Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

В момента чета ... 71

  • 35 758
  • 747
# 630
"Балада за Георг Хенрих" сме я чели и двамата с мъжа ми.
На него му е любима книга, аз вече не помня за какво ставаше дума, но помня че ми се стори хубава книга

Обаче познавам няколко мъже , на които е любима

Не знам дали зависи от пола Simple Smile или настроението, в което я четеш

По принцип я има в Читанка
Виж целия пост
# 631
Чета "Божественото уравнение" на Мичио Каку , който се опитва да направи общодостъпна и интересна физиката и свързаната с нея философия на живота, търси фундаменталното уравнение ,  което да  обясни Битието и вселенските тайни. По-интересен и четивен  ми е от Ялом  , въпреки  сложната тематика.
Виж целия пост
# 632
Миж, и аз зарязах Деца мои на 150стр. С такъв мерак си я купих и предвкусвах удоволствието от потапянето в историята, базирайки се на опита ми със Зулейха. А се оказа, че се сблъсках със стена. Странно нечетивно е написана. Много описания, много символика, но историята и преживяванията на героите се губят в потока от думи. Направо не знам дали ще й дам шанс.

Оправих си настроението с Двамата господа от Брюксел на Шмит. Прекрасни разкази отново. Наслада за душата.

Сега пак съм в чуденка какво да избера. Най-отпред на рафта са Макин и Гари ☺
Виж целия пост
# 633
За "Деца мои" съм точно на противоположното мнение, не можех да я оставя, докато не затворих и последната страница и намирам, че превъзхожда "Зулейха". Със сигурност ще я чета и втори път.
Макин и Гари съм приготвила и аз, съответно "Престъплението на Олга Арбелина" и "Виното на мъртвите", но не знам кога ще стигна до тях. След "Палми в снега", която за мен е латиноамерикански сериал от 600 епизода в писмен вид, ще имам нужда да си върна тонуса с някой трилър.
Виж целия пост
# 634
Тъкмо приключих с "Изхвърлени в Америка". С изключение на заглавието, което ми е доста неадекватно, книгата ми хареса много. Не ми доскуча изобщо, до края. Само един единствен момент не ме изкефи (следва спойлер):

Скрит текст:
когато накрая вече главната героиня си говореше с главния злодей, убил семейството й, и неговото крайно неадекватно държание. Някак си ми беше изсмукано от пръстите, донякъде се разбра че той реално я иска нея, няма намерение да я убива, но пък убил цялото й семейство и какво точно очаква като отношение...

Но героите много цветни, приятно ми беше да си ги представям. Действителността описана доста добре, чак си направих труда да видя и документални филми и клипове по темата.

Сега обаче не знам с какво ще продължа. Ще поразгледам киндъла и библиотеката, но днес май по- скоро ще гледам някой сериал и от утре ще го мисля.
Виж целия пост
# 635
Назад в темата се коментираше, че на български е преведено без особена връзка с оригинала, който е "American dirt". Съгласна съм за края, можеше по-добре.
Виж целия пост
# 636
И през ум не ми е минавало, че ще ми хареса и ще ме увлече книга от рода на : Лоша кръв на Джон Кариру. А не мога да я оставя.
Вие сте рекордьори по четене. Аз карам по-бавничко. Но ви чета редовно. И си копирам още заглавия. Макар че имам куп книги, които ме чакат свалени не таблета. Уф, човешко око ненаситно.
Виж целия пост
# 637
Тъкмо се бях отказала да купувам "Лоша кръв", но ще преосмисля решението си.
Виж целия пост
# 638
Чета една много странна книга - "Черен леопард, червен вълк" на Марлон Джеймс. Досега не съм чела нищо подобно, фентъзи роман е, но напомня на африканска митология. Начинът, по който е написана, мога да го сравня с описание на сън, така се чувствам, докато я чета. Книга предизвикателство. Трудно ще я завърша, но искам да я разбера.
Виж целия пост
# 639
Отбивам се да споделя, че втора седмица не мога да чета.
И скоро няма да има оправия. Rage
След работа отивам с децата за помагала и материали за училище.
Някоя ще се сети, че няма клин или екип по физическо и се прибираме към 19ч.
Към 23 едва се добирам до леглото.
Още съм на втората книга на Феранте и изглежда, че ще ги влача до Коледа.
Виж целия пост
# 640
Всичко за моя седмокласник поръчах онлайн. Нямам нито нерви, нито време да обикалям с мрънкащ пубер.
Дочетох "Детето" и в края на краищата ми хареса. След средата стана по-динамична и не усетих как я завърших. Започнах "Кофти късмет" на Пол Ливайн. Съдебен трилър с главен герой адвокат, написан с чувство за хумор. Донякъде напомня Джон Кори на Нелсън Демил.
Виж целия пост
# 641
И аз не чета - бебето ми изсмуква силите в комплект с баткото. Трупам книжни запаси. Запънала съм на "Малки големи неща" вече 4-5 месеца...
Виж целия пост
# 642
И на мен напоследък четенето не ми върви така, както би ми се искало. Много нерви и напрежение в офиса, прибирам се изморена и ми остават сили само за Черен Петър или Не се сърди, човече с малкия преди сън...
Иначе от няколко дни чете "Удавниците" , супер съспенс е! Обичам такива книги Simple Smile
Виж целия пост
# 643
И аз нямам време за четене.
Малкия беше болен, задачи доста имах тези дни, вкъщи все има нещо за праване...иначе започнах Ебола.
Виж целия пост
# 644
Аз имам да подготвям разни програми, но така съм се залепила за Лоша кръв, че отлагам... Утре... Но кое утре, не се знае...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия