За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 146
  • 760
# 45
А трябва ли им някаква термична обработка?
Ако ги запека на тостера и направя някакъв млечно-майонезен-чеснов сос, дали ще е добре?
Виж целия пост
# 46
А трябва ли им някаква термична обработка?Ако ги запека на тостера и направя някакъв млечно-майонезен-чеснов сос, дали ще е добре?
Е става, ама в буркан обикновено са вече преготвени и съвсем меки, вкусът им също е отишъл във водата, не са идеален вариянт. Предполагам ще е по-лесно първо да отцедиш водата от буркана и след това просто да ги изтръскаш в чиния, за да не се разкашкат. Обикновено им се слага сос холандез, с яйца, търпят мазничко, става и с майонеза, лимон и черен пипер също много им тичат. Стават и за гарнитура да ги ползваш, правиш едни пържоли, дали свински или пилешки, както искаш, отстрани купчинка картофено пюренце и най-отгоре аспержите и ръсваш лимонов сок и черен пипер, както си му е реда. Или може да ги добавиш към омлет:  разбъркваш едни яйца, хвърляш в тиган с малко масълце, поръсваш отгоре сиренце, черен пипер, добавяш аспержите и слагаш капака. Ако пък си съвсем майстор-кулинар ги добавяш в киш.
Виж целия пост
# 47
Благодаря ви Flowers Hibiscus
Виж целия пост
# 48
И аз имам такива и се чудех какво да ги правя.
Виж целия пост
# 49
От старата тема:

 
Имам 3-4 малки домашни патладжанчета. Simple Smile Моля за идеи как да ги приготвя.
  Патладжан при мен - https://morrennaa.blogspot.com/search/label/%D0%9F%D0%B0%D1%82%D … D0%B6%D0%B0%D0%BD
Виж целия пост
# 50
Здравейте.
Реших да правя кекс, но нямам бакпулвер. Само със сода бикарбонат ще се получи ли?
Виж целия пост
# 51
Скрит текст:
Здравейте.
Реших да правя кекс, но нямам бакпулвер. Само със сода бикарбонат ще се получи ли?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/07/blog-post_25.html
Виж целия пост
# 52
Здравейте.
Реших да правя кекс, но нямам бакпулвер. Само със сода бикарбонат ще се получи ли?
Аз слагам на кекса само сода, и си става всеки път.
Виж целия пост
# 53
Благодаря. А вместо ванилия някакъв друг ароматизатор да подскажете? На вилата съм и няма работещ магазин наблизо...
Виж целия пост
# 54
Здравейте.
Реших да правя кекс, но нямам бакпулвер. Само със сода бикарбонат ще се получи ли?

Може домашен бакпулвер да си направиш от 1 ч.л. сода и почти толкова лимонтозу. Обикновено го дават равни части от двете, аз слагам лъжичка с връх сода и почти равна лимонтозу.
Ако имаш лимон, кората можеш да настържеш, или от портокал. Канела също става, стига да я харесвате. И все пак зависи от кекса.
Виж целия пост
# 55
За тези неща знам, но ги нямам в момента. Намерих едно нишесте банан. Мисля от него да 4сложа малко. Ром също нямам, намерих уиски. То слага ли се на кексове? Имам и круши.
Виж целия пост
# 56
За плодово нишесте тъкмо щях да пиша, уискито ако е ароматно - може, не съм от разбирачите. За крушите не знам дали няма да разводнят и да стане глетав кексът. Шоколад също може или какао.
Виж целия пост
# 57
Кекс и без набухвател се получава идеално .
Също съм правила и с аспирин .
Виж целия пост
# 58
Скрит текст:
За тези неща знам, но ги нямам в момента. Намерих едно нишесте банан. Мисля от него да 4сложа малко. Ром също нямам, намерих уиски. То слага ли се на кексове? Имам и круши.

Коняк, ликьор или сироп.
Виж целия пост
# 59
На вилата индрише нямаш ли?Аз от години го отглеждам точно,  за да го ползвам вместо ванилия.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия