За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 079
  • 760
# 15
Така е, права си за опасностите Joy
За съжаление съм имала нападение на гадове - всичко изхвърлих. Опаковани овесени ядки, брашна, варива.... Сега имам отделно хладилниче за варива, вкл. нетретирани и са ок дори и бая старите.
Виж целия пост
# 16
От червена леща готвя:
Езогелин
https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D0%BB%D0%B8%D0%BD
Червената Соня (кофта от червена леща и булгур)
https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D0%B3%D1%83%D1%80
Веган кюфтета от червена леща и булгур
http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/search?q=%D0%BA%D1%8E% … D0%B5%D1%89%D0%B0
Боб, леща, ориз ......слагам за денонощие във фризера.
Виж целия пост
# 17
Върти ми се в главата една нестандартна идея за "пиле" Жулиен. Ще го правя със свински пържолки, това е едната разлика, а вместо кисели краставички мога ли да сложа пресни тиквички?  Няма да има приятният кисело-солен вкус от краставичките, но това не ни пречи. Какво ще кажете дали ще се получи вкусен вариант?
Виж целия пост
# 18
Моля за изпробвана рецепта за искендер кебап Sunglasses
Виж целия пост
# 19
Моля за изпробвана рецепта за искендер кебап Sunglasses

zai4eee, погледни рецептата на Берина. Преди години беше, го правих за гости, всички го харесаха, допълнително сипвах, одобри се много.
А тая рецепта за същото ястие, но с карфиол, само съм я запазила. Пак от форума е, но не съм записала кой я похвали. Не съм я и пробвала, стои в списъка. Simple Smile
Виж целия пост
# 20
В блога на Кокона съм виждала много рецепти за турски ястия и кебапи. Струва ми се, че са много подробно и добре описани рецептите. Аз не съм правила, но четейки мисля, че ако реша да правя, ще прегледам блога.
За пилето жулиен с тиквички - мисля, че не бих го направила. Най-напред тиквичките пускат много вода и ще разводнят ястието, освен това са доста безвкусни и трябва много внимателно да се готвят, защото за нула време стават на каша. Аз лично, бих си го направила с кисели краставички.
Виж целия пост
# 21
Върти ми се в главата една нестандартна идея за "пиле" Жулиен. Ще го правя със свински пържолки, това е едната разлика, а вместо кисели краставички мога ли да сложа пресни тиквички?  Няма да има приятният кисело-солен вкус от краставичките, но това не ни пречи. Какво ще кажете дали ще се получи вкусен вариант?
Не бих сложила тиквичка, не разваляй жулиена...но това си е вече до вкус. Poni същото е споделила. Пилето си го направи като селска яхния с картофи, а друг път Жулиен, защо пиша за пилешко по провансалски, защото това готвих снощи и стана прекрасно, до момента не бях го правила, имало си малко тънкости и аз ги спазих.
Моля за изпробвана рецепта за искендер кебап Sunglasses
Да правих го и е великолепно по тази рецепта на Кокона, няма втора като нея на този тип ястия - https://vkusenden.blogspot.com/2018/10/iskender-kebab.html
Виж целия пост
# 22
Poni  и Marcheva, благодаря Flowers Hibiscus
Ще потърся пилешкото по провансалски.
Виж целия пост
# 23
Върти ми се в главата една нестандартна идея за "пиле" Жулиен. Ще го правя със свински пържолки, това е едната разлика, а вместо кисели краставички мога ли да сложа пресни тиквички?  Няма да има приятният кисело-солен вкус от краставичките, но това не ни пречи. Какво ще кажете дали ще се получи вкусен вариант?
свинско, ако е филе, или контрафиле, се готви бързо и става като пиле жулиен, но краставичките няма как смениш с тиквички.
Виж целия пост
# 24
Скрит текст:
Моля за изпробвана рецепта за искендер кебап Sunglasses

https://ipeychev9.blogspot.com/2018/10/blog-post_24.html


Скрит текст:
Върти ми се в главата една нестандартна идея за "пиле" Жулиен. Ще го правя със свински пържолки, това е едната разлика, а вместо кисели краставички мога ли да сложа пресни тиквички?  Няма да има приятният кисело-солен вкус от краставичките, но това не ни пречи. Какво ще кажете дали ще се получи вкусен вариант?

Не сменяй киселите краставички с тиквички. По добре ги пропусни.
https://ipeychev9.blogspot.com/2015/06/blog-post_15.html
Виж целия пост
# 25
Еее открих ви, бях се притеснила какво става с темата, защо никой не пише. Дайте идея как да приготвя 2 скумрии без глави. Досега все на грил тигана съм ги мятала, нещо ново ми се иска сякаш.
Виж целия пост
# 26
тази е много вкусна https://pep-4o.blogspot.com/2014/05/blog-post_19.html
и като лаврака съм правила в хартия с маслини , зеленчук https://pep-4o.blogspot.com/2021/06/blog-post_16.html
Виж целия пост
# 27
Скумрия с доматен сос - лесно и бързо в тава на фурна . Дафинов лист , чер пипер , лук , чесън . Каквото обичаш.
Гювечета също стават с риба - на подобен принцип .
Печена на фурна с майонеза.
В тез жеги някакви такива бързи работи.

Виж целия пост
# 28
Скрит текст:
Еее открих ви, бях се притеснила какво става с темата, защо никой не пише. Дайте идея как да приготвя 2 скумрии без глави. Досега все на грил тигана съм ги мятала, нещо ново ми се иска сякаш.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_15.html
Виж целия пост
# 29
Animal ChickenИмам излишни повечко яйца, моля давайте идеи за рецепти.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия