Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Обзавеждане на маломерен двустаен

  • 4 374
  • 144
Здравейте,
Моля за малко помощ за два маломерни двустайни. Все още са в строеж, но нямам идея как на тази площ да наместя всичко. В средния ще живее синът ми (22г.), а другия мислим да даваме под наем. Мебелите ще са по поръчка, защото ми се ще да оползотворим и без това малкото пространство.
Виж целия пост
# 1
На проекта вече са начертани мебели в що-годе разумен вариянт. Не ти харесва вариянта или искаш и други мебели да добавяш? Щом ще са по поръчка те ще нагласят размерите дори да са нестандартни и ще се нагласят колкото място има. Нещо конкретно ли имаш предвид за мебелите?
Виж целия пост
# 2
За спалните вземете гардероби с плъзгащи се врати, с разположение като на схемата. Ако вземете с нормални крила, няма да има достъп. Иначе аз съм така - нощното шкафче пред гардероба и ми е удобно.
Моят гардероб е и с надстройка с плъзгащи се врати.
Виж целия пост
# 3
Кухнята на кривия е най-голям проблем, защото не виждам как да наместя уредите. Освен това липсва антре, място за връхни дрехи и обувки и се чудя за настилката във всекидневната. Клоня към плочки, но няма ли да е студено? Изложението е запад, последен четвърти етаж. И място за съхранение също не мога да измисля. Евентуално под спалните, но имах спалня по поръчка с механизъм и отдолу всичко  беше в мухъл, та съм малко на кантар.
Виж целия пост
# 4
В кухнята си има очертано хладилник, пералня до него, мивка, печка. Ламинат според мен е по-добре от плочки. Вратата към спалнята може да е сгъваема, така ще може да се оползотвори пространството на стената откъм банята, там може да се сложи шкаф. Другия вариянт е продълговат шкаф сложен до дивана и с гръб към дивана. На гърба може да поставите картина, ще дава илюзията за малка преградна стена която ще оформи хола и ще имате място за съхранение на две якета и обувки. Диванът не е задължително да е центриран пред телевизора, може да се дръпне наляво. Масата може да е кръгла и така ще сложите четири стола.
Виж целия пост
# 5
Пуснетe кухнята още малко в страни, окачете тв-то над трапезната маса..
Виж целия пост
# 6
Доколкото виждам, при кривия имате доста голямо общо помещение.
Аз бих пуснала една Г-образна стена с дългата част да затвори кухнята, а късата да сочи към настоящия диван и там да сложа еднокрил гардероб - няма да е точно антре, но ще свърши работа. Това при условие, че мястото за движение в кухнята не стане ужасно тясно, но на схемата изглежда достатъчно.
Триместен диван на това помещение е твърде голям. Масата за хранене така лепната за стената също не е точно ок, това и за двата апартамента важи. В кривия бих сложила кръгла маса с 4 стола в средата на пространството, ще се оадне там, където е кръгчето с 9. Телевизорът отива на стената там, където сега е вътрешният стол - има видимост и от трапезарната маса, и от дивана. Диванът остава подравнен отлъм прозореца на същото място, но седалката откъм входната врата все едно я няма - там ще се освободи малко пространство. Холната масичка също според мен е доста голяма - нещо по-малко, а може и въобще да я махнете.
Спалнята на кривия - няма балкон, но прозорците френски ли са, или стандартни? Ако са стандартни - бихте могли да преместите леглото под тях с възглавниците откъм прозореца и да не слагате ТВ в помещението. Гардеробът да стане дрешник с врати, така ще се усвои чупката.

Като цяло смалете нещата като заета площ и увеличете пространството във височина. Мебелите да са на крачета, а не тежки и до земята - така ще създадат усещане за повече пространство.
Имайте предвид, че както са нарисувани сега мебелите, няма достатъчно пространство за съхранение на дрехи - живея сама под наем и дрехите ми теоретично се събират в един гардероб - ами не , не се. А става още по-зле , ако сме двама.
Какви уреди мислите да слагате в кухнята на кривия, че ви затрудняват?

П.п. ще нахвърлям една схема, само да стигна до лаптоп, и ще я кача.
Виж целия пост
# 7
Прозорците в спалнята са стандартни, за кухнята трябва да вместя стандартните уреди-плот четворка, фурна, миална, хладилник и за жалост пералня. В банята не виждам как да я наместя. А мястото за съхранение също е проблем. Ако съм разбрала идеята е нещо такова.
Виж целия пост
# 8
Ще минат и без миялна като няма място, то няма и място да съберат много посуда, ще се справят и на ръка. По-скоро им трябват шкафчета разни иначе сега няма едно чекмедже където да си оставиш дипломата.
Виж целия пост
# 9
Само стената не е точно така.
Скрит текст:
В кухнята са хладилник, пералня, мивка.
Това между мивката и печката нещо не го виждам какво е?
Масата за хранене и ТВ нещо не ми се получиха точни в мащаб, но няма да се блъскат със сигурност в тях.

Ще минат и без миялна като няма място, то няма и място да съберат много посуда, ще се справят и на ръка. По-скоро им трябват шкафчета разни иначе сега няма едно чекмедже където да си оставиш дипломата.
Теоретично може да се сложи миялна между мивката и пералнята . Може даже да се сложи малка миялна върху шкаф като за раховец. Може и печката да е тип раховец. Редът с уредите ще се удължи с още 55-60 см.
Ако не слагате миялна, сложете голямо корито. В настоящата ми квартира коритото едва ми побира малката тава или тенджерата. Не е удобно никак.
Виж целия пост
# 10
4 стола около масата, за сам живеещ човек, са много
4 котлона са също много. Най-много двойка сложете, или мъничка печка
това в спалнята ако е телевизор, го махнете. Или да бъде окачен на стената
Виж целия пост
# 11
Ширината на кухненския бокс е 121. Ако се прегради със стена ще остават 60 см от шкафовете до стената, това абсолютно не е достатъчно.
Виж целия пост
# 12
Ширината на кухненския бокс е 121. Ако се прегради със стена ще остават 60 см от шкафовете до стената, това абсолютно не е достатъчно.
Уф, бляла съм някъде, не знам защо реших, че е 150, права си. В такъв случай стената в тоя вид, в който съм я надраскала, отпада. По-скоро да се направи ниша там, където е третата седалка на дивана.

За банята пропуснах да пиша - разположението на душа така ще бие по вратата точно и ще я раздуе с времето. По-добре разменете местата на мивката и душа. Тоалетната не съм я дорисувала, но мисля, че ще е по-добре да е перпендикулярна на вратата и да се намира между душа и мивката, там, където е кръгчето 5. Пред душа слагате параван. Отходната тръба може да се затвори в 'куфар' и да се облече с плочки. Куфарът може да служи и за рафт за козметика (нещо такова https://pin.it/78cOb7T).
Така кривата стена ще е оползотворена.
Виж целия пост
# 13
Докато се ровех в Pinterest ми допадна това
https://pin.it/5otG3rw
А между мивката и печката е комин според мен. Може би печка 45см. комбинирана с микровълнова и двойка котлони са добра идея. Тоалетната не може да се мести заради тръбите.
Виж целия пост
# 14
Тоалетната не може да се мести заради тръбите.
То може, но ще е сложно. Трябва да се крие отходната й тръба.

Ето една маса от Икеа.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия