всичко е нормално, ако няма медицински проблеми.
По спомен миризмата на потта при начало на диабет е сладниково-плодова, но не го взимайте на доверие, лекарите са необходими и човешкото обоняние няма нищо общо с кучешкото.
Цвета на урината е от значение също, но това е друга тема .
За месото
Мисля,че в България животните са пасищни. Не мога да си представя, че някой храни крави /телета със сено и фураж ,като може да го пусне само да пасе трева.
Вероятно има някаква възможност за връзка/движение с дребни производители.
Вярно, че ние сме разглезени. Имаме label rouge знак за фермерско и вкусово качество. Може и да се плати прасенце "на зелено "(да ти го гледат)или да получаваш щайга със сезонни продукти (това е относително, може да получиш неща,които никога не си ял и не знаеш как и какво се яде нищо, че дават и рецепти ).
Ако се разходите до някое близко село, мoже и да откриете нещо интересно (Вили
от https://www.vilistime.com/bg/  вече живее на село и се хвали).
Виж целия пост
# 40
Аз от Амброзия съм взимала и пилешко, и свинско. Даже пръжки ми правиха хората, но е доста скъпо и поспрях.
Виж целия пост
# 41
и на домашните животни дават антибиотици
родителите на ММ гледат зайци и пилета, от едни ниви ни дават рентата под формата на телешко, та го знам от достоверни източници
разликата е, че домашните животни не са обездвижени и се гледат с темпове на нормален растеж, а не с екстремно угояване
виж в домашните и магазинерските яйца разликата я вкусвам безпогрешно
Виж целия пост
# 42
https://shop.metro.bg/shop/pv/BTY-X231242/0032/0021/~1%D0%9A%D0% … ent_accept_button

Ето това е румънското пилешко от Метро, не съм го виждала другаде.
Виж целия пост
# 43
Аааа знам го това, почти съм сигурна, чв в а Кауфланд съм го виждала, благодря. Не знаех че е румънско и че е “ чисто”
Виж целия пост
# 44
Аааа знам го това, почти съм сигурна, чв в а Кауфланд съм го виждала, благодря. Не знаех че е румънско и че е “ чисто”

Жаки, ето го етикета

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия