Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Запустял двор идеи за почистване

  • 3 295
  • 20
Здравейте!
От скоро имаме нова селска къща. Не е живяно в нея и дворът не е поддържан минимум от 15 години. Естествено е в окаяно състояние, положени са плочи преди години, но от това, че не е пипано толкова време има поне 15 см. пръст, бръшлян, трева и куп други трволяци. Преди 11 дни напръскахме с Тайфун всичко, но ефектът бе 20% успеваемост. Тази вечер напръскахме с НАСА и очаквам видими резултати вече, защото ако и това не умори тревата, не знам какво ще правим.
Питам специалистите: как да се отървем от тревата и има ли някакъв трик за по-бързото шкурене на тази тревна маса/пръст от плочите на двора?
Как се унищожава бръшлян?
Виж целия пост
# 1
Няма лесен начин, или с голяма машина тип бобкат - влиза и изрива буквално или запретвате ръкави, слагате ръкавици, взимате инструменти и чистите на ръка - ножици, храсторез, тревата с коса първо или с моторна косачка тример, трион за клони, вила и лопата за вадене на корени. С хербицидите само тровите земята. Те дори да подействат, умрелите растения пак трябва да се чистят и не е гаранция, че отровата ще е проникнала в корена, може да е умъртвила само листата. Но наред с буреняка, ще затриете и други неща.
Виж целия пост
# 2
Когато преди няколко години се сдобихме със селска къща, вкарахме голяма машина, която изгреба горния пласт. Махна всички бурени, храсти, стари боклуци и плочки, заравни и след това ние си наредихме плочки и засяхме трева и други растения
Виж целия пост
# 3
Как можете да пръскате с химикали земята! 
Нали след време вие ще искате да си посадите нещо на нея?
Замърсявате почвата.
Виж целия пост
# 4
Нашият двор беше запуснат 2 г. Оправихме се с ръчни инструменти - ножица, трион и метла за листа.
Какво толкова му е лошото на бръшляна? Ние го подрязвахме, но съседът ни казва да го махаме. А той е част от живия плет.
Виж целия пост
# 5
Бръшлянът си е жив змиярник. Изобщо не ми минава през ума да го подрязвам. Направо ще го унищожаваме.
Виж целия пост
# 6
https://www.emag.bg/ured-za-unishtozhavane-na-pleveli-gude-venti … 310/pd/DVBX9JBBM/  Гледах  реклама как чистят трева между плочки. За голяма площ не знам дали ще свърши работа
Виж целия пост
# 7
Ние сами си почистихме двора, също беше запуснат. Но беше голяма хамалогия: изкореняване на дървета и храсти, косене на трева, изкопаване на плочки и камъни. Докато съседите за сходен двор наеха работници и те им свършиха работа доста по-бързо и без собствениците да се морят, но пък са дали пари. Въпросът е дали има възможност и желание сами да се риете.

Отровите махат зелената част на растенията, тази над земята, а не махат корените и скоро те пак си поникват благополучно, така че това не е вариант.
Виж целия пост
# 8
Просто наехме хора да свършат работата.
Окосиха тревата,изравниха двора,подрязаха клони на дърветата,изкорениха храсталаци.
Два камиона боклук сме изхвърлили.И един двуметров смок изпълзя..
После направихме двора с  камък.
Направихме  две градини.Едната зеленчукова,другата цветна.

За тревата по плочите-тя расте,когато върху плочите се събере един дебел слой пръст.
Тоест трябва да ги потдържате чисти.Да няма пръст и кал.
Виж целия пост
# 9
Нашият двор е 80 процента циментова плоча. Но имаме 3 дървета, които пускат ужасно много листа.
Виж целия пост
# 10
Недейте да постъпвате като "граждани", да избухате тонове отрови и да чакате всичко да изчезне като с магическа пръчка. Наемате работници и се почва чистене на ръка. Миналата година купихме 2 дка двор, пълна джунгла. Бръшляни, храсталаци, чуда, пълен ужас. Сега е рай. Ама трябва ръчичка и от веднъж не става. Успех.
Виж целия пост
# 11
Насочете ме към фирма, която да изчисти двора. Къщата се намира в близост до Троян.
Свързах се с една фирма, която ме уби с цена - 1500 лв. за почистване за 250-300 кв. м.
Виж целия пост
# 12
Разсъждаваш като градски човек. Иди, завърти се из двора, из улиците - помощници ще се намерят.
Виж целия пост
# 13
Цената на фирмата си звучи съвсем наред, без пари ли да работят? Нали ще дойде една бригада с машини и за 2 часа ще са готови.
Имате малък двор, съвсем посилно двама възрастни с ръкавици и дори без моторни машини, ще го изчистят. Ако имате намерение да го използвате тоя двор, а да не е само поляна, е идеалният старт, да си отвоювате сами територията от буреняците и междувременно ще откриете и някое цвете, билка и т.н.. Няма какво да се чака неволята. 300кв е ден/два работа.
Виж целия пост
# 14
Хора с тримери, щилки, камион с голям контейнер. В зависимост колко е голям двора, но за няколко дни ще светне. Бръшлянът е гадост, но с редовно рязане, почистване, може да се контролира. Тук така чистят дворовете. Накрая може и багер да обърне земята. С помощта на пожарната може и контролирано изгаряне на сухи треви. Но не пръскайте с НАСА и други отрови. Вредите на пчелите и на цялата екосистема.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия