Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Онлайн консултации с акушер-гинеколог – д-р Давидова

  • 54 224
  • 859
# 840
Здравейте, д-р Давидова!
Не съм сигурна, че към Вас трябва да задам въпроса си и все пак ще го напиша, може някой да знае нещо. Преди седмица имахме полов акт с моя приятел. Когато достигнах до прочутата "женска еякулация" изведнъж ме сряза отляво, ниско долу. Помислих си, че още ме боли от цикъла (беше приключил преди 2 дни), обаче не спира да боли вече седмица. Какви са възможните усложнения и рискове? И ако има такива да отида ли на преглед с ехограф?
Благодаря!

Здравейте!
Съветвам Ви да посетите АГ за преглед!
Виж целия пост
# 841
Здравейте д-р Давидова!
Преди 5 месеца родих с цезарово сечение. След раждането започнах да изпитвам болка в гръбначния стълб, в една конкретна точка. Все още не съм ходила на преглед (след раждането). Възможно ли е, според Вас, местната упойка да оказва някакви последици, или вероятно трябва да потърся специалист в друга сфера?

Здравейте!
Да, възможно е!
Виж целия пост
# 842
В втори месец съм 5 г седмица сега в вторник пак съм на преглед сега от тук на татък какво ми предстои на прегледите моля кажете да знам за какво да се подготвям


Здравейте!

Предстоят Ви прегледи на ехограф, за да се проследява развитието на бебето и регистриране на женска консултация!
Докторке кога най късно може да се види ембрион
Виж целия пост
# 843
Дали щее добре ударно с утро гестана и папаверин мускулно и вкъщи след изписването ми утре ще ме гледат утре но кога ще се види ембриона на кой етап в вас ми е надеждата за хубави новини
Виж целия пост
# 844
Здравейте, д-р Давидова! Миналата година Април месец получих първата си бактериална инфекция - proteus , след лечението й по антибиограма, месец по-късно пак е на лице . Този цикъл се повтаряше до декември,когато ми намериха раничка и ми бе извършена криодеструкция. След криодеструкция нещата са абсолютно същите(като при контролния преглед раничката я нямаше) - всеки месец вагинална инфекция, всеки месец лечение с антибиотици ( винаги приемам пробиотици за вагиналната флора). Тези чести инфекции според Вас на какво се дължат и как могат да бъдат предотвратени?
Виж целия пост
# 845

Здравейте! Бихте ли изразили мнение за изследванията от снимката? Правени са в 3-ти ден от цикъла. Назначени са ми за изсл. на яйчников резерв. Очаквам резултат и от АМХ. На 34 г. съм!
Виж целия пост
# 846
Здравейте Доктор Давидова преди да ме изпишат от болницата ме гледаха отново с Вагинален ехограф видяхме ембрион и сърдечни пулсации казаха че бременността се развива добре и съм в шеста седмица след като ме запишат на женска консултация какво ми предстои от тук на татък пуснаха ми в болницата изследване за урина белтък и още нещо резултатите са добри кога можем да чуем сърчицето на бебето
Виж целия пост
# 847
Здравейте доктор Давидова.
Бременна съм в 11г.с ,в четвъртък на 2.06 имах прокървяване отидох незабавно при доктора и при ултразвук се установи че имам леко отлепяне на плодния сак,всичко с бебето е наред иначе и пулс и си се движеше. Предписа ми да пия но шпа и дуфастон 3×1 . Днес ми е 4 ден имам кафеникаво течение не е обилно. Доктора ми каза че трябва да спра секса и да лежа колкото ми е възможно. Да почивам, но не мога по цял ден да лежа поради факта че малкия ми син е на 2 години. Избягвам сега да го гушкам,не се претоварвам . Малко съм притеснена ,докога продължава това течение , казаха ми че щом е кафяво е по добрия вариант от червено. Доктора ми е в чужбина . Затова искам консултация. Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 848
Здравейте, д-р Давидова,

На 24г съм, а от 2019г като средство за предпазване от бременност използвам противозачатъчни Жанги 0.02 предписани от гинеколог по схемата в листовката (т.е. 21 дни прием и 7 дни почивка)
Според нея тъй като са по-ниско дозирани (или нещо от този род) не е необходимо да се прави по-дълга почивка от тях, но ще се радвам да получа второ мнение и от вас. Необходима ли е почивка и ако да за какъв период от време? Знам че за други противозачатъчни на няколко години се прави една по-дълга почивка от няколко месеца. Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 849
Здравейте, д-р Давидова,

Пиша Ви защото съм доста притеснена. На 38 години съм и все още не съм раждала. С редовен цикъл. След ковид19 ми се появиха проблеми като МЦ ми стана от 26-27 дни на 24–25 и ПМС стана много тежък. В края на Април месец тази година пуснах хормонални изследвания, където бяха в норма. Само ТСХ беше 3.85 АМХ 0.34 при долна граница 0.40 и Инхибин 89.90 при референция от 40 до 200. Всеки месец имам овулация ( следя я с тестове и я усещам). Последния ми МЦ беше 09/05. Следях си овулация и тестовете бяха отрицателни. На 24тия ден от МЦ забелязах ЦС прозрачна, разтеглива, наподобяваще белтък както при овулация. На 26тия ден секрета се засили и теста за ову беше положителен. На 27ми ден усетих дискомфорт в гърдите, дискомфорт в корема и по-силно течение. Днес ми е 29ти ден от МЦ и все още имам този секрет, но в по-малко количество, дискомфорта в гърдите изчезна. Само да кажа, че от 20тина дни пия “Вечерна иглика” на Прим Ойл заради ПМС. С половинката сме имали 2 контакта през месеца, без да сме планували бременност. Вчера си направих и тест за бременност който беше отрицателен. На преглед мога да отида след 10 дни. Моля да ми кажете дали мога да се довера на тестовете за ову и бременност и да изчакам 14 дни след положителния тест за ову?
Дали може да хормонален дисбаланс или евентуална бременност след като имам този секрет. Благодаря Ви!
Виж целия пост
# 850
Здравейте д-р Давидова. Имам следното притеснение .. Следя си бременността доста често напоследък, защото ми казаха, че главичката на бебчето изоставала със седмица, всичко останало си е нормално, но защото се притеснявах и ходих на по-чести прегледи. Започнах 8 ми месец вече. Този месец имам прегледи почти през седмица за проследяване. Въпросът ми е, вреден ли е ултразвука и може ли по някакъв начин да повлияе на бебчето?
Виж целия пост
# 851
Здравейте ,бях ви писала за дъщеря ми на 10 г ,която няма цикъл от януари месец .По ваша препоръка ходихме на образна сиагностика ,а след това на АГ .

Това е прегледа след ултразвука ,а генеколожката исписа дуфастон за 5дни и геритамин .Каза ,че след 2седмици трябва да и дойде цикъла и тогава да пуснем хормони ,а ако не дойде пак да ги пуснем .
Адекватно ли е според вас лечението на толкова малко дете ?
Защо може да е уголемен яйчника ,за това тя нищо не спомена.
Виж целия пост
# 852
Д-р Давидова, какво означава неравен ендометриум? Описан е в епикризата за премахване на полип от матката. Докторът мислеше, че е видял 2 полипа, а е бил само един + неравен ендометриум.
Виж целия пост
# 853
,Здравейте д-р Давидова, преди 25 дни с робот Давинчи ми премахнаха голям миомен възел и изцяло матката. От два дни ми процапва ръждикаво течение,което лекарят ми каза,че е напълно възможно от топящите се конци. Притесняваме един дискомфорт ,който е смъдящ във влагалището и ниско долу към корема.Доктора ми каза,че това също мога да го чувствам от конците и вечер да поставям във влагалището Полижинакс. Много моля за вашето мнение,защото се страхувам да не би да е твърде рано за поставяне на вагинални таблетки и да не направя нещо по сериозно при поставянето им.Преди съм ги ползвала,но сега толкова рано след операцията се страхувам,а и конците все още не са се разсрочили напълно. Благодаря ви предварително
Виж целия пост
# 854
Здравейте Simple Smile
Този месец получих осен МЦ,прокървяване за втори път на 19-ти ден.
Възможно ли е тогава да ми е била и овулацията?
Беше за 2 дни и спря,но много оскъдно.
Правим опити за бебенце,но имам ПКЯ и не мога да съм сигурна в кой ден с точност е овулацията.
Много ще съм благодарна на вашето мнение и съвет!

Благодаря предварително Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия